مواد لازم

مواد لازم و آموزش مرصع پلو خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش مرصع پلو

مرصع پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایران است که معمولاً در مهمانی‌ها سرو می‌شود. اگر می‌خواهید بدانید چگونه این غذا را بپزید، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۴ پیمانه
سینه مرغ ۴۰۰ گرم
کشمش نصف پیمانه
زرشک نصف پیمانه
پیاز ۳ عدد بزرگ
خلال بادام یک چهارم پیمانه
خلال پسته یک چهارم پیمانه
خلال پوست پرتقال یک چهارم پیمانه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
دارچین نصف قاشق چایخوری
آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت مرصع پلو

آماده سازی پوست پرتقال

ابتدا پوست نارنجی پرتقال‌ها را جدا کرده و در یک لیوان آب می‌گذاریم تا یک ساعت خیس بخورد. سپس این پوست‌ها را در یک شیرجوش می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا آب آنها به جوش بیاید و بعد آب آن را خالی می‌کنیم.

تفت دادن پوست پرتقال

این کار را ۳ تا ۴ بار تکرار می‌کنیم تا تلخی پوست پرتقال کاملاً از بین برود. در آخرین بار که آب جوشیده را می‌ریزیم، به جای آب، ۲ قاشق غذاخوری روغن روی پوست پرتقال‌ها می‌ریزیم و تفت می‌دهیم.

خرد کردن سینه مرغ

سپس یک قاشق غذاخوری شکر هم اضافه کرده و مرتب هم می‌زنیم تا شکر حل شود و پوست پرتقال‌ها شفاف شوند. سینه مرغ را روی تخته آشپزخانه گذاشته و به شکل مکعبی خرد می‌کنیم و در یک کاسه می‌ریزیم. یکی از پیازها را هم پوست می‌گیریم.

مزه دار کردن مرغ

سپس می‌ شوییم و حلقه حلقه می‌کنیم و داخل کاسه محتوی مرغ‌های خرد شده می‌ریزیم و کمی آب‌لیمو و نمک روی مواد می‌ریزیم و همه مواد را زیر و رو می‌کنیم تا گوشت مرغ کاملاً به مواد آغشته شود. سپس روی کاسه را سلفون می‌کشیم و داخل یخچال قرار می‌دهیم تا مزه‌دار شوند.

خیساندن برنج

سپس برنج را داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و تا سطح روی آن آب می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا خیس بخورد. پیازهای باقی‌مانده را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی خرد می‌کنیم و داخل تابه‌ای کمی روغن می‌ریزیم و روی حرارت کم قرار می‌دهیم.

تفت دادن پیاز

حالا پیازهای خرد شده را داخل آن می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا نرم شوند. مرغ‌های خرد شده را از یخچال بیرون می‌آوریم و داخل تابه می‌ریزیم و با پیاز تفت می‌دهیم و کمی زردچوبه و فلفل روی مواد می‌ریزیم و در تابه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم تا گوشت مرغ‌های تکه‌شده با آب پیاز پخته شوند.

افزودن ادویه و زعفران دم کرده

حدوداً ۲۰ دقیقه اجازه می‌دهیم تا با حرارت کم کاملاً بپزد. بعد مقدار کمی زعفران دم‌کرده و نمک به غذا اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. سپس ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو و کمی دارچین روی مواد می‌ریزیم و همه مواد را مخلوط می‌کنیم و تابه را از روی حرارت برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم.

اضافه کردن آب

داخل قابلمه‌ای ۶ لیوان آب می‌ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا زودتر آب به جوش بیاید. برنج را به دقت چند مرتبه می‌شوییم تا آب داخل آن زلال شود. در آخر، وقتی آب داخل قابلمه به جوش آمد، آب برنج را خارج می‌کنیم و برنج را داخل قابلمه می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا بجوشد.

آبکش کردن برنج

برنج را پس از ۷ دقیقه تست می‌کنیم. اگر اطراف آن نرم و مغز برنج کمی سفت بود، برنج را آبکش می‌کنیم و قابلمه را می‌شوییم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا خشک شود. سپس کف آن روغن می‌ریزیم و برنج را با کفگیر داخل قابلمه می‌ریزیم.

دم کشیدن برنج

سپس با دسته قاشق یا کفگیر وسط برنج یک حفره ایجاد می‌کنیم و در قابلمه را می‌گذاریم. سپس زیر قابلمه شعله پخش‌کن قرار می‌دهیم و حرارت را ابتدا زیاد می‌کنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد. بعد از تقریباً ۴ الی ۵ دقیقه، حرارت را کم می‌کنیم تا پلو دم بکشد و بپزد.

آماده کردن خلال بادام

در آخر، وقتی پلو پخته شد، روی خلال بادام‌ها گلاب می‌ریزیم تا خیس بخورند و روی زرشک‌ها را نیز آب می‌ریزیم تا خیس بخورند. پس از ۱۰ دقیقه، خلال بادام‌ها و زرشک‌ها را داخل آبکش می‌ریزیم و کشمش‌ها را نیز داخل آبکش می‌ریزیم.

قرار دادن تابه روی حرارت

سپس روی آن‌ها آب می‌گیریم و کنار می‌گذاریم تا آب اضافه آن‌ها خارج شود. نصف حجم دیس را پلو داغ می‌ریزیم و تابه‌ای را روی حرارت کم قرار می‌دهیم و داخل آن کمی روغن می‌ریزیم و هر گوشه تابه یک چیز می‌ریزیم.

تفت دادن مواد لازم

یک گوشه خلال بادام‌ها را می‌ریزیم و ۲ الی ۳ دقیقه تفت می‌دهیم. سپس یک گوشه زرشک را می‌ریزیم و ۱ قاشق غذاخوری شکر روی آن می‌ریزیم و ۱ دقیقه تفت می‌دهیم و در یک گوشه نیز کشمش‌ها را می‌ریزیم.

مواد لازم و آموزش مرصع پلو خانگی (مرحله به مرحله)

تزئین دیس

سپس تفت ۳۰ ثانیه‌ای می‌دهیم و تابه را از روی حرارت برمی‌داریم. بعد، تکه مرغ‌های پخته شده را روی برنج داخل دیس می‌چینیم و روی آن‌ها مجدداً برنج می‌ریزیم و کمی از برنج را زعفرانی می‌کنیم و روی برنج می‌ریزیم.

سرو

سپس زرشک و کشمش و خلال بادام و پوست پرتقال‌های تفت‌داده را روی برنج به هر شکلی که می‌خواهیم می‌ریزیم. خلال پسته را هم به همان صورت بدون تفت دادن روی برنج می‌ریزیم. مرصع پلو آماده شده را نوش جان کنید.

نکات پخت مرصع پلو

مرصع پلو با گوشت قرمز

برای تهیه این غذای خوشمزه با گوشت گوساله یا گوشت گوسفندی می‌توانیم از گوشت تکه‌ای یا گوشت چرخ‌کرده به سلیقه خود استفاده کنیم. اگر از گوشت چرخ‌کرده استفاده کنیم، باید گوشت چرخ‌کرده را با ۱ عدد پیاز رنده شده ترکیب کنیم.

قبل از ترکیب کردن، آب اضافی پیاز را می‌گیریم، سپس مقداری ادویه اضافه کرده و مواد را با هم به مدت ۵ دقیقه ورز می‌دهیم. در ادامه از مخلوط گوشت و پیاز، کوفته‌های قلقلی کوچک درست می‌کنیم و در روغن سرخ می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا