مواد لازم

مواد لازم و آموزش پیراشکی مرغ خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش پیراشکی مرغ

پیراشکی مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و معروف است که در تمام دنیا طرفداران زیادی دارد. برای یادگیری این آموزش آشپزی با رضیم همراه شوید.

مواد لازم خمیر پیراشکی
آرد حدود ۲ لیوان
شکر ۱ قاشق غذاخوری
پودر خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
نمک ½ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
ماست ۵ قاشق غذاخوری
روغن مایع نصف لیوان
آب ولرم ۱ لیوان

دستور تهیه خمیر پیراشکی مرغ

درست کردن خمیر پیراشکی

برای درست کردن خمیر پیراشکی، ابتدا آرد را با شکر، نمک و پودر خمیر مایه در یک کاسه بزرگ مخلوط می‌کنیم. سپس وسط مواد را باز می‌کنیم و تخم‌مرغ، ماست، روغن مایع و آب ولرم را به آن اضافه می‌کنیم.

مخلوط کردن مواد

حالا مواد را با قاشق یا لیسک خوب مخلوط می‌کنیم و اگر خمیر خیلی شل بود، کم‌کم آرد اضافه می‌کنیم تا خمیر جمع شود. یادتان باشد که خمیر باید کمی چسبنده باشد و زیاد آرد نریزید چون ممکن است خمیر خشک شود.

استراحت کردن خمیر

بعد از اینکه خمیر جمع شد، آن را به مدت ۱۵ دقیقه ورز می‌دهیم و چند بار به سطح کار می‌کوبیم تا کاملا صاف و منسجم شود. سپس خمیر را در یک ظرف گودی قرار می‌دهیم و روی آن را با سلفون می‌پوشانیم و در یک جای گرم می‌گذاریم تا استراحت کند.

مواد میانی پیراشکی مرغ
سینه مرغ ۱ عدد
قارچ ۱۰۰ گرم
سوسیس ۱ عدد
پیاز ۱ عدد متوسط
پنیر پیتزا ۲ قاشق غذاخوری
فلفل دلمه ای ½ یک فلفل متوسط
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
سیر ۱ حبه
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت پیراشکی مرغ

تفت دادن پیاز و سوسیس

برای تهیه پیراشکی مرغ مجلسی، اول پیاز را به صورت کوچک خرد می‌کنیم و با کمی روغن در یک تابه تفت می‌دهیم تا نرم و طلایی شود. سپس سوسیس را هم به شکل کوچک خورد کرده و به پیاز اضافه می‌کنیم.

اضافه کردن قارچ و فلفل دلمه‌ای

سوسیس را خوب تفت می‌دهیم تا کاملاً سرخ شود، سپس قارچ و فلفل دلمه‌ای را خرد کرده و به تابه می‌زنیم. حالا این مخلوط را چند دقیقه تفت می‌دهیم تا قارچ آب خود را از دست بدهد.

افزودن سایر مواد

حالا رب گوجه‌فرنگی را به مخلوط اضافه کرده و چند دقیقه تفت می‌دهیم تا طعم خامی رب گرفته شود. بعد سیر رنده شده و مرغ خرد شده را اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم تا رنگ مرغ تغییر کند.

اضافه کردن ادویه

در آخر کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم چند دقیقه با هم تفت بخورد تا ادویه‌ها خوب ترکیب شوند. سپس این مخلوط را کنار می‌گذاریم تا کمی خنک شود و می‌رویم سراغ تهیه خمیر پیراشکی.

قالب زدن خمیر

خمیر را از ظرف خارج می‌کنیم و کمی ورز می‌دهیم تا هواگیری شود. سپس سطح کار را آردپاشی کرده و خمیر را به ضخامت ۵ میلی‌متر باز می‌کنیم. حالا با قالب دایره‌ای خمیر را قالب می‌زنیم و روی هر دایره کمی از مواد میانی می‌ریزیم.

سرخ شدن

نیمه دیگر خمیر را روی مواد می‌گذاریم و لبه‌ها را با چنگال فشار می‌دهیم تا به هم بچسبند. حالا در یک تابه گود کمی روغن می‌ریزیم تا پیراشکی‌ها در حین سرخ شدن در روغن شناور باشند و بعد روی حرارت متوسط می‌گذاریم.

سرو

وقتی روغن داغ شد، پیراشکی‌ها را در آن می‌اندازیم تا سرخ شوند. سپس آنها را روی دستمال حوله‌ای یا توری فلزی قرار می‌دهیم تا روغن اضافی‌شان جدا شود و بعد با سس دلخواه سرو می‌کنیم.

نکات پخت پیراشکی مرغ

پیراشکی مرغ در فر

ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم تا گرم شود، سپس پیراشکی‌ها را روی سینی فر می‌چینیم و روی آنها را با زرده تخم‌مرغ و کنجد رومال می‌کنیم. سپس به مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار می‌دهیم تا کاملاً پخته و آماده شوند.

پیراشکی مرغ با خمیر یوفکا

برای تهیه پیراشکی مرغ با خمیر یوفکا، کافیست که خمیر یوفکا را به صورت دو لایه با اسپری آب نرم کنیم، سپس مخلوط گوشت مرغ را بین نان یوفکا قرار می‌دهیم و به شکل دلخواه می‌پیچیم. این پیراشکی‌ها را می‌توانیم در فر یا در روغن سرخ کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

مواد لازم و آموزش پیراشکی مرغ خانگی (مرحله به مرحله)
‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا