مواد لازم و آموزش دلمه برگ مو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش دلمه برگ مو
دلمه برگ مو یکی از غذاهای خوشمزه و معروف در خاورمیانه است که در ایران هم طرفداران زیادی دارد. این غذا از ترکیب برنج، گوشت، حبوبات و سبزیجات درست میشود و داخل برگهای درخت انگور میپیچند. میتوانیم دلمه را به صورت لولهای یا به شکل بقچه آماده کنیم، که شکل دوم بیشتر رایج است. برای یادگیری آموزش کامل و مرحله به مرحله دلمه برگ مو با رضیم همراه باشید.
برای درست کردن دلمه برگ مو، اول لپهها را خیس کرده و میپزیم. سبزیجات را تمیز کرده و خرد میکنیم. برنج را نیز خیس کرده و نیم پز میکنیم. پیاز را سرخ کرده، گوشت و ادویهها را اضافه میکنیم و سپس سبزیجات، لپه و برنج را به آن میزنیم. برگهای مو را کمی نرم کرده و مواد را درون آنها میپیچیم. دلمهها را در قابلمه میچینیم و با کمی آب و روغن میپزیم. در پایان، کمی سرکه و شکر اضافه میکنیم تا عطر و طعم بهتری بگیرد. نوش جان!
مواد لازم برای 4 نفر | مقدار مواد |
برنج | ۲ لیوان |
لپه | ۱۰۰ گرم |
سبزی دلمه | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
سرکه | نصف لیوان |
برگ مو | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش دلمه برگ مو
مرحله ۱: آمادهسازی لپهها
برای درست کردن دلمه خوشمزه برگ مو، ابتدا لپهها را دو ساعت قبل از پخت در کاسهای میریزیم و آب میریزیم تا خیس بخورد و نفخ آن از بین برود. سپس لپهها را در صافی میریزیم و آبکش میکنیم و در قابلمهای میریزیم.
مرحله ۲: پخت لپهها
حالا دو لیوان آب به آن اضافه میکنیم و در ابتدا حرارت را زیاد میکنیم تا آب به جوش بیاید. پس از آن حرارت را ملایم میکنیم تا لپهها به آرامی بپزند. بعد از پخت، لپهها را در صافی میریزیم و صبر میکنیم تا آب اضافی آنها کاملا خارج شود.
مرحله ۳: آمادهسازی سبزیها
“““html
مرحله ۳: آمادهسازی سبزی دلمه
تا زمانی که لپهها پخته شوند، زمان کافی برای آماده کردن بقیهی مواد دلمه داریم. برای سبزی دلمه، میتوانیم از پیازچه، مرزه، شوید، نعناع، جعفری، ترخون یا هر سبزی معطر دیگری استفاده کنیم. این سبزیها را پاک کرده، شسته و در آبکش میریزیم.
مرحله ۴: خرد کردن سبزیها
حالا یک پارچه تمیز پهن کرده و سبزیها را روی آن قرار میدهیم تا کاملاً خشک شوند. سپس در تخته آشپزخانه سبزیها را نه خیلی ریز و نه درشت خرد میکنیم تا عطر آنها در دلمه باقی بماند و خوب پخش شود.
مرحله ۵: خیساندن و آمادهسازی برنج
برنج را در یک کاسه میریزیم و روی آن آب میریزیم تا کمی بخیساند. سپس در یک قابلمه تا نصف آن آب ریخته و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و آن را روی حرارت زیاد میگذاریم تا زود جوش بیاید.
مرحله ۶: پخت برنج
وقتی آب در حال جوشیدن بود، برنج را شسته و آب آن را خالی میکنیم و داخل قابلمه آب جوشیده میریزیم. کمی هم میزنیم تا دانههای برنج به هم نچسبند و اجازه میدهیم برنج به مدت ۶ دقیقه بپزد و کمی نرم شود.
مرحله ۷: تست و آبکش کردن برنج
برای تست برنج، بعد از ۶ دقیقه یک دانه از آن را در دندان تست میکنیم. اگر اطراف برنج نرم و مغز آن کمی سفت بود، یعنی برنج آماده است. حالا برنج را آبکش کرده و کنار میگذاریم.
مرحله ۸: آمادهسازی پیاز
پیاز را پوست کنده و میشوییم و آن را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. سپس یک تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم تا داغ شود. پیازها را داخل تابه میریزیم و تفت میدهیم تا نرم شوند.
مرحله ۹: افزودن گوشت و ادویهها
کمی زردچوبه نیز به آن اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و کمی فلفل سیاه و نمک روی آن میپاشیم. مواد را تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود، سپس تابه را از روی شعله بر میداریم.
مرحله ۱۰: افزودن سبزی، لپه و برنج به گوشت
حالا سبزی خرد شده را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم، سپس لپه پخته شده و برنج را اضافه کرده و مقداری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه روی تمام مواد میپاشیم. با قاشق آرام همه چیز را مخلوط کرده و کنار میگذاریم.
مرحله ۱۱: آمادهسازی برگ موها
در یک قابلمه که برگ موها به راحتی جا شوند، تا نصف آن آب میریزیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا زودتر به جوش بیاید. کمی نمک به آب اضافه میکنیم و برگ موها را در آب در حال جوش قرار داده و بعد از یک دقیقه آنها را از آب خارج کرده و در آبکش میگذاریم.
مرحله ۱۲: نرم کردن برگ موها
کمی آب سرد روی برگها میریزیم و صبر میکنیم تا آب اضافی آنها خارج شود. این کار باعث میشود که برگ موها کمی نرمتر شوند. سپس یک برگ مو را روی تخته آشپزخانه قرار داده و به اندازه یک قاشق پر از مواد دلمه را وسط آن میریزیم.
