مواد لازم و آموزش دیلایت زعفرانی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش دیلایت زعفرانی
دیلایت زعفرانی یکی از شیرینیهای محبوب شب عید است. این شیرینی با استفاده از مواد بسیار ساده درست میشود و نیازی به فر ندارد، بنابراین تهیه آن آسان است. دیلایت زعفرانی با پودر بیسکوییت تهیه میشود و وجود شکلات در این شیرینی، طعم و ظاهری جذاب به آن میبخشد و ترکیبی از شیرینی و شکلات ایجاد میکند.
مواد لازم دیلایت زعفرانی | |
پودر بیسکوییت وانیلی | ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم |
شیر عسلوالفجر | ۱۵۰ گرم |
پودر هل | ۱ قاشق سوپ خوری سر پر |
شکلات سفید آب شده | ۳۵ گرم |
خلال پسته | ۳ قاشق سوپ خوری |
زعفران غلیظ دم کرده | ۹۰ گرم |
خلال پسته جهت تزیین | به مقدار لازم |
دستور پخت دیلایت زعفرانی
مرحله اول
برای درست کردن شیرینی دیلایت زعفرانی، اول یک کاسه مناسب آماده کنید. شیر عسلی و زعفران را به کاسه اضافه کنید و با لیسک خوب هم بزنید تا یکدست شوند. سپس خلال پسته را هم به آن اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید.
مرحله دوم
حالا بیسکوییتها را با دستگاه آسیاب یا غذا ساز خرد کنید تا پودر شوند. بعد به آرامی پودر بیسکوییت را به مخلوط شیر عسلی اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا مواد به هم پیوسته و خمیری شکل شوند. در ابتدا ۲۰۰ گرم بیسکوییت کافی است.
مرحله سوم
اگر احساس کردید خمیر هنوز کم است، میتوانید باقی بیسکوییتها را کمکم اضافه کنید تا ترکیب شکل بگیرد. برای بهتر شدن ترکیب، میتوانید پودر بیسکوییت را از الک رد کنید تا تکههای درشت آن جدا شود. شکلات سفید را در یک کاسه یا قابلمه کوچک بریزید.
مرحله چهارم
سپس کاسه را روی بخار کتری بگذارید تا شکلات کمکم آب شود. پس از ذوب شدن، شکلات آب شده را به مخلوط اضافه کنید. حالا مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شود. سپس پودر هل را بریزید و با دست ورز دهید تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند.
مرحله پنجم
در این مرحله، خمیر نرم و لطیفی خواهید داشت که به دست نمیچسبد. برای شکل دادن، به قالب سیلیکونی نیمکره نیاز دارید. قالبی با قطر ۴ سانتیمتر مناسب است. کف هر نیمکره را با چند خلال پسته بپوشانید.
مرحله ششم
سپس به کمک دستانتان از خمیر توپکهای کوچک درست کنید و آنها را با دقت در قالب فشار دهید. اضافات خمیر را از روی قالب جدا کنید. قالب را به مدت ۵ ساعت در فریزر بگذارید. بعد از ۵ ساعت قالب را بیرون بیاورید.
مرحله هفتم
اکنون شیرینیها به راحتی از قالب خارج میشوند. اگر از شیر عسل ایرانی استفاده میکنید، ممکن است نیاز به بیسکوییت بیشتری داشته باشید. رنگ شیرینی هم به مقدار زعفران بستگی دارد. همچنین برای پودر بیسکوییت میتوانید از هر نوع بیسکوییت ساده و بدون کرم استفاده کنید.