مواد لازم

مواد لازم و آموزش غوره پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش غوره پلو

در این آموزش از سایت آموزشی رضیم شما را با یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار مازندران، به نام غوره پلو، آشنا می‌کنیم. این غذا با ترکیبی از طعم‌های ترش و ملایم، به همراه مرغ و لوبیا چیتی، یک پلوی زیبا و جذاب را فراهم می‌آورد که برای مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی بسیار مناسب است.

برای درست کردن غوره پلو، ابتدا باید لوبیا چیتی را چند ساعت بپزید تا نرم شود. برنج هم باید به‌صورت جداگانه خیس بخورد و تا حد نیم‌پز بشود. سپس در یک قابلمه دیگر، ته‌دیگ را با نان یا سیب‌زمینی درست کرده و برنج را روی آن قرار دهید تا دم بکشد.

مرغ را با پیاز و پودر سوخاری در یک غذاساز مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس آن را به شکل کوفته قلقلی سرخ کنید. بعد از آن، زعفران را به مرغ اضافه کنید و لوبیا چیتی را با رب گوجه‌فرنگی تفت دهید. در آخر، مخلوط مرغ و لوبیا را به برنج اضافه کرده و آن را با زرشک و خلال پسته تزیین کنید.

ماده مقدار برای 4 نفر
زعفران دم کرده به مقدار لازم
برنج 4 پیمانه
پاپریکا و پودر سیر به مقدار لازم
زرشک تفت داده شده ۲/۱ پیمانه
غوره ۲/۱ لیوان
خلال پسته برای تزئین ۳/۱ پیمانه
لوبیا چیتی از قبل پخته شده ۲/۱ پیمانه
فلفل سیاه به مقدار لازم
سینه یا ران مرغ یا ترکیبی از هر دو ۵۰۰ گرم
پودر سوخاری ۲ قاشق غذا خوری
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
رب گوجه رقیق شده ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری
پیاز ۱ عدد

آموزش غوره پلو

مرحله 1: پخت لوبیا چیتی

لوبیا چیتی باید ابتدا پخته شود تا نرم و لطیف شود.

“““html

لوبیا چیتی که از شب قبل در水 خیس کرده‌اید را در قابلمه‌ای بریزید. مقداری آب به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. در قابلمه را ببندید و بگذارید لوبیا چیتی به مدت ۲ ساعت بپزد تا کاملاً نرم شود. این مرحله خیلی مهم است چون بافت لوبیا روی کیفیت نهایی غوره پلو تأثیر می‌گذارد.

مرحله 2: آماده‌سازی برنج

در یک قابلمه بزرگ، آب را جوش بیاورید. برنج که از قبل با آب و نمک خیس کرده‌اید، به همراه کمی روغن و نمک داخل قابلمه بریزید. بگذارید برنج به مدت ۶ تا ۷ دقیقه بجوشد تا نیم‌پز شود، سپس آن را آبکش کرده و در آبکش بگذارید تا آب اضافی‌اش خارج شود.

مرحله 3: تهیه ته‌دیگ

در یک قابلمه دیگر، مقداری روغن بریزید و کف آن را چرب کنید. مطابق ذائقه خود، نان یا سیب‌زمینی برش داده شده را در کف قابلمه قرار دهید. سپس برنج نیم‌پز را روی نان یا سیب‌زمینی بریزید و کمی روغن یا کره روی برنج بزنید. در قابلمه را ببندید و برنج را روی حرارت ملایم بپزید.

مرحله 4: آماده‌سازی مرغ برای غوره پلو

گوشت مرغ را از استخوان جدا کرده، در غذاساز بریزید تا کاملاً له شود. پیاز را پوست کرده، بشویید و خرد کنید و به همراه مرغ در غذاساز بریزید تا مخلوط یکدستی به دست آید. سپس پودر سوخاری را اضافه کرده و دوباره میکس کنید تا مخلوط منسجم شود.

مرحله 5: استراحت مخلوط مرغ

مخلوط آماده شده را در ظرفی بریزید و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم‌ها با هم مخلوط شوند و بافت مخلوط سفت‌تر شود.

مرحله 6: شکل دادن و سرخ کردن کوفته مرغ

مخلوط را از یخچال بیرون آورده، با دست آن را به شکل گرد درآورید. در تابه‌ای روغن بریزید و کوفته‌های مرغ را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله 7: اضافه کردن زعفران به مرغ

بعد از سرخ شدن، زعفران دم‌کرده را به همراه کمی آب روی کوفته‌های مرغ بریزید و حرارت را کم کنید تا کوفته‌ها به طور کامل پخته شوند.

مرحله 8: تفت دادن لوبیا چیتی

لوبیا چیتی پخته شده را آبکش کنید و در تابه‌ای با کمی روغن تفت دهید. سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. گوشت قلقلی و غوره را به تابه اضافه کرده و با بقیه مواد تفت دهید تا طعم‌ها با هم ترکیب شوند.

مواد لازم و آموزش غوره پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

مرحله 9: تزئین و سرو غوره پلو

برنج دم کشیده را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط گوشت و لوبیا را روی برنج پخش کنید. سپس با زرشک تفت داده شده و خلال پسته تزیین کرده و به عنوان یک غذای مجلسی سرو کنید. نوش جان!

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا