مواد لازم و آموزش کباب زردک خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش کباب زردک
کباب زردک که به عنوان کباب مُشتی هم شناخته میشود، یکی از کبابهای معروف و سنتی اصفهان است. برای یادگیری این آشپزی اصفهانی همراه ما در وبسایت رضیم باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
شیره انگور | ۳ قاشق غذاخوری |
سرکه قرمز | ۵ قاشق غذاخوری |
زردک | ۲ عدد |
آرد نخودچی | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کباب زردک
مخلوط پیاز و گوشت چرخ کرده
برای درست کردن کباب زردک خوشمزه، ابتدا پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. سپس پیاز را داخل یک کاسه میریزیم و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه میکنیم.
حالا زردکها را پوست کنده و آنها را رنده میکنیم. سپس رنده شدهها را به کاسه اضافه کرده و کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه هم به آن میافزاییم. مواد را خوب مخلوط میکنیم تا یکدست و چسبناک شوند.
استراحت دادن
اگر مایه کباب خیلی آبکی و شل شد، کمی آرد نخودچی به آن اضافه میکنیم تا غلیظ شود. سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و آن را برای یک ساعت در یخچال میگذاریم تا مایه استراحت کند.
فرم دادن
بعد از یک ساعت، مایه کباب را از یخچال برمیداریم. یک تابه را روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن داخل آن میریزیم. سپس از مایه کباب به اندازه یک نارنگی بر میداریم و با دست فرم میدهیم.
سرخ کردن
ظاهر این کباب مثل کباب لقمه است. کبابها را در روغن داغ سرخ میکنیم. بعد از اینکه تمام مایه کباب سرخ شد، یک تابه دیگر روی حرارت قرار میدهیم و سرکه، شیره و نیم لیوان آب را به آن اضافه میکنیم.
اضافه کردن سرکه و شیره
بعد از اینکه مخلوط سرکه و شیره جوش آمد، حرارت را کم میکنیم و کبابهای سرخ شده را داخل تابه میچینیم. اجازه میدهیم به مدت یک ساعت بپزند تا طعم سرکه و شیره به کبابها نفوذ کند.
سرو
وقتی که سس غلیظ شد و کبابها کاملاً پخته شدند، حرارت را خاموش میکنیم. کبابها را همراه با سس داخل ظرف سرو میکشیم و با نان یا برنج میخوریم.
نکات پخت کباب زردک
طعم کباب زردک
یکی از نکات مهم در تهیه این کباب، تنظیم طعم آن است. باید بدانید که چقدر شیره و چقدر سرکه به مواد اضافه کنید. پس از اضافه کردن آنها، حتماً طعم کباب را بچشید. اگر طعم مورد نظر شما نبود، میتوانید مقدار سرکه یا شیره را تغییر دهید.
جایگزین زردک
زردک شباهت زیادی به هویج دارد و به عنوان هویج ایرانی هم شناخته میشود. اما زردک در تمام فصلها موجود نیست. بنابراین اگر زردک نداشتید، میتوانید از هویج به عنوان جایگزین استفاده کنید.