مواد لازم

مواد لازم و آموزش هویج پلو با مرغ تکه ای برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش هویج پلو با مرغ تکه ای

هویج پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با روش‌ها و مواد مختلف آماده می‌شود. ما می‌توانیم این غذا را با گوشت قرمز یا مرغ درست کنیم، اما امروزه بیشتر از مرغ ریش ریش شده استفاده می‌شود. در این دستور پخت، هویج پلو را با مرغ تکه ای مانند ران یا سینه درست می‌کنیم تا ظاهری زیبا و مناسب برای مهمانی‌ها داشته باشد. همچنین می‌توانیم برای تزئین این غذا از زرشک تفت داده شده و خلال پسته استفاده کنیم تا غذایی مجلسی‌تر داشته باشیم. برای یادگیری کامل این آموزش، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
ران یا سینه مرغ 4 تکه
پیاز 1 عدد درشت
هویج 4 عدد
برنج 4 پیمانه
زعفران دم کرده ½ فنجان
شکر 2 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
کره 20 گرم
خلال پسته 1 قاشق غذاخوری
زرشک 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
پاپریکا و دارچین به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت هویج پلو با مرغ تکه ای

مرحله اول

برای درست کردن هویج پلوی مجلسی با مرغ تکه ای، ابتدا باید تکه‌های مرغ را بشوییم و خشک کنیم. سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه روی مرغ‌ها می‌پاشیم و آنها را به مدت 15 دقیقه کنار می‌گذاریم تا کمی طعم‌دار شوند.

مرحله دوم

در این مرحله، یک تابه را روی حرارت قرار داده و کمی روغن در آن می‌ریزیم. سپس تکه‌های مرغ را داخل روغن می‌گذاریم و آنها را به آرامی می‌چرخانیم تا تمام قسمت‌های مرغ به خوبی سرخ شوند.

مرحله سوم

بعد از اینکه مرغ‌ها را سرخ کردیم، آنها را از تابه خارج می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. حالا پیاز را به شکل مکعب‌های کوچک خرد می‌کنیم و با کمی روغن در تابه تفت می‌دهیم تا پیاز نرم و شفاف شود.

مرحله چهارم

در این مرحله مقداری پودر سیر، پودر دارچین، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه می‌کنیم و آن را کمی تفت می‌دهیم تا پیاز و ادویه‌ها با هم مخلوط شوند. سپس تکه‌های مرغ را به تابه اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

حالا نصف زعفران دم‌کرده و یک لیوان آب گرم را به تابه اضافه می‌کنیم و درب تابه را می‌گذاریم تا مرغ با حرارت ملایم آرام بپزد. بعد، هویج‌ها را با رنده درشت می‌زنیم.

مرحله ششم

در این مرحله یک تابه دیگر را روی حرارت می‌گذاریم و کره را داخل آن ذوب می‌کنیم. وقتی کره کاملاً آب شد، هویج‌های رنده شده و آب لیمو ترش را به تابه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا همه چیز مخلوط و یکدست شود.

مرحله هفتم

هویج‌ها را خوب تفت می‌دهیم تا آب آنها کاملاً تبخیر شود، سپس شکر را اضافه می‌کنیم و درب تابه را می‌گذاریم تا هویج‌ها نرم و براق شوند. در آخر زرشک را اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.

مرحله هشتم

زمانی که زرشک‌ها براق شدند، خلال پسته را به تابه اضافه کرده و آن را از روی حرارت برمی‌داریم. حالا یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می‌کنیم و روی حرارت زیاد می‌گذاریم تا آب بجوشد.

مرحله نهم

در این مرحله یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن به آب جوش اضافه می‌کنیم. سپس برنجی که از قبل خیسانده‌ایم را به آب جوش می‌زنیم و حدود 7 تا 10 دقیقه زمان می‌دهیم تا برنج نیم‌پز شود.

مرحله دهم

برنج را آبکش می‌کنیم. سپس داخل یک قابلمه مناسب کمی روغن ریخته و برای ته دیگ به سلیقه خود از نان لواش یا سیب‌زمینی ورقه‌ای استفاده می‌کنیم و برنج را روی آن می‌ریزیم.

مرحله یازدهم

در پایان مقداری روغن و زعفران دم‌کرده روی برنج می‌پاشیم و درب قابلمه را با دم‌کنی می‌گذاریم تا برنج به مدت 45 دقیقه بخارپز شود. بعد از اینکه برنج کاملاً دم کشید، آن را در دیس می‌کشیم.

مرحله دوازدهم

در این مرحله مرغ‌های سرخ شده را روی برنج می‌گذاریم و می‌توانیم بقیه آب مرغ را در کنار غذا سرو کنیم. در آخر، مخلوط هویج و زرشک را به دلخواه روی برنج می‌ریزیم و غذا را سرو می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

مواد لازم و آموزش هویج پلو با مرغ تکه ای برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده
‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا