مواد لازم

مواد لازم و آموزش خورش ترشه سماق برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش خورش ترشه سماق

تمامی شهرهای ایران غذاهای محلی خاص خود را دارند. این غذاها از نظر طعم و مواد اولیه متفاوت هستند و به منطقه خاصی از کشور مربوط می‌شوند. همه ما می‌دانیم که شمال ایران پر از غذاهای محلی خوشمزه و مقوی است. اگر به غذاهای ترش علاقه دارید، خورش ترشه سماق از مازندران را به شما پیشنهاد می‌دهیم. این خورش یکی از معروف‌ترین غذاهای شمالی است و طرفداران زیادی دارد. خورش ترشه سماق طعمی ترش و خوشمزه دارد و می‌تواند گزینه عالی برای وعده غذایی شما باشد. علاوه بر این، سماق خاصیت‌های درمانی دارد و برای سلامت گروه‌های مختلف، به ویژه افراد دیابتی، مفید است. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه خورش ترشه سماق، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم خورش ترشه سماق
لوبیا قرمز ۱۰۰ گرم
سبزی خورشتی ۵۰۰ گرم
سماق ۱ قاشق سوپ خوری
زردچوبه به میزان لازم
مرغ ۱ مرغ کامل (۸ تکه شده)
پیاز ۱ عدد
پودر سیر به میزان لازم
نمک به میزان لازم
سبزی خورش شامل گشنیز، جعفری، اسفناج، تره و کمی شنبلیله خرد شده است

آموزش خورش ترشه سماق

مرحله اول

برای درست کردن خورش خوشمزه ترشه سماق به سبک مازندرانی، اولین کار این است که لوبیا قرمز را چند ساعت قبل از شروع بپزید خیس کنید. سپس آب آن را دور ریخته و دوباره مقداری آب تازه به آن اضافه می‌کنیم و در قابلمه می‌ریزیم تا روی حرارت به مدت ۳ تا ۳.۵ ساعت بپزد.

مرحله دوم

سبزی‌هایی که برای این خورش استفاده می‌شوند شامل گشنیز، جعفری، تره، اسفناج و کمی شنبلیله هستند. اگر سبزی‌های محلی مثل خالواش و چوچاق هم دارید، می‌توانید به آن اضافه کنید تا طعم بهتر و خوشمزه‌تری بگیرد. یک تابه را روی حرارت گذاشته و با کمی روغن داغ کنید.

مرحله سوم

سبزی‌ها را حدود ۵ دقیقه تفت دهید. وقتی سبزی‌ها کمی سرخ شدند، ۱ قاشق سوپ‌خوری سماق و زردچوبه را هم اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود. تکه‌های مرغ را با نمک و فلفل مزه‌دار کنید.

مرحله چهارم

در این مرحله یک قابلمه دیگر برمی‌داریم و با کمی روغن روی حرارت می‌گذاریم تا داغ شود. سپس پیاز را شسته، پوست کنده و به صورت ریز خرد می‌کنیم. پیازها را به روغن داغ اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی و خوش‌رنگ شوند.

مرحله پنجم

حالا مرغ را به ۸ تکه تقسیم می‌کنیم و…

“““html

تکه‌های مرغ را به ترکیب اضافه می‌کنیم. وقتی که مرغ‌ها کمی سرخ شدند و رنگ طلایی گرفتند، ۲ قاشق سوپ‌خوری سماق و کمی زردچوبه، پودر سیر و نمک را می‌افزاییم و همه را تفت می‌دهیم.

مرحله ششم

سپس آب‌جوش (یا عصاره مرغ) را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم با حرارت ملایم بپزد. حالا سبزی را به مرغ اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا خوب بپزد. حدوداً سه ربع به پایان پخت، لوبیا پخته شده را اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا خوب جا بیفتد.

مرحله هفتم

این خورش باید مانند خورش‌های سنتی ایران با حرارت ملایم پخته شود تا خوب روغن بیندازد. اگر دوست داشته باشیم، می‌توانیم در نیم ساعت آخر کمی غوره هم به خورشت اضافه کنیم. اگر غوره نداشتیم، می‌توانیم از آبغوره به‌عنوان چاشنی استفاده کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا