مواد لازم و آموزش کشمش پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش کشمش پلو
کشمش پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که میتوان به روشهای مختلف آن را تهیه کرد. برای یادگیری طرز تهیه این غذا، تا انتها با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
کشمش پلویی | ۱ پیمانه |
ران یا سینه مرغ | ۴ تکه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
هویج | ۱ عدد |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کشمش پلو
مرحله اول
برای درست کردن کشمش پلو مجلسی، ابتدا برنج را با کمی نمک و آب ولرم به مدت ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت خیس میکنیم. سپس یک قابلمه را تا نیمه آب پر میکنیم و روی حرارت بالا قرار میدهیم تا آب زودتر به جوش بیاید.
مرحله دوم
وقتی که آب جوش آمد، برنج خیس خورده را به همراه کمی نمک به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم که برنج به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بپزد. سپس برنج را داخل آبکش میریزیم و با آب سرد شستشو میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله، کشمش را که شستهایم با برنج ترکیب میکنیم. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و کمی روغن اضافه میکنیم. برای ته دیگ میتوانیم از نان لواش یا سیبزمینی استفاده کنیم.
مرحله چهارم
حالا مخلوط برنج و کشمش را روی ته دیگ میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم تا برنج دم بکشد. در همین حین، یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن در آن میریزیم. سپس تکههای مرغ را به خوبی سرخ میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم تا نرم شود. سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت میدهیم.
مرحله ششم
حالا فلفل دلمهای و هویج را ریز خرد کرده و به همراه زعفران دم کرده و آب لیمو ترش به قابلمه اضافه میکنیم. سپس ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و حرارت را بالا میبریم تا آب به جوش بیاید.
مرحله هفتم
در نهایت تکههای مرغ سرخ شده را به قابلمه اضافه میکنیم و حرارت را کم کرده تا مرغ به آرامی بپزد. بعد از اینکه کشمش پلو آماده شد، آن را در ظرف سرو میکشیم و به همراه مرغ سرو میکنیم.