آموزش شیرینی پزی

مواد لازم و آموزش قطاب کره ای خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش قطاب کره ای

شیرینی‌های سنتی یکی از محبوب‌ترین‌ها در ایران هستند و هر منطقه سبک خاص خود را دارد. در این بین، قطاب یکی از شیرینی‌های معروف است که به ویژه در مناسبت‌های مختلف مثل عید نوروز، عید قربان و عید فطر، در بسیاری از خانواده‌ها تهیه می‌شود. قطاب شکرین سنتی یزد است و از دو قسمت تشکیل شده: بخش بیرونی که همانی است که ما می‌بینیم (خمیر یا نان قطاب) و قسمت درونی که معمولاً شامل پودر بادام، شکر و هل می‌باشد. بعد از پخت، قطاب‌ها را در پودر قند می‌غلتانند. نوعی از قطاب به نام قطاب کرمان نیز وجود دارد که تنها تفاوت آن در مواد داخلی آن است؛ به جای بادام، از گردو یا پسته استفاده می‌شود. برای یادگیری دستور تهیه قطاب کره‌ای به‌طور کامل و مرحله به مرحله، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم قطاب کره ای
تخم مرغ ۷ عدد
روغن مایع ۳۰۰ گرم
آب یخ ۱ کیلوگرم
آرد ۳ کیلوگرم
نمک ۱ قاشق چای خوری
وانیل مقداری
روغن کره ای (روغن ۴۴) ۱۳۰۰ گرم
زعفران مقداری
مواد لازم برای مغز قطاب
پودر نارگیل ۱ کیلوگرم
شکر ۱۵۰۰ گرم
گردو خرد شده نگینی ۷۰۰ گرم
کنجد بو داده ۳۰۰ گرم
پودر هل ۱ قاشق غذا خوری
گلاب ۴۰۰ گرم

آموزش قطاب کره ای

مرحله اول

برای درست کردن قطاب خوشمزه به سبک کره‌ای، ابتدا باید مواد میانی را آماده کنیم. برای این کار، پودر نارگیل، شکر، گردو، کنجد را…

“`

ابتدا، بو داده، پودر هل و گلاب را با هم مخلوط می‌کنیم. خمیری که به دست می‌آید باید قابل گلوله کردن باشد و درون شیرینی قرار بگیرد.

مرحله دوم

خمیر باید نه خیلی پودری و نه خیلی خمیری باشد. برای تنظیم شل و سفتی این مواد می‌توانیم از گلاب و پودر نارگیل کمک بگیریم. در این مرحله به تهیه خمیر قطاب می‌پردازیم.

مرحله سوم

همه مواد لازم (تخم‌مرغ، روغن مایع، آب یخ، نمک، وانیل و زعفران) را خوب مخلوط می‌کنیم، به جز آرد و روغن کره‌ای. این مخلوط را تا زمانی هم می‌زنیم که وانیل و نمک کاملاً در آن حل شوند. سپس آرد را اضافه می‌کنیم و با همزن مواد را خوب ترکیب می‌کنیم.

مرحله چهارم

این هم زدن را ادامه می‌دهیم تا خمیری نرم و یکدست بدست بیاید. اگر همزن نداشتیم، می‌توانیم خمیر را با دست ورز دهیم یا ۱۰۰ بار آن را روی میز کار بکوبیم. سپس ده دقیقه به خمیر استراحت می‌دهیم.

مرحله پنجم

بعد از این مدت، خمیر را تا کرده و شکل می‌دهیم. ابتدا خمیر را به صورت گرد باز کرده و روغن را در وسط آن می‌گذاریم و سپس دوباره آن را جمع کرده و باز می‌کنیم. این کار را شش بار انجام می‌دهیم و سپس ده دقیقه در جای خنک استراحت می‌دهیم.

مرحله ششم

حالا، روی خمیر را با نایلون می‌پوشانیم. بعد از مدتی دوباره خمیر را یک بار پانچ کرده و ده دقیقه دیگر در جای خنک و زیر نایلون استراحت می‌دهیم. برای بار سوم، خمیر را یک بار دیگر تا کرده و به قطری نیم سانت باز می‌کنیم.

مرحله هفتم

می‌توانیم خمیر را سوراخ‌سوراخ کنیم تا از پف کردن آن جلوگیری شود. سپس خمیر را با کاتر گرد برش زده و مرتب در سینی می‌چینیم. روی آنها نایلون می‌کشیم و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال می‌گذاریم تا استراحت کنند.

مرحله هشتم

نکته‌ مهمی که باید رعایت کنیم، نحوه پیچ کردن خمیر است. خمیرهایی که کاتر زده‌ایم را در یخچال می‌گذاریم. تمام خمیرها را به طور همزمان از یخچال خارج نکنیم تا پیچیدن آنها راحت‌تر باشد.

مرحله نهم

چند تا از خمیرها را بیرون می‌آوریم و مواد را درون آن قرار می‌دهیم. وسط خمیر را کمی گود کرده و یک گردو بزرگ از مواد می‌گذاریم و خمیر را تا می‌زنیم. قسمت تا شده را محکم فشار داده و نازک می‌کنیم و شروع به بافتن دور خمیر می‌کنیم.

مرحله دهم

در این مرحله می‌توانیم از دستگاه مخصوص قطاب استفاده کنیم. کف سینی فر را با کاغذ روغنی می‌پوشانیم. بعد از تمام شدن پیچیدن قطاب‌ها، آنها را نزدیک به هم در سینی فر می‌چینیم و روی آنها زرده تخم‌مرغ می‌مالیم.

مواد لازم و آموزش قطاب کره ای خانگی (مرحله به مرحله)

مرحله یازدهم

سپس آنها را در فر که از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده است، به مدت ۲۰ دقیقه قرار می‌دهیم. با توجه به نوع فر، ممکن است زمان بیشتر یا کمتر شود. بعد از اینکه قطاب‌ها کمی خنک شدند، می‌توانیم روی آنها شربت داغ بریزیم.

مرحله دوازدهم

یا می‌توانیم اجازه دهیم کاملاً خنک شوند و سپس پودر قند الک کنیم. اگر قطاب داغ باشد، پودر قند روی آن آب می‌شود. همچنین می‌توانیم از مارسیپان کم شیرین برای مواد میانی استفاده کنیم.

مرحله سیزدهم

یا به جای شکر و پودر نارگیل، از خرده شیرینی الک شده استفاده کنیم. همچنین روغن کره‌ای را باید به اندازه متعادل استفاده کنیم، چون اگر زیاد باشد، شیرینی‌ها موقع پخت فرم خود را از دست داده و ترک می‌خورند.

مرحله چهاردهم

استراحت بعد از کاتر زدن خیلی مهم است زیرا هرچه خمیر خنک‌تر باشد، پیچیدن آن راحت‌تر خواهد بود. همچنین سعی کنیم قطاب‌ها را در روغن سرخ نکنیم، چرا که پخت در فر کیفیت و زیبایی شیرینی را افزایش می‌دهد.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا