مواد لازم و آموزش مرغ ناردونی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش مرغ ناردونی
مرغ ناردونی یک خورش سنتی و محبوب گیلانی است که معمولاً با کته و برنج شمالی سرو میشود. این خورش طعم ملس و گاهی هم ترش دارد که به خاطر ترکیب انار و رب انار و آب انار به این شکل درآمده است. برای تهیه این خورش خوشمزه میتوان از تکههای فیله مرغ هم استفاده کرد، که در این صورت زمان پخت آن کمتر خواهد بود. این خورش را میتوان در مراسم خاص سرو کرد و از طعم آن لذت برد. برای یادگیری نحوه تهیه این دستور پخت خوشمزه، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ران و سینه مرغ | ۴ تکه |
پیاز | ۳ عدد |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
رب انار ملس | ۱ قاشق غذاخوری |
آب انار | ۱ لیوان |
انار دانهدار | ۱ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت مرغ ناردونی
مرحله اول
برای تهیه مرغ ناردونی خوشمزه، اول تکههای مرغ را با کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در کاسهای میزنیم و حدود نیم ساعت تا یک ساعت در یخچال میگذاریم تا مزهدار شوند.
مرحله دوم
در این مرحله یک قابلمه برمیداریم و کمی روغن در آن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. سپس یک پیاز را شسته و پوست میکنیم و با رنده درشت رنده میکنیم و در روغن تفت میدهیم تا نرم و طلایی شود.
مرحله سوم
حالا کمی زردچوبه و نمک و فلفل هم اضافه میکنیم و مجدد تفت میدهیم. سپس رب گوجهفرنگی و رب انار را به مخلوط اضافه کرده و تفت میدهیم تا مزه خامی آنها گرفته شود.
مرحله چهارم
سپس تکههای مرغ را به پیازها اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا رنگ مرغ تغییر کند. بعد از آن، آب انار و کمی آب به قابلمه اضافه میکنیم و میگذاریم با حرارت ملایم بپزد تا آب آن غلیظ شود. دو پیاز دیگر را نیز شسته، پوست کنده و خلالی خرد میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، یک تابه دیگر برمیداریم و با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا پیازها طلایی رنگ شوند. انارهای دانهدار را با پیاز تفت میدهیم و کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه میکنیم. در انتها، یک قاشق چایخوری رب انار اضافه میکنیم.
مرحله ششم
پس از ۵ دقیقه این مخلوط را از روی حرارت برمی داریم و به مرغ پختهشده اضافه میکنیم و اجازه میدهیم کمی با هم بپزند. اگر رنگ انار روشن بود، میتوانیم مقدار رب گوجهفرنگی را بیشتر کنیم، که این به سلیقه خودتان بستگی دارد.