مواد لازم

مواد لازم و آموزش خورش چغرتمه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش خورش چغرتمه

خورشت چغرتمه یا چخرتمه یکی از غذاهای معروف و قدیمی در استان گیلان است و هر منطقه این استان آن را به شکل متفاوتی درست می‌کند. برای یادگیری طرز تهیه خورش چغرتمه به صورت قدم به قدم، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۳ الی ۴ نفر
مرغ محلی ۳ الی ۴ تکه
پیاز درشت ۲ عدد
تخم مرغ ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده به میزان لازم
لیمو ترش ۱ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

آموزش خورش چغرتمه

مرحله اول

برای درست کردن خورش چغرتمه، ابتدا بهتر است یک ساعت قبل از پخت، مرغ را با ادویه‌های مختلف مزه دار کنیم. برای این کار، به مرغ مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می‌کنیم و آب نصف لیمو ترش را روی آن می‌ریزیم.

مرحله دوم

سپس مرغ را خوب به این مواد آغشته کرده و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا مزه‌دار شود. بعد از این مدت، یک قابلمه برمی‌داریم، کمی روغن در آن می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا داغ شود.

مرحله سوم

حالا مرغ‌ها را در روغن کمی سرخ می‌کنیم تا خوشمزه‌تر و ماندگارتر شوند. سپس یکی از پیازها را نصف می‌کنیم و به مرغ اضافه می‌کنیم و حدود دو لیوان آب جوش نیز به آن می‌زنیم و روی شعله ملایم حدود یک ساعت می‌گذاریم تا مرغ‌ها پخته شوند.

مرحله چهارم

برای خورشت چغرتمه باید پیاز را به صورت خلالی برش بزنیم و در آب جوش بریزیم تا کمی بپزد. بعد از ۳۰ ثانیه، آن را از آب جوش خارج کرده و آبکش می‌کنیم.

مرحله پنجم

سپس مقداری آب سرد به پیازها اضافه می‌کنیم و روی یک پارچه تمیز می‌گذاریم تا آب آن گرفته شود. در این مرحله، پارچه‌ای هم روی آن می‌کشیم تا آلودگی به آن نچسبد. در تابه مقداری روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا داغ شود.

مرحله ششم

پیاز را به روغن داغ اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا طلایی شود. بعد از حدود نیم ساعت، وقتی رنگ آن تغییر کرد، مقداری زردچوبه به آن می‌زنیم و دوباره کمی زمان می‌دهیم تا پیازها ترد و چیپسی شوند. این مرحله تقریباً ۴۰ دقیقه زمان می‌برد.

مرحله هفتم

در این مرحله به تخم مرغ می‌رسیم. برای اینکه طعم تخم مرغ بهتر شود و بوی نامناسب نگیرد، آن را در یک کاسه می‌ریزیم. زعفران را به آن اضافه کرده و با چنگال هم می‌زنیم تا خوب ترکیب شوند.

مرحله هشتم

سپس مقداری نمک و فلفل به مخلوط تخم مرغ اضافه می‌کنیم و…

“““html

سیاه و زردچوبه را به این مخلوط اضافه می‌کنیم. حالا مواد را به خوبی هم می‌زنیم تا تخم‌مرغ‌ها کاملاً مخلوط شوند. با اضافه کردن زعفران و ادویه‌ها و هم زدن تخم‌مرغ، بوی نامطبوع به خورشت نخواهد داد.

مرحله نهم

وقتی تخم‌مرغ‌ها خوب مخلوط شدند، پیاز سرخ شده‌ای که آماده کرده بودیم را به آن اضافه می‌‌کنیم و کمی هم می‌زنیم تا تخم‌مرغ و پیاز به خوبی ترکیب شوند و به طور یکنواخت در خورشت پخش شوند. سپس با حرارت کم هم می‌زنیم.

مرحله دهم

در این مرحله، رب‌گوجه‌فرنگی را در مقدار کمی روغن تفت می‌دهیم تا رنگ و طعم بهتری بگیرد و سپس آن را کنار می‌گذاریم. حالا به سراغ مرغ می‌رویم. بعد از یک ساعت پخت، پیازی را که به مرغ اضافه کرده بودیم، خارج می‌کنیم.

مواد لازم و آموزش خورش چغرتمه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

مرحله یازدهم

در این مرحله، حدود یک لیوان از آب مرغ باقی مانده است. حالا تخم‌مرغ و پیاز را که آماده کرده‌ایم به آن اضافه می‌کنیم. سپس رب‌گوجه‌فرنگی را هم اضافه کرده و همه مواد را مخلوط می‌کنیم. در آخر، آب نصف لیمو ترش را به این ترکیب اضافه می‌کنیم و ده دقیقه دیگر که پخت، خورشت آماده است.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا