مواد لازم و آموزش شله مشهدی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش شله مشهدی
شله مشهدی یکی از غذاهای خوشمزه و خاص شهر مشهد است و معمولاً با خورش قیمه سرو میشود. برای یادگیری این دستور پخت، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۸ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۱٫۵ کیلوگرم |
نخود | ½ لیوان |
لوبیا چیتی | ½ لیوان |
لوبیا قرمز | ½ لیوان |
ماش | ½ لیوان |
برنج | ½ لیوان |
بلغور گندم | ۱٫۵ لیوان |
پیاز | ۵ عدد متوسط |
پودر هل و دارچین | به مقدار کافی |
جوزهندی و زنجبیل | به مقدار کافی |
فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار کافی |
نمک و زردچوبه | به مقدار کافی |
خورش قیمه | برای تزیین |
دستور پخت شله مشهدی
تفت دادن پیاز ها
برای درست کردن شله مشهدی، ابتدا پیازها را به شکل کوچک خرد میکنیم و آنها را با مقداری روغن در قابلمه تفت میدهیم. وقتی پیازها طلایی شدند، کمی زردچوبه به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا پیاز و زردچوبه با هم مخلوط شوند.
تفت دادن گوشت
در این مرحله، گوشت را خورد میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم. سپس آن را خوب تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود. حالا یک تکه چوب دارچین به همراه ۲ تا ۳ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم و درب آن را میگذاریم تا گوشت بپزد.
ریش ریش کردن گوشت
نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز که از قبل خیساندهایم را آبکشی میکنیم و با ۸ لیوان آب جوش در یک قابلمه بزرگ میریزیم و اجازه میدهیم بپزند. وقتی گوشت پخت، آن را ریش ریش میکنیم و آب آن را کنار میگذاریم.
مخلوط مواد و افزودن ادویه
بعد از اینکه حبوبات پخته شدند، ماش را به همراه آب گوشت، برنج و بلغور گندم به قابلمه اضافه میکنیم. حالا پودر هل، جوزهندی، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زنجبیل و مقداری نمک را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم مواد آش بپزند.
جا افتادن آش
این آش خیلی زود ته میگیرد، پس باید به طور مداوم مواد را هم بزنیم تا آش ته نگیرد. حالا باید صبر کنیم تا مواد آش بپزند و آش غلیظ شود و جا بیفتد. بعد از اینکه آش جا افتاد، آن را از روی حرارت برمیداریم و به مدت ۱۵ دقیقه روی آن دمکنی قرار میدهیم.
تزئین و سرو
پس از گذشت ۱۵ دقیقه آش را در ظرف مورد نظرمان میکشیم و با خورش قیمه تزیین کرده و سرو میکنیم. برای یادگیری درست کردن خورش قیمه هم میتوانید به مطلب آموزش خورش قیمه مراجعه کنید.
نکات پخت شله مشهدی
ادویه مخصوص شله مشهدی
این غذای خوشمزه معمولاً با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین پخته میشود تا مورد پسند اکثر ذائقهها باشد. البته در برخی دستورهای حرفهایتر از ادویههایی مانند فلفل قرمز، زنجبیل، پودر پیاز و جوزهندی نیز استفاده میشود.