مواد لازم و آموزش راتاتویی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش راتاتویی
راتاتویی یک غذای سنتی و قدیمی از فرانسه است که با مواد مختلف درست میشود. برای یادگیری این دستور آشپزی فرانسوی، با ما در پورتال آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بادمجان | ۲ عدد متوسط |
گوجه فرنگی | ۳ عدد متوسط |
کدو سبز | ۲ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد درشت |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۶ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
پنیر پارمزان | ۱۰۰ گرم |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت راتاتویی فرانسوی
آماده سازی کدو و بادمجان
ابتدا کدو و بادمجان را با استفاده از رنده یا یک چاقوی تیز به صورت حلقهای برش میزنیم و در یک کاسه مناسب قرار میدهیم. سپس ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون، پنیر پارمزان و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه میکنیم.
تفت دادن پیاز ها
مواد را به آرامی مخلوط میکنیم تا کدو و بادمجان طعمدار شوند. سپس پیازها را به صورت نگینی یا خلالی خرد کرده و با کمی روغن در یک تابه مناسب تفت میدهیم تا پیازها کاملاً کاراملی شوند.
افزودن ادویه و رب گوجه فرنگی
پس از اینکه پیازها کاراملی شدند، کمی زردچوبه به آنها اضافه میکنیم و تفت دادن را ادامه میدهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و خوب تفت میدهیم تا طعم خامی آن گرفته شود.
ریختن سس در کف ظرف
حالا نصف استکان آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم سس کمی غلیظ شود و سپس آن را از روی حرارت کنار میگذاریم. یک ظرف مناسب برای راتاتویی، مثل ظرف پیرکس انتخاب میکنیم و سس را در کف ظرف میریزیم.
اضافه کردن سایر مواد
گوجه فرنگیها را به صورت نازک حلقهای برش میزنیم و به ترتیب یک حلقه گوجه فرنگی، یک حلقه بادمجان و یک حلقه کدو را در ظرف قرار میدهیم تا ظرف پر شود. حتماً سبزیجات را خیلی فشرده کنار هم بگذارید تا بعد از پخت باز نشوند.
گرم کردن فر
بعد از اینکه کار چیدن سبزیجات تمام شد، فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود. سپس باقیمانده روغن زیتون را با کمی پودر سیر و فلفل سیاه مخلوط کرده و با یک برس روی سبزیجات میزنیم.
برشته کردن
حالا ظرف را در وسط فر قرار میدهیم تا به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد. اگر دوست دارید راتاتویی آبدار باشد، در یک ساعت اول روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید تا آبش تبخیر نشود. سپس در ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پایانی، فویل را بردارید تا روی راتاتویی برشته شود.