مواد لازم و آموزش دیبیجا خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش دیبیجا
دیبیجا یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در شمال ایران است که به شیوههای مختلفی تهیه میشود. برای یادگیری طرز تهیه این غذای رشتی، با وبسایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
دل و روده یا اشپل ماهی سفید | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
برگ سیر | ۱۰۰ گرم |
انار ترش | ۲ عدد متوسط |
گلپر | ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت دیبیجا
آماده سازی ماهی
برای تهیه دیبیجا رشتی، ابتدا دل و روده ماهی را به خوبی تمیز میکنیم و میشوییم. سپس این مواد را در یک تابه مناسب میریزیم و بر روی حرارت ملایم کمی سرخ میکنیم تا آب اضافی آنها تبخیر شود.
بعد از اینکه دل و روده ماهی را کمی سرخ کردیم، آنها را از تابه خارج میکنیم. سپس پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه کمی روغن به تابه اضافه میکنیم و چند دقیقه تفت میدهیم تا پیازها نرم و شفاف شوند.
افزودن ادویه
حال برگ سیر را خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم تا خوب تفت بخورد و نرم شود. سپس دل و روده ماهی را دوباره به تابه برمیگردانیم و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه میکنیم.
دانه کردن انار های ترش
در این مرحله مواد را به خوبی تفت میدهیم تا همهچیز خوب مخلوط و یکدست شود و دل و روده ماهی سرخ شوند. سپس انارهای ترش را دانه میکنیم و به تابه اضافه میکنیم. در اینجا در تابه را میگذاریم تا دانههای انار خوب پخته شوند.
نکته مهم
نکته مهم این است که برای پخت این غذا باید حتماً از دانههای انار یا در صورت نبود انار، از آب انار استفاده کنید، زیرا استفاده از آب معمولی باعث میشود بوی نامطبوع ماهی از بین نرود. وقتی دانههای انار طعم ترشی خود را بدهند، غذا آماده است.
سرو
حالا دیبیجا را در یک ظرف مناسب سرو میکنیم و در صورت تمایل میتوانیم کمی آب نارنج هم به غذا اضافه کنیم. در مناطق شمالی این غذای خاص و متفاوت را به همراه برنج کته شده و ترشیهای مخصوص شمالی سرو میکنند.