مواد لازم و آموزش نخود پلو معطر برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش نخود پلو معطر
برنج یکی از غذاهای محبوب و پرمصرف در سراسر جهان است. این غذا به روشهای مختلفی پخته و سرو میشود. یکی از انواع برنج، برنج مخلوط است که با حبوبات و گوشت یا مرغ تهیه میشود. نخود پلو معطر نیز یکی از این برنجها است که با گوشت قلقلی و نخود پخته میشود. در این غذا از سبزیهای معطر و ادویههای مختلف استفاده میشود که طعم و عطر خوبی به پلو میدهد. برای دیدن آموزش کامل و مرحلهبهمرحله تهیه نخود پلو معطر در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
نخود | ۱ پیمانه |
برنج | ۳ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
آرد نخودچی | ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری |
سماق و زیره و پودر گل محمدی | به مقدار دلخواه |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و گلپر | به مقدار لازم |
مخلوط ریحان و گشنیز و شوید خرد شده | ۱ پیمانه |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
زرشک | نصف پیمانه |
آموزش نخود پلو معطر
مرحله اول
برای درست کردن پلوی خوشمزه و معطر با نخود، ابتدا نخود را از شب قبل در آب خیس میکنیم تا نفخ آن گرفته شود. اگر در این زمان یکی دو بار آب نخود را عوض کنیم، راحتتر نفخ آن گرفته میشود. سپس نخودها را در یک قابلمه با مقداری آب میگذاریم تا بپزند.
مرحله دوم
در اواخر پخت نخود، نمک و زردچوبه به آن اضافه میکنیم و بعد از یکی دو جوش، آن را کنار میگذاریم. سپس یک پیاز را میشوییم، پوست میگیریم و به صورت ریز خرد کرده یا با رنده ریز رنده میکنیم و به مخلوط گوشت اضافه میکنیم.
مرحله سوم
آرد نخودچی، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و گل پر را به مخلوط اضافه کرده و ورز میدهیم تا مواد خوب مخلوط و طعمدار شوند. بعد از این مرحله، از مخلوط گوشت قلقلیهای کوچک به اندازه گیلاس درست میکنیم. سپس یک تابه را با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود.
مرحله چهارم
کوفتههای گوشت را در تابه میریزیم و سرخ میکنیم. سپس مقداری سماق روی آنها میپاشیم و نخودها را…
“““html
برنج پخته و آبکش شده را به همراه زیره و پودر گل محمدی اضافه کرده و همه مواد را با هم مخلوط میکنیم. سپس آن را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم.
مرحله پنجم
در این مرحله یک عدد پیاز را شسته و پوست میکنیم و به صورت خلالی ریز خرد میکنیم. سپس یک تابه را با مقداری روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. بعد از آن پیازها را درون تابه میریزیم و تفت میدهیم تا طلایی و خوشرنگ شوند.
مرحله ششم
در این مرحله مخلوط نخود و قلقلیها را به همراه مخلوط سبزیجات خرد شده مانند ریحان، گشنیز و شوید به تابه اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند. سپس آن را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم.
مرحله هفتم
برنج را شسته و از یک ساعت قبل با آب و نمک خیس کردهایم. حالا آن را در یک قابلمه آب جوش با مقداری نمک میریزیم تا بپزد و نیمپز شود. بعد از نیمپز شدن، برنج را آبکش کرده و کنار میگذاریم. سپس در کف یک قابلمه کمی روغن میریزیم.
مرحله هشتم
در کف قابلمه، نان یا سیبزمینی میچینیم تا تهدیگ شود. سپس یک لایه برنج آبکش شده را اضافه میکنیم. بعد یک لایه مخلوط نخود و قلقلیها را میریزیم و دوباره یک لایه برنج اضافه میکنیم. این کار را ادامه میدهیم تا همه مواد تمام شود.
مرحله نهم
در آخر، روی برنج را با زعفران دمکرده میپوشانیم و میگذاریم تا دم بکشد. زرشک را شسته و کمی با روغن تفت میدهیم. سپس وقتی که برنج را در ظرف سرو کشیدیم، با زرشک، پیاز داغ و زعفران آن را تزیین میکنیم.