مواد لازم و آموزش قاتق ماهی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش قاتق ماهی
قاتق ماهی یک نوع غذای سنتی و محبوب در ایران است که به شکلهای مختلف تهیه میشود. این غذا که در جنوب کشور به نام حلا ماهی نیز شناخته میشود، شباهت زیادی به قلیه ماهی دارد. این غذا به طور خاص به مناطق جنوبی کشور تعلق دارد و معمولاً با ماهی سرخو درست میشود. اما چون این ماهی همیشه در دسترس نیست، میتوانیم از انواع دیگر ماهیها نیز برای درست کردن قاتق ماهی استفاده کنیم. البته استفاده از ماهیهای جنوبی که بافت بهتری دارند، طعم این غذا را بهتر میکند. برای یادگیری طرز تهیه این غذای خوشمزه، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 3 تا 4 نفر | |
ماهی سرخو | 1 عدد |
پیاز | 2 عدد متوسط |
سیر | 7 حبه |
گشنیز | 300 گرم |
شنبلیله | 150 گرم |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | 6 عدد |
فلفل سبز تند | 3 عدد |
تمبرهندی ترش | 1 قاشق چایخوری |
آرد سوخاری | به مقدار کافی |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | 1 قاشق چایخوری |
زیره و هل | هر کدام ½ قاشق چایخوری |
دارچین و میخک | هر کدام ½ قاشق چایخوری |
زنجبیل و برگ بو | هر کدام ½ قاشق چایخوری |
تخم گشنیز و زردچوبه | هر کدام ½ قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
“““html
دستور پخت قاتق ماهی
مرحله اول
برای تهیه خورش قاتق ماهی جنوبی، ابتدا تمر هندی ترش را در یک کاسه بریزید و آب روی آن بریزید تا خیس بخورد. سپس سبزی قاتق ماهی که از گشنیز و شنبلیله تشکیل شده را پاک کنید.
مرحله دوم
سبزیها را بشویید و در یک آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود. سپس آنها را در یک خردکن بریزید و خرد کنید یا روی تخته آشپزخانه به صورت ریز خرد کرده و کنار بگذارید.
مرحله سوم
گوجهفرنگیها را هم بشویید و پوست آنها را بگیرید، سپس آنها را رنده کنید. پیازها و سیرها را نیز پوست بکنید و بشویید. سیرها را رنده کنید و کنار بگذارید و پیازها را نگینی خرد کنید.
مرحله چهارم
در یک قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم شود. سپس پیازها را داخل آن بریزید و کمی تفت دهید. بعد سیرهای رنده شده را اضافه کنید.
مرحله پنجم
ادامه دهید تا مواد کمی تفت بخورند و سپس مقداری نمک و زردچوبه به آنها اضافه کنید تا نرم شوند. سبزی قاتق را اضافه کنید و تفت دهید تا همه مواد خوب مخلوط شوند و درب قابلمه را بگذارید.
مرحله ششم
اجازه دهید آب سبزیها کمی تبخیر شود. هر چند دقیقه درب قابلمه را بردارید و هم بزنید تا سبزیجات نسوزند و دوباره درب را بگذارید. بعد از حدود 15 دقیقه درب قابلمه را بردارید.
مرحله هفتم
مقداری زیره، هل، دارچین، میخک، زنجبیل، برگ بو و تخم گشنیز را از هر کدام نصف قاشق چایخوری در یک پیاله با هم ترکیب کنید و به مواد اضافه نمایید. سپس فلفل قرمز و فلفل سیاه را نیز روی مواد بپاشید.
مرحله هشتم
مواد را کاملاً زیر و رو کنید تا با ادویهها خوب ترکیب شوند. بعد از چند دقیقه رب گوجهفرنگی و پوره گوجهفرنگی را به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مخلوط شوند.
مرحله نهم
بهتر است ابتدا رب گوجهفرنگی را در کمی روغن داخل یک شیرجوش به مدت 1 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و سپس اضافه کنید. فلفلهای سبز تند را بشویید و آنها را سالم داخل غذا قرار دهید.
مرحله دهم
در آخر تمر هندی ترش را به همراه آبش اضافه کنید تا طعم ترشش به غذا منتقل شود. سپس اجازه بدهید غذا با حرارت ملایم به جوش بیاید و بعد از 10 دقیقه درب قابلمه را بگذارید.
مرحله یازدهم
اجازه دهید غذا با حرارت کم به مدت حدوداً 2 ساعت کاملاً بپزد و کمی غلیظ شود. بعد از 1:30 دقیقه از پخت، یک تابه مناسب برای سرخ کردن ماهی روی حرارت بگذارید.
مرحله دوازدهم
مقداری روغن سرخ کردنی داخل تابه بریزید و روی حرارت کم بگذارید تا داغ شود. آرد سوخاری که خودتان تهیه کردید را داخل سینی بریزید و ماهی را با دستمال خشک کنید.
مرحله سیزدهم
ماهی را در آرد سوخاری بغلطانید تا هر دو طرف آن کاملاً پوشیده شود و بعد در روغن داغ سرخ کنید. هر دو طرف ماهی را سرخ کرده و سپس بلافاصله از تابه خارج کنید.
مرحله چهاردهم
حالا ماهی سرخ شده را در قابلمه قاتق قرار دهید تا با مواد قاتق حدوداً 20 دقیقه طعمدار و نرم شود. بعد از پخت ماهی، آن را داخل ظرف سرو بگذارید و سپس قاتق را روی آن بریزید و با پلو سرو کنید.