مواد لازم و آموزش خورش مرغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش خورش مرغ
خورش مرغ یکی از غذاهای محبوب و مجلسی ایرانی است که برای تهیه آن میتوان از مواد مختلف و دستورات گوناگون استفاده کرد. این خورش خوشمزه معمولاً در مهمانیها سرو میشود و معمولاً با پلوهایی مانند زرشک پلو یا باقالی پلو همراه است. اگر به دنبال آموزش آشپزی مجلسی و آموزش خورش مرغ به صورت مرحله به مرحله هستید، در ادامه با چیشی همراه باشید.
برای درست کردن خورش مرغ، ابتدا پیاز را سرخ کنید و سپس زردچوبه اضافه کنید. مرغها را سرخ کنید و هویج و رب گوجهفرنگی را هم تفت دهید. نمک و فلفل بزنید و سه لیوان آب اضافه کنید. مرغ را بپزید و در صورت دلخواه زعفران دمکرده نیز اضافه کنید. سیبزمینیها را سرخ کرده و خورش را با سیبزمینیهای سرخشده و گوجه تزئین کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | مقدار مواد |
ران یا سینه مرغ | ۴ تکه |
هویج | ۲ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیبزمینی | ۲ عدد متوسط |
رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
آموزش خورش مرغ
مرحله ۱: تفت دادن پیاز و اضافه کردن زردچوبه
ابتدا پیازها را به صورت ریز خرد کنید و با کمی روغن مایع در یک قابلمه بپزید تا نرم و شفاف شوند. سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و بخوبی مخلوط کنید تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند.
مرحله ۲: سرخ کردن قطعات مرغ
در مرحله بعد، قطعات مرغ را به قابلمه اضافه کنید و هر دو طرف آن را به مدت ۴ تا ۵ دقیقه سرخ کنید تا طلایی شود.
مرحله ۳: اضافه کردن هویج و رب گوجهفرنگی
پس از سرخ کردن مرغها، هویجها را به صورت حلقهای برش بزنید و به قابلمه اضافه کنید. هویج را به مدت ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید و سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ آن باز شود.
مرحله ۴: نکات مهم تفت دادن رب و اضافه کردن ادویه
یادآوری مهم در مورد رب گوجهفرنگی این است که آن را کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. همچنین تفت دادن رب باعث میشود طعم بهتری به خورشت بدهد و رنگ آن زیباتر شود.
“““html
خورش خوش رنگ تر میشود. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه روی مواد خورش بپاشید.
مرحله ۵: اضافه کردن آب و پختن مرغ
سپس ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به سرعت به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید تا مرغ به آرامی بپزد. برای پخت مرغ با حرارت ملایم، حدود یک تا یک ساعت و نیم زمان لازم است.
مرحله ۶: استفاده از زعفران برای خوش رنگ تر شدن خورش
اضافه کردن زعفران به این خورش اختیاری است، اما ما پیشنهاد میکنیم که اگر میخواهید خورش شما خوش رنگ تر و معطر به زعفران باشد، زعفران را به خورش اضافه کنید. ۳۰ دقیقه قبل از پایان پخت مرغ، زعفران دم کرده را اضافه کنید.
مرحله ۷: آماده کردن و شستن سیب زمینی
در حین پختن مرغ، سیب زمینیها را به صورت خلالی خرد کنید و با آب سرد بشویید تا نشاستههای آن ها به طور کامل از بین برود. نشاستهها باعث میشوند طعم سیب زمینیها خوب نشود و در هنگام سرخ کردن هم سیب زمینیها به یکدیگر بچسبند.
مرحله ۸: سرخ کردن سیب زمینی
سیب زمینیها را در روغن فراوان سرخ کنید و برای خوشمزهتر شدن آنها میتوانید کمی فلفل سیاه و زردچوبه روی آنها بپاشید. توصیه میکنیم روغن اضافی سیب زمینیها را با استفاده از دستمال حولهای یا توری فلزی بگیرید.
