مواد لازم و آموزش کلم پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کلم پلو
کلم پلو یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف با مواد مختلف تهیه میشود. برای یادگیری روش پخت کلم پلو به شیوهای سادهتر، با رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
سبزی کلم پلو | ۶۰۰ گرم |
کلم برگ سفید | ۱ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش کلم پلو شیرازی
مرحله اول
برای درست کردن کلم پلوی مجلسی ابتدا باید برنج را با آب و کمی نمک خیس کنیم. این کار را بین ۳۰ دقیقه تا چند ساعت انجام دهید. مدت زمان خیساندن برنج به تازگی آن بستگی دارد. هرچه برنج تازهتر باشد، زمان کمتری نیاز دارد.
مرحله دوم
در این مرحله، یکی از پیازها را ریز خرد کرده و در یک تابه با کمی روغن میریزیم. سپس تابه را روی حرارت میگذاریم تا پیاز طلایی شود. بعد از آن، پیاز را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
حالا کلم برگ را به خوبی میشوییم و سپس به شکل خلالی خرد میکنیم. مقدار کمی روغن در تابهای که پیاز را سرخ کردیم میریزیم و کلم خرد شده را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
مرحله چهارم
برای کاهش بوی کلم، کمی زردچوبه به آن اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا طعمها مخلوط شوند. حرارت را کم کرده و درب تابه را به مدت چند دقیقه میگذاریم تا کلم آب بیندازد و نرم شود. سپس نمک و آب لیمو ترش را اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
پس از آن سبزی را خرد کرده و به همراه پیاز داغ که در مرحله اول درست کردیم به تابه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا همه مواد مخلوط شوند. سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم و به تهیه برنج میپردازیم.
مرحله ششم
برای درست کردن برنج، یک قابلمه را تا نیمه پر از آب میکنیم و کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه میکنیم. سپس قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا آب به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، برنج خیسکرده را داخل قابلمه میریزیم.
مرحله هفتم
وقتی که گوشههای دانههای برنج نرم شد و مغز برنج هنوز سفت بود، آن را آبکشی میکنیم. حالا ظرف…
“““html
برای پخت کلم پلو، ابتدا قابلمهای روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن در کف آن میریزیم. سپس ته دیگ را با سیبزمینی یا نان لواش انتخاب کرده و در کف قابلمه قرار میدهیم.
مرحله هشتم
حالا یک لایه نازک از برنج را روی ته دیگ میریزیم و بعد کمی از مخلوط کلم سرخ شده را روی آن میگذاریم. این کار را ادامه میدهیم تا تمام برنج و کلم سرخ شده به صورت لایه به لایه در قابلمه قرار بگیرد. حتماً لایه آخر باید فقط برنج ساده باشد.
مرحله نهم
سپس درب قابلمه را با دمکنی میپوشانیم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در این حین، کوفتههای قلقلی را آماده میکنیم. پیاز باقیمانده را ریز رنده کرده و آب آن را با فشار دست میگیریم.
مرحله دهم
حال پیاز آبگرفته را با گوشت چرخ کرده ترکیب میکنیم. مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه ورز میدهیم تا مایه کوفته قلقلی یکدست شود. اگر مایه خیلی شل بود، میتوانید کمی آرد اضافه کنید تا سفتتر شود.
مرحله یازدهم
بعد از آماده شدن مایه کوفته قلقلی، آن را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال قرار میدهیم. سپس آن را از یخچال خارج کرده و به شکل کوفتههای کوچک درمیآوریم و در روغن سرخ میکنیم، و کنار میگذاریم تا برنج دم بکشد.
مرحله دوازدهم
پس از اینکه برنج کاملاً دم کشید و آماده شد، آن را به آرامی در قابلمه مخلوط میکنیم تا کلم و برنج با هم یکدست شوند. سپس در دیس سرو میکنیم و برای تزیین کلم پلو از کوفتههای قلقلی به سلیقه خود استفاده میکنیم.
نکات آموزش کلم پلو
سبزی مخصوص کلم پلو
سبزی مخصوص کلم پلو شامل شوید، تره، ریحان و ترخون است. به این صورت که اندازه تره و ریحان باید مساوی باشد، و مقدار شوید کمتر از تره و ریحان باشد. همچنین ترخون تنها باید به اندازه کمی برای طعمدهی استفاده شود، زیرا اگر بیش از حد باشد، غذا را تلخ میکند.