مواد لازم و آموزش لوبیا پلو با گوشت تکه ای برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش لوبیا پلو با گوشت تکه ای
لوبیا پلو با گوشت تکهای یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که روشهای مختلفی برای پخت آن وجود دارد. ما ایرانیها معمولاً لوبیا پلو را با گوشت چرخکرده درست میکنیم که باعث میشود گوشت در غذا چندان مشخص نباشد. اما اگر میخواهیم لوبیا پلو را به شکل مجلسی و با کیفیتتر درست کنیم، بهتر است از گوشت تکهای استفاده کنیم. این کار نه تنها باعث میشود که لوبیا پلو زیباتر و ویژهتر به نظر برسد، بلکه طعم آن را هم بهتر میکند. در رستورانها و هتلها معمولاً از گوشت تکهای برای تهیه لوبیا پلو استفاده میکنند. برای یادگیری این دستور پخت، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج ایرانی | 4 پیمانه |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
گوشت خورشتی | 200 تا 300 گرم |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری پر |
لوبیا سبز | 2 پیمانه |
زعفران دمکرده | 4 قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | 1 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
روغن و کره | به مقدار لازم |
دستور پخت لوبیا پلو تکهای
مرحله اول
برای درست کردن لوبیا پلو تکهای رستورانی، ابتدا برنج را با توجه به نوع آن، بین 30 دقیقه تا 3 ساعت در آب ولرم و با 1 قاشق چایخوری نمک بخیسانید. سپس گوشت را شسته و به تکههای کوچک برش بزنید.
مرحله دوم
در این مرحله، پیاز را به صورت ریز خرد کرده و یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید. کمی روغن به آن اضافه کنید و سپس پیاز را داخل قابلمه بریزید و تفت دهید تا پیاز نرم شود.
مرحله سوم
حالا مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آنها با پیاز ترکیب شود. سپس گوشت را به قابلمه اضافه کنید و تا حدی تفت دهید که رنگ آن تغییر کند.
مرحله چهارم
در این مرحله، رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا رنگ رب باز شود، سپس چوب دارچین را به آن اضافه کنید. کمی دیگر تفت دهید تا عطر دارچین آزاد شود.
مرحله
“““html
مرحله پنجم
حالا یک و نیم لیوان آب به قابلمه اضافه میکنیم و حرارت را زیاد میکنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، حرارت را کم میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم.
مرحله ششم
زمانی که گوشت کاملاً پخته شد و آب درون قابلمه تقریباً تبخیر شد، چوب دارچین را از قابلمه خارج میکنیم. سپس لوبیا سبز را به اندازه یک سانتیمتر خرد کرده، میشوییم و به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
حالا به مقدار دلخواه نمک اضافه میکنیم و کمی مواد را تفت میدهیم تا همه چیز به خوبی با هم مخلوط شود. وقتی لوبیا سبز کمی سرخ شد، زعفران دم کرده را اضافه میکنیم. بعد از مخلوط کردن، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم.
مرحله هشتم
در این مرحله، یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه میکنیم.
مرحله نهم
حالا برنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم تا دانههای برنج به هم نچسبند. حدود 7 تا 10 دقیقه برای پخت اولیه برنج کافی است. وقتی دانههای برنج نرم و مغزشان سفت شد، برنج را آبکشی میکنیم.
مرحله دهم
حالا قابلمهای که میخواهیم برای پخت لوبیا پلو استفاده کنیم را روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن اضافه میکنیم. برای تهدیگ میتوانیم از سیبزمینی برشخورده یا نان لواش استفاده کنیم، بسته به سلیقه خودمان.
مرحله یازدهم
در این مرحله مقداری برنج روی تهدیگ میریزیم و بعد مقدار کمی از مخلوط گوشت و لوبیا سبز را اضافه میکنیم. این کار را به صورت لایهای ادامه میدهیم و در نهایت یک دمکنی روی درب قابلمه میگذاریم.
مرحله دوازدهم
حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت زمان برای دم کشیدن لوبیا پلو نیاز است. وقتی لوبیا پلو دم کشید، به آرامی درون قابلمه مخلوط میکنیم تا برنج زعفرانی شود. سپس آن را در ظرف سرو میکنیم.