مواد لازم

مواد لازم و آموزش سماق قاتق برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش تهیه سماق قاتق

سماق قاتق یکی از غذاهای لذیذ و سنتی منطقه شمال ایران است، که به خاطر ترکیب مواد تازه و ادویه‌های خوشبو، طعمی خاص و به یادماندنی دارد. این غذا با گوشت گوسفند تهیه می‌شود و با طعم ترش سماق، نه تنها بدن را گرم می‌کند بلکه روحیه را نیز بالا می‌برد.

برای درست کردن سماق قاتق، اول گوشت گوسفندی را به همراه پیاز خرد شده، چوب دارچین و ادویه‌ها در یک قابلمه با آب می‌پزیم تا کمی نرم شود. بعد از آن، گوشت را از آب جدا کرده و پیاز و دارچین را دور می‌ریزیم. سیب‌زمینی‌ها را نیز می‌توان به دلخواه خرد کرده و یا سرخ کنیم و به خورش اضافه نماییم. سپس پیاز دیگری را به صورت نگینی خرد کرده و تفت می‌دهیم. بعد از آن، گوشت و آب آن را اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم خورش به آرامی بپزد و غلیظ شود. در نهایت، سماق حل شده در آب گرم را به خورش اضافه کرده و نمک زدن را فراموش نمی‌کنیم. این خورش را با برنج سرو می‌کنیم.

مواد لازم مقدار
پیاز ۳ عدد
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
سیب زمینی ۲ عدد
سماق ۲ قاشق غذاخوری
چوب دارچین ۱ تکه
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم

آموزش تهیه سماق قاتق

مرحله 1: آماده‌سازی گوشت

گوشت گوسفندی را به قطعات کوچک برش بزنید. دو عدد پیاز را به صورت چهار قاچ کنید. سپس، تکه‌های گوشت، پیاز خرد شده، چوب دارچین و ادویه‌ها را در یک قابلمه بزرگ بریزید و چند لیوان آب به آن‌ها اضافه کنید. بگذارید تا گوشت کمی پخته شود.

مرحله 2: جداسازی گوشت

بعد از اینکه گوشت نیم پز شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. مواد داخل قابلمه را از یک صافی رد کنید تا گوشت و آب آن جدا شود. پیاز و چوب دارچین را دور بیندازید و فقط گوشت را نگه دارید.

مرحله 3: آماده‌سازی سیب‌زمینی

برای سیب‌زمینی می‌توانید یکی از سه روش زیر را انتخاب کنید: سیب‌زمینی‌ها را به صورت مکعبی خرد کنید و مستقیم به خورش اضافه کنید، آنها را در تابه با کمی روغن تفت دهید یا در انتها سرخ کرده و هنگام سرو به خورش بیفزایید.

مرحله 4: تفت دادن پیاز و اضافه کردن گوشت

پیاز باقی‌مانده را به صورت نگینی خرد کرده و با کمی روغن در یک تابه تفت دهید. بعد از آن، گوشت نیم پز و آب گوشت و سیب زمینی‌های آماده شده را به تابه اضافه کنید.

مرحله 5: پخت خورش

اول حرارت را زیاد کنید تا مخلوط جوش بیاید. وقتی به جوش آمد، درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت خوب پخته و آب خورش غلیظ شود.

مرحله 6: اضافه کردن سماق

سماق پودری را در یک لیوان با مقداری آب جوش حل کنید. سپس این محلول را به خورش در حال پخت اضافه کرده و خوب هم بزنید تا طعم آن در خورش پخش شود.

مرحله 7: سرو کردن

در آخرین مراحل پخت، نمک خورشت را اضافه کنید. بگذارید خورش کمی بیشتر بپزد تا به غلظت دلخواه برسد. بعد از غلیظ شدن خورش، آن را با برنج سرو کنید و از طعم فوق‌العادهٔ آن لذت ببرید.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا