مواد لازم

مواد لازم و آموزش خورش سیب درختی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش خورش سیب درختی

خورش سیب درختی یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که شاید امروزه خیلی کمتر پخته شود. اما اگر این خورش را به روش سنتی تهیه کنید، طعمی خوشمزه و خاص مثل خورش به آلو خواهید داشت. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه خورش سیب درختی، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت خورشتی ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد درشت
سیب استخوانی ۳ عدد متوسط
لپه ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
گرد لیمو عمانی ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
آلو بخارا (اختیاری) ۸ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه، روغن و دارچین به مقدار کافی

آموزش خورش سیب درختی

مرحله اول

برای درست کردن خورش سیب درختی، ابتدا لپه را از چند ساعت قبل در یک کاسه آب خیس می‌کنیم تا نفخ آن گرفته شود. سپس لپه را آبکشی کرده و در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم.

مرحله دوم

در این مرحله، یک قاشق غذاخوری روغن به لپه اضافه کرده و آن را چند دقیقه تفت می‌دهیم تا کمی سرخ شود. سپس ۲ تا ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه می‌کنیم و درب آن را می‌گذاریم تا لپه به مدت تقریباً یک ساعت بپزد.

مرحله سوم

در این مرحله، پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد می‌کنیم. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه می‌کنیم. پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

پیاز را چند دقیقه تفت می‌دهیم تا سبک و شفاف شود. سپس کمی زردچوبه اضافه کرده و دو دقیقه دیگر تفت می‌دهیم تا مخلوط شوند. حالا گوشت را به صورت قیمه‌ای خرد کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

حالا گوشت را تفت می‌دهیم تا رنگ آن تغییر کند و کمی سرخ شود. در حین تفت دادن، مقداری فلفل سیاه هم اضافه می‌کنیم. بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، ۳ تا ۴ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله، درب قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم گوشت به آرامی بپزد. بعد از حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت، لپه پخته شده را به مخلوط گوشت اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

سپس سیب‌های استخوانی را پوست کنده و به قطعات بزرگتر برش می‌زنیم. در این مرحله، سیب‌های برش خورده را به خورش اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا همه مواد با هم خوب مخلوط شوند.

مرحله هشتم

در نهایت، در صورت تمایل، آلو بخارا را به خورش اضافه کرده و اجازه می‌دهیم بپزد تا همه‌ی طعم‌ها با هم یکی شوند. همزمان نمک و فلفل و دیگر ادویه‌ها را هم در صورت نیاز اضافه می‌کنیم.

مرحله نهم

خورش سیب درختی آماده است. آن را در ظرف سرو کشیده و با برنج سرو کنید. نوش جان!

“““html

مرحله ششم

بعد از اینکه لپه‌ها پخته شدند، آن‌ها را آبکشی کرده و نگه می‌داریم. سپس رب گوجه‌فرنگی را به همراه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری روغن در یک تابه کوچک تفت می‌دهیم تا کاملاً سرخ شود. وقتی که گوشت پخته شد، لپه و رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

حالا برای ۴۵ دقیقه اجازه می‌دهیم تا همه مواد خورش به خوبی بپزند. سپس سیب‌ها را به صورت خلالی بزرگ خرد کرده و یک تابه مناسب روی حرارت می‌گذاریم و کمی روغن به آن اضافه می‌کنیم. بعد، سیب‌ها را به تابه می‌ریزیم.

مواد لازم و آموزش خورش سیب درختی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

مرحله هشتم

سیب‌ها را چند دقیقه تفت می‌دهیم تا کمی سرخ شوند، سپس آن‌ها را کنار می‌گذاریم. مهم است که نوع سیب‌هایی که استفاده می‌کنیم، سیب‌های استخوانی با بافتی شبیه به میوه باشد.

مرحله نهم

زمانی که می‌خواهیم سیب‌ها را به خورش اضافه کنیم، باید ۴۵ دقیقه قبل از سرو خورش این کار را انجام دهیم. اگر این زمان بیشتر شود، ممکن است سیب‌ها له شوند. وقتی آماده می‌شویم سیب را اضافه کنیم، آلو بخارا را هم برای ۲۰ دقیقه در آب سرد می‌خیسانیم.

مرحله دهم

آلو بخارا را نیز به همراه سیب به خورش اضافه می‌کنیم. اضافه کردن آلو بخارا اختیاری است و اگر دوست نداشتید، می‌توانید آن را حذف کنید. در انتهای پخت، دارچین، زعفران دم‌کرده، گرد لیمو عمانی و کمی نمک را اضافه می‌کنیم.

مرحله یازدهم

اجازه می‌دهیم خورش برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا به طور کامل جا بیفتد. در نهایت خورش را در یک ظرف مناسب می‌کشیم و آن را با برنج آبکش شده (چطوری برنج آبکش درست کنیم؟) یا کته (چطوری کته قالبی درست کنیم؟) سرو می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا