مواد لازم و آموزش قیمه نثار خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش قیمه نثار
قیمه نثار یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که شباهت زیادی به مرصع پلو دارد. برای یادگیری طرز تهیه این غذای خوشمزه، با سایت رضیم در ادامه همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
برنج | ۳ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق سوپخوری |
گلاب | ½ پیمانه |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
پودر هل | ۱ قاشق سوپخوری |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
خلال پسته و بادام | ۲ قاشق غذاخوری |
دارچین و زردچوبه | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت قیمه نثار
تفت دادن پیاز
ابتدا پیاز را به صورت ریز و نگینی خرد کرده و با کمی روغن در یک تابه تفت میدهیم تا نرم و سبک شود. سپس کمی زردچوبه به پیاز اضافه میکنیم و چند دقیقه دیگر تفت میدهیم تا پیاز و زردچوبه خوب با هم مخلوط شوند.
افزودن رب گوجه فرنگی
حالا گوشت را به صورت کوچک خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم. گوشت را تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند. سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و برای چند دقیقه تفت میدهیم تا طعم خامی رب گرفته شود.
افزودن ادویه
در این مرحله کمی فلفل سیاه، پودر هل و دارچین اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم تا ادویهها به خوبی با گوشت و پیاز مخلوط شوند. بعد از آن یک و نیم لیوان آب به مواد اضافه میکنیم و درب تابه را میگذاریم تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
پخت برنج
حالا برنج را خیس میکنیم. سپس یک قابلمه آب را روی حرارت قرار داده و وقتی که آب جوش آمد، مقداری نمک به آن اضافه میکنیم. برنج خیسخورده را به آب جوش اضافه کرده و وقتی که کمی نرم شد، آن را خالی کرده و کنار میگذاریم.
دم دادن برنج
یک قابلمه مناسب را روی حرارت ملایم قرار میدهیم، سپس کمی روغن در قابلمه میریزیم و به دلخواه از نان یا سیبزمینی حلقهای برای تهدیگ استفاده میکنیم. سپس برنج آبکششده را روی تهدیگ میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم تا برنج دم بکشد.
تفت دادن سایر مواد
در حین آماده شدن برنج، زرشک را با شکر تفت میدهیم تا کمی سرخ شود، سپس کنار میگذاریم. خلال بادام را در گلاب میخیسانیم و در کره یا روغن تفت میدهیم و کنار میگذاریم. همچنین خلال پسته را در کره یا روغن تفت میدهیم و کنار میگذاریم.
استفاده از خلال پوست پرتقال
اگر میخواهید از خلال پوست پرتقال هم استفاده کنید حتماً آن را چند بار بجوشانید تا تلخیاش گرفته شود، سپس به همراه زعفران و کره کمی تفت دهید و کنار بگذارید. پس از اینکه آب موجود در تابه گوشت کاملاً جذب گوشت شد، آن را از روی حرارت کنار میگذاریم.
تزئین و سرو
برنج را داخل دیس میکشیم و گوشت را روی برنج به سلیقه خود میریزیم. سپس خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست پرتقال و زرشک تفتداده شده را به دلخواه روی برنج میریزیم و قیمه نثار را سرو میکنیم.