مواد لازم و آموزش مجبوس دجال برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش مجبوس دجال
مجبوس دجال که گاهی به نامهای مچبوس یا مکبوس دجال هم شناخته میشود، یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ عربی است. این غذا که به عنوان یک غذای بینالمللی در کشورهای مختلف شناخته شده، دستورهای پخت زیادی دارد و به گفته چند آشپز حرفهای، حتی بیش از ۵۰ روش مختلف برای درست کردن آن وجود دارد. مجبوس دجال در واقع همان پلو مرغی است که ما ایرانیها میشناسیم، فقط با این تفاوت که طعمدهندههای آن متفاوت است. به دلیل شباهت غذاهای عربی با غذاهای جنوبی ایران، مجبوس دجال میتواند یک تجربه بسیار دلپذیر برای ما ایرانیها باشد. برای دیدن آموزش آشپزی کامل و گام به گام مجبوس دجال، تا انتهای این مطلب با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
مرغ | ۱ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
گوجه فرنگی | ۵ عدد متوسط |
برنج | ۴ تا ۵ پیمانه |
میخک | ۶ عدد |
هل | ۶ عدد |
چوب دارچین | ۳ تکه کوچک |
تخم گشنیز | ۱ قاشق مرباخوری |
زیره سبز | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق مرباخوری |
فلفل سیاه | ½ قاشق مرباخوری |
ادویه پلویی | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک و روغن | به مقدار کافی |
آموزش مجبوس دجال
مرحله اول
برای تهیه مجبوس دجال خوشمزه ابتدا پیاز را پوست میکنیم و میشوییم، سپس آن را روی تخته آشپزخانه خرد میکنیم. یک قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزیم تا کمی داغ شود.
مرحله دوم
حالا پیازها را به قابلمه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا نرم شوند. سپس تکههای مرغ را به آرامی به آن اضافه میکنیم و تخم گشنیز و زیره سبز پودر شده را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه روی مرغها میپاشیم.
“““html
مرحله سوم
سپس به خوبی تفت میدهیم تا عطر ادویهها بیشتر شود و بوی زخم مرغ را بگیرد. زمانی که رنگ تکههای مرغ تغییر کرد، آب جوش روی آنها میریزیم. آب مرغ را به مقدار زیاد میگیریم تا بتوانیم برای پخت برنج از آن استفاده کنیم.
مرحله چهارم
به طوری که تقریباً یک بند انگشت روی قابلمه خالی بماند، در قابلمه را میگذاریم تا با حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت پخته شوند. سپس گوجهفرنگیها را میشوییم و رنده ریز میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله پنجم
وقتی مرغها پخته شدند، آنها را از قابلمه بیرون میآوریم و در صافی میگذاریم و کنار میگذاریم. آب مرغ را از صافی رد میکنیم و داخل قابلمهای که میخواهیم برنج را بپزیم میریزیم و گوجهفرنگی رنده شده را به آن اضافه میکنیم.
مرحله ششم
سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا به جوش بیاید و بعد ادویههای مخصوص پلوهای عربی شامل تخم گشنیز، زیره سبز، رازیانه، هل، فلفل قرمز و میخک را به مواد اضافه میکنیم و برنج را میشوییم.
مرحله هفتم
در ادامه آب برنج را خالی میکنیم و به مواد اضافه میکنیم و یک هم میزنیم و اجازه میدهیم به مدت ۷ دقیقه بپزد. (البته برای برنج ایرانی) اصل این غذا با برنج پاکستانی یا هندی درست میشود.
مرحله هشتم
معمولاً برنج را به صورت دمپختک با همان ترکیب آب و گوجه دمی میگذارند، اما شما میتوانید با برنج ایرانی درست کنید و بعد از گذشت ۷ دقیقه کنار برنج باشید و یک دانه از برنج را تست کنید.
مرحله نهم
اگر اطراف برنج نرم و مغز آن کمی سفت بود، برنج را آبکش میکنیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم. سپس کف آن روغن میریزیم و برنج را با کفگیر کمی داخل قابلمه میریزیم و چند تکه مرغ روی آنها قرار میدهیم و دوباره برنج را میریزیم.
مرحله دهم
به همین ترتیب، لایهلایه از تکههای مرغ میچینیم و برنج روی آن میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را ملایم رو به زیاد میکنیم تا بخار داخل قابلمه بچرخد و بعد از حدود ۸ دقیقه حرارت را کم میکنیم تا آرام غذا بپزد.
مرحله یازدهم
میتوانید از مرغ درسته هم استفاده کنید. مرغ را داخل سینی فر قرار دهید و قلمو را در زعفران دمکرده بزنید تا کاملاً آغشته به آن شود و روی مرغ را بپوشانید و داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
مرحله دوازدهم
حدود ۴۰ دقیقه زمان برای پخت کامل مرغ نیاز است تا کاملاً برشته و سرخ شود. در ادامه وقتی برنج آماده شد، کشمشها را داخل آبکش میریزیم و داخل تابهای روغن میریزیم و روی حرارت کم میگذاریم تا داغ شود.
مرحله سیزدهم
سپس کشمش را داخل آن میریزیم و به مدت ۱ دقیقه تفت میدهیم و بعد در بشقابی میریزیم. زرشک را داخل تابه میریزیم و حدود ۳۰ ثانیه تفت میدهیم و از روی حرارت برمیداریم و برنج را داخل دیس میکشیم.
مرحله چهاردهم
حالا تکههای مرغ را روی آن میچینیم و با کشمش و زرشک و پیاز داغ تزئین میکنیم. اگر مرغ درسته داخل فر قرار دادیم، وقتی که پخته و سرخ شد، از داخل فر بیرون میآوریم و وسط ظرف گرد قرار میدهیم و برنج را دور آن میریزیم. نوش جان!