مواد لازم و آموزش خورش مسما بادمجان برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خورش مسما بادمجان
خورش مسما بادمجان یک نوع خورش ساده و خوشمزه ایرانی است که با روشهای مختلفی درست میشود. برای یادگیری طرز تهیه این خورش به صورت گام به گام، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
مرغ | ۲ تکه بزرگ |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
زردچوبه و ادویه کاری | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و نمک | به مقدار لازم |
پیاز نگینی | ۱ عدد |
غوره | نصف پیمانه |
بادمجان قلمی | ۴ عدد |
رب گوجه فرنگی | یک و نیم قاشق غذا خوری |
آموزش خورش مسما بادمجان
مرحله اول
برای درست کردن خورش مسما بادمجان، ابتدا بادمجانها را شسته و پوست میکنیم، اما سر آنها را جدا نمیکنیم. بعد یک برش کوچک عمودی روی بادمجانها میزنیم.
مرحله دوم
سپس بادمجانها را برای یک ساعت در آب نمک خیس میکنیم تا تلخی آنها گرفته شود. بعد آنها را با آب گرم میشوییم و خشک میکنیم. یک ماهیتابه را روی حرارت قرار داده و کمی روغن در آن گرم میکنیم.
مرحله سوم
حالا بادمجانها را در روغن سرخ میکنیم. سپس بادمجانها را از تابه خارج کرده و تکههای مرغ را در روغن همان تابه به همراه کمی نمک و زردچوبه سرخ میکنیم تا رنگ طلایی و برشته بگیرند.
مرحله چهارم
در این مرحله، پیاز را شسته و پوست میکَنیم و به صورت نگینی خرد میکنیم. حالا تکههای مرغ را از تابه خارج کرده و پیاز خرد شده را به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا پیاز سبک و طلایی شود.
مرحله پنجم
حالا ادویهها را به پیاز اضافه کرده و باهم تفت میدهیم تا عطر آنها آزاد شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا رنگ آن باز شود. در ادامه، ۳ پیمانه آب جوش را به مواد اضافه میکنیم و اجازه میدهیم سس شروع به جوشیدن کند.
مرحله ششم
در این مرحله، میزان نمک سس را امتحان میکنیم. حالا تکههای مرغ سرخ شده را به سس اضافه کرده و به مدت ۲ ساعت با حرارت کم میپزیم و در این حین دو یا سه بار مرغها را برمیزنیم.
مرحله هفتم
وقتی که مرغها کاملاً پخته شدند و خورش به روغن افتاد، بادمجانهای سرخ شده و گوجهفرنگی و غورهها را به تابه اضافه میکنیم. در این مرحله میتوانیم کمی آب غوره نیز به خورش بیفزاییم.
مرحله هشتم
گوجهفرنگیها را شسته و به طور کامل به خورش اضافه میکنیم. سپس ۳۰ دقیقه اجازه میدهیم تا همه مواد باهم بپزند و طعمها ترکیب شوند. در نهایت خورش را در ظرف مناسب سرو کرده و با برنج زعفرانی نوش جان میکنیم.