مواد لازم و آموزش نان چریش خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش نان چریش
نان های حجیم و فانتزی یکی از محبوب ترین نوع نان ها هستند. گاهی اوقات نان ها را با انواع فیلینگ و مغز تهیه می کنند. نان چریش مانند نان های دیگر حجیم است، اما فیلینگ آن شامل چریش، پیاز و روغن دنبه می باشد. چریش یک سبزی معطر است که در منطقه خراسان رشد می کند و طرفدارانی زیادی دارد. این نان را می توان به عنوان یک خوراکی جداگانه یا کنار پنیر برای عصرانه سرو کرد، همچنین می توان آن را با غذاهای نانی و سوپ ها در وعده های ناهار و شام مصرف نمود. برای یادگیری مراحل تهیه نان چریش با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان چریش | |
آرد | ۳ پیمانه |
خمیر مایه | ۱ قاشق غذا خوری سر پر |
آب ولرم | یک و نیم لیوان |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری سر خالی |
روغن مایع | یک و نیم قاشق غذا خوری |
مواد میانی | |
سبزی یا چریش | نیم کیلو |
پیاز | ۱ عدد |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن مایع | کمی |
روغن دنبه | ۲ قاشق غذا خوری |
آموزش نان چریش
مرحله اول
برای درست کردن نان چریش، ابتدا یک کاسه کوچک بردارید و در آن آب ولرم، خمیر مایه و شکر را با هم ترکیب کنید. سپس کمی هم بزنید و روی کاسه را بپوشانید و کنار بگذارید تا حدود ۱۰ دقیقه استراحت کند و خمیر مایه فعال شود.
مرحله دوم
سپس در یک کاسه دیگر، نمک و آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا یک خمیر یکدست بدست آید. سپس خمیر را حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید و در یک کاسه بگذارید و روی آن را بپوشانید تا برای یک ساعت استراحت کند.
مرحله سوم آموزش نان چریش
در این مرحله مواد داخلی نان را آماده می کنیم. سبزی یا چریش را شسته و به طور ریز خرد کنید. پیاز را نیز شسته و پوست بکنید و بعد ریز خرد کنید. یک تابه بر روی حرارت قرار دهید، کمی روغن به همراه روغن دنبه اضافه کرده و بگذارید تا داغ شود.
مرحله چهارم
برای تهیه روغن دنبه، اولین کار این است که دنبه را به تکههای کوچک خرد کنیم و در یک تابه سرخ کنیم. روغنی که از آن خارج میشود، به عنوان روغن دنبه شناخته میشود. سپس پیاز را به تابه اضافه میکنیم و آن را تفت میدهیم تا نرم و طلایی شود. حالا نوبت اضافه کردن چریش است.
مرحله پنجم
بعد از اینکه چریش کمی تفت خورد، درب تابه را میبندیم و اجازه میدهیم حدود ۵ تا ۷ دقیقه بپزد. سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم تا کمی خنک شود. در این مرحله، فر را روی دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود.
مرحله ششم آموزش نان چریش
بعد از اینکه خمیر زمان استراحت را گذراند، آن را با چریشهای پخته شده مخلوط میکنیم و ورز میدهیم. سپس به اندازه دلخواه از خمیر برداشته و در سینی فر قرار میدهیم و اجازه میدهیم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزد. در انتها، برای ۲ دقیقه گریل فر را روشن میکنیم تا روی نانها طلایی و خوشمزه شود.