مواد لازم

مواد لازم و آموزش رب پلو خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش رب پلو

رب پلو یکی از غذاهای خوشمزه و ساده ایرانی است که اصلیت آن به شهر شیراز برمی‌گردد. برای یادگیری طرز تهیه این غذا با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۴ پیمانه
سینه مرغ ۵۰۰ گرم
رب انار ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
مغز گردو ۲۰۰ گرم
کشمش پلویی ۱۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد متوسط
شکر ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
چوب دارچین ۱ تکه
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت رب پلو

خیساندن برنج

برای درست کردن رب پلو شیرازی ابتدا برنج را بسته به نوعش به مدت ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت در آب خیس می‌کنیم. سپس سینه مرغ را با یک تکه چوب دارچین، ۲ پیمانه آب، ۱ عدد پیاز و کمی زردچوبه در یک قابلمه می‌گذاریم.

پخت و ریش ریش کردن مرغ

در این مرحله قابلمه را روی حرارت متوسط می‌گذاریم تا مرغ خوب بپزد. پس از پختن، مرغ را ریش ریش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. حالا پیازهای باقی‌مانده را به صورت نگینی یا خلالی خرد می‌کنیم.

تفت دادن پیاز

حال پیازها را با کمی روغن در یک تابه تفت می‌دهیم تا نرم شوند. سپس کمی ادویه اضافه می‌کنیم و تفت دادن را ادامه می‌دهیم تا پیاز و ادویه‌ها خوب با هم مخلوط شوند. در ادامه، مغز گردوی خرد شده را به تابه اضافه می‌کنیم.

تفت دادن مغز گردو و رب انار

مغز گردو را هم کمی تفت می‌دهیم. بعد از آن، رب انار را اضافه کرده و به خوبی تفت می‌دهیم تا رنگ آن خوب شود. سپس کشمش پلویی و شکر را اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا کشمش‌ها براق شوند.

قرار دادن قابلمه آب روی حرارت

در این مرحله تابه را از روی حرارت برمی‌داریم. سپس یک قابلمه مناسب را تا نصف آب پر می‌کنیم و روی حرارت زیاد می‌گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن به آب اضافه می‌کنیم.

آبکش کردن برنج

در این مرحله برنج خیس خورده را به آب جوش اضافه می‌کنیم و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه می‌گذاریم تا برنج نیم‌پز شود. وقتی دانه‌های برنج نرم و مرکزشان کمی سفت بود، باید برنج را آبکش کنیم.

درست کردن ته دیگ

در این مرحله یک قابلمه که برای پخت رب پلو در نظر داریم را روی حرارت قرار می‌دهیم و دو قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه می‌کنیم. سپس می‌توانیم به دلخواه از سیب زمینی حلقه‌ای یا نان لواش برای ته دیگ استفاده کنیم.

مخلوط لایه به لایه مواد

در این مرحله روی ته دیگ کمی برنج می‌ریزیم. سپس کمی از مخلوط رب انار و مرغ ریش‌ریش‌شده را روی برنج می‌زنیم و همین‌طور لایه‌به‌لایه ادامه می‌دهیم تا قابلمه پر شود. در آخر، دو قاشق غذاخوری روغن روی برنج می‌ریزیم.

دم دادن برنج

ادامه می‌دهیم با گذاشتن درب قابلمه و افزایش حرارت تا بخار درون قابلمه جمع شود. بعد حرارت را ملایم می‌کنیم و اجازه می‌دهیم برنج به مدت یک ساعت دم بکشد. سپس رب پلو را مخلوط می‌کنیم.

تزئین و سرو

مخلوط کردن رب پلو باعث می‌شود تا زمانی که آن را در دیس سرو می‌کنیم، ظاهر زیبا و یکدستی داشته باشد. در صورت تمایل می‌توانیم کمی از برنج را زعفرانی کنیم و به همراه گوشت مرغ ریش‌ریش‌شده برای تزئین رب پلو استفاده کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا