مواد لازم

مواد لازم و آموزش پرده پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش پرده پلو

پرده پلو یک غذای خوشمزه از کشور ترکیه است که با مواد مختلف تهیه می‌شود. برای یادگیری طرز تهیه این غذا، در ادامه همراه ما باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۴ پیمانه
سینه مرغ ۴۰۰ گرم
قارچ ۲۵۰ گرم
فلفل دلمه‌ای رنگی ۴ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد بزرگ
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
شوید خشک ۴ قاشق غذاخوری
ادویه پلویی به مقدار کافی
مواد لازم برای خمیر
آرد ۱٫۵ پیمانه
مایه خمیر ½ قاشق مرباخوری
ماست ½ لیوان
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
شکر ½ قاشق چایخوری
نمک ½ قاشق چایخوری

دستور پخت پرده پلو

مرحله اول

برای درست کردن پرده پلو، ابتدا باید برنج را با آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری نمک بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت بخیسانید. سپس برای تهیه خمیر، تمام مواد خمیر را داخل یک کاسه بزرگ بریزید.

مرحله دوم

در این مرحله، باید تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنیم تا یک خمیر نرم و یکنواخت به دست بیاید که به دست نچسبد. وقتی خمیر آماده شد، آن را با دست حدود ۵ دقیقه ورز می‌دهیم. سپس یک کاسه مناسب را با روغن چرب می‌کنیم و خمیر را داخل آن می‌گذاریم.

مرحله سوم

حالا روی کاسه‌ای که خمیر در آن هست را با سلفون می‌پوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه می‌دهیم خمیر استراحت کند. در این حین سینه مرغ را به شکل نوارهای کوچک یا نگینی خرد کرده و در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم.

مرحله چهارم

در این مرحله، زعفران دم‌کرده، مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پیاز خرد شده و ۱ لیوان آب را به مرغ در قابلمه اضافه می‌کنیم. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط می‌گذاریم تا مرغ به خوبی بپزد و آب درون آن کاسته شود.

مرحله پنجم

وقتی آب داخل قابلمه کم شد، کمی روغن اضافه می‌کنیم. سپس قارچ و فلفل دلمه‌ای را به شکل نگینی خرد کرده و به قابلمه می‌افزاییم. مواد را کمی تفت می‌دهیم تا قارچ و فلفل کاملاً سرخ شوند.

مرحله ششم

حالا مخلوط مرغ و سبزیجات را از روی حرارت برمی‌داریم. سپس یک قابلمه دیگر را تا نیمه آب می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا زودتر به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، ۱ قاشق غذاخوری روغن به آب اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله، برنجی که از قبل خیسانده‌ایم را به آب جوش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم ۷ تا ۱۰ دقیقه بپزد. وقتی کنار دانه‌های برنج نرم و مغز آنها سفت شد، باید برنج را آبکشی کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله، کاسه‌ای که برای پخت پرده‌پلو در نظر گرفته‌ایم را با روغن چرب می‌کنیم. سپس خمیر را روی سطح کار کمی ورز می‌دهیم تا هوای اضافی آن خارج شود. بعد خمیر را با وردنه باز کرده و درون قابلمه می‌گذاریم.

مرحله نهم

خمیر را طوری در قابلمه قرار می‌دهیم که تمام دیواره‌های داخلی آن را بپوشاند. اگر می‌خواهید درست کردن این غذا ساده‌تر باشد، می‌توانید به جای استفاده از خمیر از نان رگاگ یا خمیر یوفکا بهره ببرید.

مرحله دهم

در این مرحله، مقداری از برنج را در کف قابلمه می‌ریزیم و کمی شوید خشک و ادویه پلویی روی آن می‌پاشیم. سپس مقداری از مخلوط گوشت مرغ را روی برنج می‌گذاریم و این کار را لایه به لایه ادامه می‌دهیم.

مرحله یازدهم

حالا نصف استکان آب و کمی روغن داخل قابلمه می‌ریزیم و اطراف خمیر را در وسط قابلمه جمع می‌کنیم تا روی برنج را به خوبی بپوشاند. سپس قابلمه را با شعله پخش‌کن روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا برنج دم بکشد.

مرحله دوازدهم

بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت که برنج خوب دم کشید، پرده‌پلو را از قابلمه خارج کرده و به صورت برعکس در قابمه می‌گذاریم تا خمیر روی آن نیز طلایی شود. سپس در ظرف مورد نظرمان سرو می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

مواد لازم و آموزش پرده پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده
‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا