مواد لازم و آموزش شامی سنگدان مرغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش شامی سنگدان مرغ
شامی سنگدان مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و اقتصادی ایرانی است که با شیوهها و طعمهای متفاوت تهیه میشود. این شامی خوشمزه خیلی شبیه شامی کباب معمولی است، با این تفاوت که به جای گوشت گوسفند یا گوساله، از سنگدان مرغ استفاده میشود. جالب است بدانید طعم این شامی هیچ تفاوتی با شامی معمولی ندارد و اگر کسی مواد این غذا را نبیند، نمیتواند تشخیص دهد که از گوشت قرمز تهیه شده یا از سنگدان مرغ. در بعضی دستورها این شامی به صورت ترکیبی تهیه میشود، یعنی از گوشت و سنگدان مرغ به طور نصف نیمه استفاده میکنند. برای دیدن آموزش کامل این غذا، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
سنگدان مرغ | 2 بسته |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
پیاز | 2 عدد متوسط |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد سوخاری ریز | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت شامی سنگدان مرغ
مرحله اول
برای درست کردن شامی کباب خوشمزه با سنگدان مرغ، ابتدا سنگدانها را تمیز کرده و میشوییم و سپس روی تخته آشپزخانه قرار میدهیم و خرد میکنیم. پیازها و سیبزمینیها را پوست کنده و شسته میشود.
مرحله دوم
سپس هر کدام را جداگانه داخل چرخگوشت ریخته و چرخ میکنیم. سپس آب سیبزمینیها را خوب میگیریم و در یک کاسه میریزیم و همین کار را با پیازها نیز انجام میدهیم و آب آنها را به کاسه سیبزمینی اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا سنگدانها را نیز چرخ کرده و به مخلوط داخل کاسه اضافه میکنیم و بلافاصله نمک، فلفل سیاه و آرد سوخاری را روی مخلوط میپاشیم. تخممرغها را در یک پیاله میشکنیم و در صورت سالم بودن به مواد اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، همه مواد را با قاشق بهخوبی مخلوط میکنیم تا کاملا ترکیب شوند. سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و در یخچال قرار میدهیم تا مواد به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت استراحت کنند.
مرحله پنجم
سپس یک تابه را روی حرارت کم قرار میدهیم و روغن سرخکردنی داخل آن میریزیم و منتظر میمانیم تا داغ شود. کاسه مایه شامی را از یخچال بیرون میآوریم و کمی مخلوط را زیر و رو میکنیم.
مرحله ششم
سپس به اندازه یک گردو از مخلوط برمیداریم و با دست به شکل دایره در میآوریم و سپس کمی تختش میکنیم و داخل روغن داغ میگذاریم. به همین صورت همه مخلوط را فرم داده و در تابه میچینیم.
مرحله هفتم
میتوانید از قالب نیز برای شکل دادن به مایه شامی استفاده کنید. وقتی شامیها سرخ شدند، آنها را برمیگردانیم تا طرف دیگرشان هم سرخ شود. شامیها را بعد از سرخ شدن از تابه خارج میکنیم.
مرحله هشتم
سپس آنها را در یک توری فلزی یا روی دستمال آشپزخانه قرار میدهیم تا روغن اضافی آنها گرفته شود. شامیهای سنگدان مرغ را داخل دیس سرو میکنیم و با خیارشور، گوجهفرنگی و سس مورد علاقهتان با نان تازه نوش جان کنید.