مرحله ۹: ترد کردن سیب زمینی و تزیین خورش
این کار باعث میشود سیب زمینیهای تردتری داشته باشید. اگر تمایل داشتید، میتوانید چند عدد گوجهفرنگی هم به همراه سیبزمینیها سرخ کنید و برای تزیین خورش استفاده کنید. اگر میخواهید خورش غلیظ باشد، اجازه دهید کمی بیشتر روی حرارت بماند تا آب اضافی آن تبخیر شود.
مرحله ۱۰: غلیظ کردن خورش و سرو
البته توصیه میکنیم خورش را بیش از حد غلیظ نکنید تا هیچ آبی درون قابلمه باقی نماند. بعد از آماده شدن خورش، آن را در ظرف سرو بریزید و با سیبزمینیهای سرخشده تزیین کنید. سپس به سلیقه خود همراه با زرشک پلو، باقالیپلو یا برنج ساده سرو کنید.
نکات آموزش خورش مرغ
آموزش خورش مرغ با آلو
خورش مرغ معمولاً بدون آلو تهیه میشود، البته اگر دوست دارید طعم این خورش را با آلو تجربه کنید، میتوانید از آلوی برقانی، آلو بخارا یا حتی آلو قرمز خشک شده که بهترین نوع آلو برای خورش مرغ هستند، استفاده کنید.
یک نکته مهم را فراموش نکنید؛ آلو برقانی ممکن است خورش را خوشمزهتر کند ولی ممکن است رنگ خورش را تحت تأثیر قرار دهد. اگر رنگ خورش برای شما مهم نیست، میتوانید از آلو برقانی یا آلو خشک استفاده کنید.
نکته دیگر در مورد آلویی که میخواهید استفاده کنید، این است که حتماً از آلوهایی مانند آلو بخارا که رنگ روشن و طلایی دارند، استفاده کنید. زیرا آلوهای سیاه یا تیره ممکن است باعث تیرهتر شدن رنگ خورش شوند.
نکته مهم دیگر درباره افزودن آلو این است که طعم آلوها متفاوت است و اگر میخواهید خورش را با طعمی شیرین تهیه کنید، در زمان خرید آلو به این نکته توجه کنید، یا این که میتوانید کمی شکر به آلوهای ترش اضافه کنید.
آموزش خورش مرغ دارچینی
اضافه کردن مقداری پودر دارچین به خورش مرغ باعث خوشمزهتر و خاصتر شدن طعم این خورش میشود. البته بعضی افراد مقدار بیشتری دارچین به این خورش اضافه میکنند که ممکن است طعم ادویه دارچین بر دیگر طعمها غالب شود.
توجه داشته باشید که ممکن است این طعم را همه نپسندند، پس ابتدا مقدار کمی مرغ را به این شکل درست کنید و اگر نتیجه رضایتبخش بود، به اندازه دلخواه درست کنید. نکته دیگر این است که اضافه کردن حجم زیاد دارچین میتواند طعم خورش را تلخ کند.
خورش مرغ افشاری
این خورش یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که…
“““html
این خورش با ترکیبات بسیار متفاوتی تهیه میشود و طعم خاص و جذابی دارد. اگر میخواهید خورش مرغ افشاری درست کنید، به آموزش زیر نگاه کنید.
آموزش خورش مرغ هندی
اگر به غذاهای پُرادویه علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم که خورش مرغ به سبک هندی را امتحان کنید. این خورش خوشمزه که به عنوان خورش مرغ کاری هم شناخته میشود، یکی از معروفترین خورشهای هند است. اگر دوست دارید این خورش خوشمزه را تهیه کنید، به دستور پخت زیر مراجعه کنید.
برنج مخصوص خورش مرغ
خورش مرغ را با هر نوع برنجی که دوست دارید، میتوانید سرو کنید؛ از برنج ساده، کته قالبی، تا زرشک پلوی مجلسی. اما بهترین گزینه برای سرو خورش مرغ، زرشک پلو است. برای تهیه زرشک پلوی خاص و مجلسی میتوانید به آموزش زیر مراجعه کنید.
تشکر از: دستور تهیه خورش مرغ