مواد لازم و آموزش نان اک مک خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان اک مک
نان اک مک یکی از نانهای خوشمزه و پفدار است که ریشهاش به ترکیه برمیگردد. در اینجا با آموزش تهیه این نان خوشمزه در کنارتان هستیم. با مجله آنلاین رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان اک مک | |
پیمانه | لیوان دسته دار فرانسوی |
آرد نان فانتزی | ۳ تا ۴ پیمانه |
مخمر فوری | ½ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
آب | ۱ و ½ پیمانه |
دستور پخت نان اک مک
آماده سازی مخمر
در ابتدا مخمر را با شکر و نصف لیوان آب در یک ظرف مناسب ترکیب میکنیم و درب آن را میگذاریم تا مخمر عمل بیاید و پف کند. این کار حدود ۵ دقیقه زمان میبرد. سپس آب را در یک کاسه بزرگ ریخته و مخمر عمل آمده را به آن اضافه میکنیم.
درست کردن خمیر
در این مرحله، ۳ پیمانه آرد و نمک را به مخلوط اضافه میکنیم و با قاشق مواد را مخلوط میکنیم تا خمیر شکل بگیرد. سپس کم کم آرد بیشتری اضافه کرده و خمیر را ورز میدهیم تا به یک خمیر نرم و یکدست دست پیدا کنیم که هنوز کمی چسبناک باشد.
نکته مهم
به یاد داشته باشید که مقدار آب جذب شده توسط آردها متفاوت است، بنابراین ممکن است لازم باشد از ۴ پیمانه آرد کمتر استفاده کنید. بنابراین خمیر را سفت نکنید، چون در این صورت نان به خوبی پف نمیکند حتی اگر مراحل دیگر را درست انجام دهید.
استراحت دادن به خمیر
سپس یک ظرف بزرگتر از خمیر را چرب کرده و خمیر را به شکل یک توپ بزرگ درآورده و درون ظرف قرار میدهیم. روی ظرف را با سلفون میپوشانیم و یک حوله ضخیم نیز بر روی آن میگذاریم.
ورز دادن
حدود یک ساعت ظرف را در مکانی گرم قرار میدهیم تا حجم خمیر دو برابر شود. بعد از استراحت، خمیر را به سطح کار منتقل کرده و کمی ورز میدهیم تا هوای اضافی آن خارج شود و سپس آن را به ۳ بخش تقسیم میکنیم.
قالب زدن خمیر
حالا هر بخش را به شکل بیضی درمیآوریم. سینی فر را با کاغذ روغنی میپوشانیم یا کمی چرب کرده و آرد میپاشیم. سپس خمیرهای بیضی را در کنار هم در سینی قرار میدهیم.
استراحت دادن
یک پارچه تمیز روی خمیرها میگذاریم و میگذاریم به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه استراحت کنند تا دوباره حجیم شوند. بعد از این مدت، کمی آرد روی خمیرها میپاشیم و با یک چاقو طرحهای دلخواه روی آن میزنیم.
گرم کردن فر
فر را ۱۰ دقیقه قبل با دمای ۲۳۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا کاملا گرم شود. سپس مقداری آب جوش در یک کاسه میریزیم و آن را درون فر قرار میدهیم تا محیط فر مرطوب شود و نانها هنگام پخت خشک نشوند.
پخت نان
حالا نانها را داخل فر میگذاریم تا کاملا بپزند. این کار حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان میبرد. بعد از پخت، نانها را از فر خارج کرده و روی یک توری فلزی قرار میدهیم تا خنک شوند.