مواد لازم

مواد لازم و آموزش دیگچه مشهدی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش دیگچه مشهدی

دیگچه مشهدی یکی از دسرهای قدیمی و سنتی ایرانی است که مخصوص شهر مشهد می‌باشد. این دسر معمولاً در ماه رمضان برای افطار و همچنین در مراسم عزاداری محرم تهیه می‌شود. بافت دیگچه مشهدی شبیه شله زرد است، اما در تهیه آن از شیر استفاده می‌شود و به همین دلیل بافتی سفت‌تر دارد. این دسر می‌تواند به صورت زعفرانی یا دو رنگ درست شود و با پودر پسته، خلال بادام، گل محمدی و دارچین تزیین گردد. دیگچه مشهدی یک دسر مقوی و خوشمزه است که می‌توانید به آسانی در خانه درست کنید. همچنین می‌توان آن را در مراسم‌های خاص به عنوان نذر تهیه کرده و بین دوستان و خانواده پخش نمود. برای مشاهده آموزش کامل و مراحل دقیق تهیه دیگچه مشهدی، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم دیگچه مشهدی
برنج ۲ پیمانه ترجیحاً نیم دانه
آب ۲ پیمانه
شیر ۲ لیتر ترجیحاً پرچرب (۸ پیمانه)
شکر ۱ پیمانه
کره ۲ قاشق غذاخوری
گلاب نصف پیمانه
پودر هل ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده کمی

آموزش دیگچه مشهدی

مرحله اول

در ابتدا، برای تهیه دیگچه خوشمزه مشهدی، باید برنج را شسته و با دو برابر حجم آن آب خیس کنیم و بگذاریم کنار. دقت کنید که برنج حداقل باید سه ساعت خیس بخورد. سپس ۲ پیمانه آب را در یک قابلمه می‌ریزیم.

مرحله دوم

در این مرحله آب برنج را خالی کرده و آن را به قابلمه اضافه می‌کنیم. اجازه می‌دهیم برنج به خوبی بپزد و آب آن بخار شود. زمانی که آب برنج به طور کامل کشیده شد، شیر را به تدریج به برنج اضافه می‌کنیم تا شیر به خوبی جذب برنج شود.

مرحله سوم

در این مرحله، مرتب باید ترکیب را هم بزنیم تا دیگچه مشهدی ته نگیرد. بعد از حدود دو ساعت که دسر غلیظ شد، شکر، پودر هل و کره را به ترکیب اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا شکر به خوبی حل شود.

مرحله چهارم

در مرحله آخر، گلاب را به دسر اضافه می‌کنیم تا عطر و طعم خوبی به آن بدهد. می‌توانید به دلخواه زعفران دم کرده را نیز به دسر اضافه کنید که این کار اختیاری است. به مقدار کمی از دسر می‌توانید زعفران اضافه کنید.

مرحله پنجم

در این مرحله، دسر را به مدت نیم ساعت دم می‌کنیم. اگر دوست دارید می‌توانید زمان دم کشیدن را تا ۴۵ دقیقه افزایش دهید. در آخر دسر را در یک ظرف مناسب ریخته و با پودر پسته، خلال بادام، دارچین و گل محمدی تزیین می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا