مواد لازم و آموزش قیمه با گوشت ریش ریش برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش قیمه با گوشت ریش ریش
قیمه با گوشت ریش ریش یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در ایران است که با دستورهای مختلفی درست میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قیمه با گوشت ریش ریش، در ادامه با سایت آموزش رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوساله یا گوسفند | ۶۰۰ گرم |
لپه | ⅔ پیمانه |
پیاز | ۴ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
آب قلم | ۱ لیوان |
سیب زمینی | ۳ عدد متوسط |
گلاب | ½ قاشق چایخوری |
گرد لیمو عمانی |
۱ قاشق مرباخوری |
زعفران دم کرده |
به مقدار کافی |
نمک و زردچوبه | به مقدار کافی |
فلفل سیاه و پودر دارچین | به مقدار کافی |
آموزش قیمه با گوشت ریش ریش
“““html
مرحله اول
برای درست کردن قیمه خوشمزه با گوشت ریش ریش، ابتدا لپهها را خوب میشوییم و در یک کاسه مناسب میریزیم. سپس مقداری آب اضافه میکنیم تا لپهها به مدت کوتاهی خیس بخورند.
مرحله دوم
بعد از ۲ ساعت، لپهها را در یک آبکش میریزیم تا آب اضافی آنها خارج شود. در این مرحله، گوشت را به همراه کمی نمک و زردچوبه در یک قابلمه میریزیم و سپس یک پیاز کامل را هم به آن اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا تا جایی که مواد را بپوشاند، آب به قابلمه اضافه میکنیم و آن را روی حرارت ملایم میگذاریم. سپس اجازه میدهیم گوشت به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب بپزد تا کاملاً نرم شود.
مرحله چهارم
پس از این زمان، گوشت پختهشده را از قابلمه خارج کرده و به قطعات ریز ریش ریش میکنیم. در ادامه، یکی از پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در قابلمه دیگری میریزیم.
مرحله پنجم
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مقداری روغن مایع، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه میکنیم. سپس پیاز را تفت میدهیم تا نرم و شفاف شود. حالا لپهها را به این مخلوط اضافه میکنیم.
مرحله ششم
لپهها را تفت میدهیم و سپس ۲ لیوان از آب گوشت را به همراه زعفران دمکرده به آن اضافه میکنیم. درب قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم لپهها حدود ۲ ساعت در آب گوشت بپزند تا کامل نرم شوند.
مرحله هفتم
پس از این زمان، وقتی لپهها نرم شدند، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم. سپس پیازهای باقیمانده را به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد میکنیم و در یک قابلمه جداگانه میریزیم.
مرحله هشتم
تعدادی روغن مایع، نمک و زردچوبه به این قابلمه اضافه میکنیم و آن را روی حرارت ملایم میگذاریم. سپس پیازها را تفت میدهیم تا سبک و شفاف شوند، بعد دارچین و رب گوجهفرنگی را نیز به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله نهم
رب گوجهفرنگی را تفت میدهیم تا بوی خامی آن برود و رنگش تغییر کند. سپس گرد لیمو را اضافه کرده و کمی هم تفت میدهیم. بعد لپهها را در آبکش میریزیم تا آب گوشت آنها خارج شود.
مرحله دهم
سپس، لپهها را با گوشت ریش ریششده، زعفران دمکرده، گلاب، آب قلم و ۱ لیوان آب جوش به قابلمه حاوی رب گوجهفرنگی اضافه میکنیم و همه مواد را خوب مخلوط میکنیم.
مرحله یازدهم
حالا اجازه میدهیم خورش روی حرارت ملایم بجوشد تا خوب جا بیفتد. توجه کنید که این قیمه به صورت غلیظ و کمآب سرو میشود. اگر دوست دارید، میتوانید آب نارنج را در ۱۰ دقیقه آخر پخت اضافه کنید.
مرحله دوازدهم
وقتی خورش خوب جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و خورش را در ظرف موردنظر میریزیم. در پایان، خورش قیمه را با سیبزمینی سرخشده تزیین کرده و همراه با پلو زعفرانی سرو میکنیم. نوش جان.