مرحله ۱۳: پیچی دلمهها
(اگر برگها کوچک بودند میتوانید از دو عدد برگ مو کنار هم استفاده کنید) و اطراف آن را به داخل تا میزنیم تا شبیه به یک پک یا بقچه شود. قابلمهای که برای پخت دلمه آماده کردهایم را نزدیک خود قرار میدهیم و کمی روغن در کف آن میریزیم.
مرحله ۱۴: چیدن دلمهها در قابلمه
کف قابلمه را با برگ مو به طور کامل پوشانده و دلمههای پیچیده شده را به صورت منظم در کف قابلمه میچینیم. روی دلمهها را نیز با برگ مو میپوشانیم و یک پیش دستی روی برگها قرار داده و دو لیوان آب و ۱/۲ لیوان روغن را با هم مخلوط میکنیم.
مرحله ۱۵: پخت دلمهها
سپس مخلوط آب و روغن را روی مواد میریزیم و آنها را روی حرارت قرار میدهیم تا به مدت ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزند. پس از گذشت این زمان، ۱/۲ لیوان سرکه و شکر را در شیرجوش میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم و آرام هم میزنیم تا شکر کاملاً در سرکه حل شود، سپس از روی حرارت بر میداریم.
مرحله ۱۶: افزودن شربت سرکه و شکر و سرو دلمهها
حالا روی دلمهها را کمی میجویم تا ببینیم آیا کاملاً پختهاند یا نه. اگر پخته بودند، مخلوط سرکه و شکر را روی دلمهها میریزیم و اجازه میدهیم ۳۰ دقیقه دیگر بجوشد تا طعمدار شوند.
“““html
و بعد از آماده شدن، دلمههای برگ موها را در ظرف مورد نظر قرار دهید و نوش جان کنید.
نکات آموزش دلمه برگ مو
دلمه برگ انگور با طعم ملس
معروفترین چاشنی برای دلمه برگ مو سکنجبین است. اگر دلمههای خود را مطابق دستور بالا تهیه کنید، طعمی ملس مشابه شربت سکنجبین خواهید داشت، چون در این دستور از شکر استفاده شده تا ترشی دلمهها ملایمتر شود. اگر میخواهید دلمه شما شیرینتر باشد، میتوانید یک قاشق غذاخوری به مقدار شکر اضافه کنید. همچنین، اگر دوست دارید دلمه شما ترشتر باشد، میتوانید مقدار سرکه را بیشتر کنید تا این طعم را به دست آورید.
ترد تر شدن دلمه برگ مو
ترد شدن دلمهها باعث میشود هنگام خوردن، احساس بهتری داشته باشیم و همچنین دلمه را مجلسیتر جلوه میدهد. برای این کار، بعد از آماده شدن دلمهها، آنها را در یک ظرف مخصوص مایکروویو بگذارید. سپس مایکروویو را روشن کرده و دلمهها را به مدت یک تا دو دقیقه در آن قرار دهید. بعد از این زمان، دلمهها را به همان صورت سرو کنید. اگر مایکروویو ندارید، میتوانید از فر یا توستر هم استفاده کنید.
عطر و طعم بهتر دلمه
برای اینکه دلمه شما عطر و طعم بهتری داشته باشد، حتماً از سبزی تازه برای تهیه آن استفاده کنید. نکته دیگر این است که در زمان پاک کردن سبزیها، ساقههای آنها را دور بریزید و فقط از برگهای تازه استفاده کنید.
دلمه برگ مو اصفهانی
در تهیه دلمه برگ مو اصفهانی، بیشتر از سبزیهای محلی مثل ترخون، مرزه و شوید استفاده میشود. این سبزیها عطر و طعم ویژهای به دلمه میدهند و آن را بسیار خوشمزه میکنند. همچنین، در بعضی از دستورهای اصفهانی، کمی گردو خرد شده و کشمش هم اضافه میشود که طعم دلمه را به شدت بهبود میبخشد.
دلمه برگ مو تبریزی با ماست
یکی دیگر از روشها برای خوشمزهتر شدن دلمه، سرو آن با ماست چکیده و سیر رنده شده است. پس از پخته شدن دلمهها، میتوانید آنها را با ماست و سیر سرو کنید. ترکیب ماست چکیده و دلمه برگ مو طعمی بینظیر به غذا میدهد و تجربهای متفاوت از خوردن دلمه را برای شما رقم میزند.
نرم شدن برگ مو برای دلمه
برای نرم کردن برگ موها، بعد از جوشاندن آنها را در آب سرد قرار دهید. این کار باعث میشود که برگها لطیفتر شوند و به راحتی پیچیده شوند. همچنین، این روش باعث میشود که برگها طعم و بافت بهتری داشته باشند و هنگام پیچیدن پاره نشوند تا دلمهها خوشفرم باقی بمانند.
شاید دوست داشته باشید:
- فوت و فن ها و نکات دلمه برگ مو + رازهای خوشمزه شدن
- آموزش دلمه کلم برگ خوشمزه و مجلسی به روش سنتی تبریزی
- آموزش دلمه بادمجان مجلسی و خوشمزه به روش تبریزی
- آموزش دلمه قارچ رستورانی خوشمزه و مجلسی بدون فر
- آموزش دلمه فلفل دلمه ای مجلسی و خوشمزه ترکی با لپه
- آموزش دلمه کدو سبز خوشمزه و مخصوص به صورت رژیمی