مواد لازم و آموزش نان پرانا خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان پرانا
نانهای فانتزی و حجیم از محبوبیت زیادی برخوردار هستند. برخی از نانها را با مواد درونی و مغزهای مختلف درست میکنند. نان پرانا یک نوع نان است که در تابه و با کمی روغن سرخ میشود. درون این نان از زنیان یا رازیانه استفاده میشود که علاوه بر خوشمزه بودن، خواص مفیدی هم دارد. میتوانید این نان را با انواع خوراکیها و املت سرو کنید. برای یادگیری کامل و قدم به قدم تهیه نان پرانا، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان پرانا | |
آرد نانوایی سبوس دار یا معمولی | ۶ پیمانه |
خمیر مایه | ۲ قاشق چایخوری |
روغن حیوانی یا جامد | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
زنیان یا رازیانه | ۱ قاشق چایخوری |
آب ولرم | به مقدار لازم |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
آموزش نان پرانا
مرحله اول
برای درست کردن نان پرانا، ابتدا نیم لیوان آب ولرم را با شکر و خمیر مایه مخلوط کنید و درب لیوان را ببندید تا مخلوط عمل کند. بعد از حدود ۱۰ دقیقه، وقتی که خمیر مایه خوب پف کرد، یک کاسه بردارید.
مرحله دوم
حالا خمیر مایه، نمک و زنیان یا رازیانه (هر کدام که دارید) را به مخلوط اضافه کنید. سپس آرد را اضافه کرده و کمکم آب ولرم را بریزید تا یک خمیر نرم و یکدست بهدست بیاید که به دست نچسبد.
مرحله سوم
حالا خمیر را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید تا نرم و لطیف شود. سپس آن را در یک کاسه بگذارید و رویش را بپوشانید تا ۴۵ دقیقه استراحت کند و پف کند. بعد از ۴۵ دقیقه، با دست خمیر را کمی به عقب بزنید تا پف آن گرفته شود.
مرحله چهارم
خمیر را به چانههایی به اندازه نارنگی تقسیم کنید. روی سطح کار را با آرد بپوشانید و چانهها را با وردنه باز کنید. روی خمیر باز شده کمی روغن حیوانی بمالید. سپس خمیر را از وسط برش بزنید و آن را بپیچید و دوباره به شکل چانه درآورید.
مرحله پنجم
در این مرحله، چانههای باقیمانده را نیز به همین شکل درآورید. سپس دوباره کمی صبر کنید تا استراحت کند. چانهها را با وردنه گرد کنید و بعد یک تابه را روی شعله متوسط گرم کنید. خمیر را درون تابه بپزید.
مرحله ششم
زمانی که زیر نان طلایی شد، طرف دیگر آن را هم بپزید. نیم قاشق روغن دور تا دور نان بریزید تا سرخ شود. میتوانید روغن بیشتری هم اضافه کنید، اما نان چربتر خواهد شد. این نان را میتوانید با هر نوع خوراکی، از جمله املت، سرو کنید.