مواد لازم و آموزش کلوچه بدون شکر خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش کلوچه بدون شکر
کلوچه یک نوع شیرینی خوشمزه و سنتی ایرانی است که معمولاً به عنوان میان وعده و همراه با چای سرو میشود. این شیرینی معمولاً پر از مغزهاست و خواص زیادی دارد. در اینجا روشی برای تهیه کلوچه بدون شکر معرفی میکنیم که با شیره انگور و خرما شیرین شده است، به همین دلیل از شکرهای مصنوعی استفاده نمیکنیم. این کلوچه خوشمزه را میتوان در مهمانیها و مراسمها به عنوان شیرینی نیز سرو کرد. همچنین این کلوچه کاملاً گیاهی است و برای افرادی که رژیم گیاهخواری دارند، گزینه مناسبی است. در ادامه با ما همراه باشید تا مراحل درست کردن کلوچه بدون شکر را بهطور کامل آموزش دهیم.
مواد لازم کلوچه بدون شکر | |
خرما | ۷ عدد |
پودر هل | نصف قاشق چای خوری |
گردو | ۳ قاشق غذا خوری |
آرد گندم | یک و یک چهارم پیمانه معادل ۱۵۷گرم |
آرد نخودچی | یک چهارم پیمانه |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چای خوری |
زنجبیل و دارچین | ۲ قاشق چای خوری |
شیر گیاهی | ۳ قاشق غذا خوری |
روغن ارده | ۳ قاشق غذا خوری |
شیره انگور سیاه | ۲ قاشق غذا خوری |
آموزش کلوچه بدون شکر
مرحله اول
در ابتدا، خرماها را با آب ولرم میپوشانیم و پس از ۱۰ دقیقه که خیس خوردند، پوست و هسته آنها را جدا کرده و در یک کاسه میریزیم. سپس هل و مغز گردو را به آن اضافه کرده و با دست خوب مخلوط میکنیم تا خمیر شود. سپس آن را به مدت یک ساعت در یخچال میگذاریم تا استراحت کند.
مرحله دوم
در این مرحله، یک کاسه دیگر را برمیداریم و آرد گندم، آرد نخودچی، زنجبیل، دارچین، بکینگ پودر و کمی نمک را به آن اضافه میکنیم و به خوبی با هم مخلوط میکنیم. سپس شیر گیاهی، روغن و شیره انگور سیاه را به این ترکیب اضافه میکنیم.
مرحله سوم
با دست خوب مواد را مخلوط کرده و خمیر را به شکل گلوله درمیآوریم و به مدت ۱۵ دقیقه در فریزر قرار میدهیم. سپس کف سینی فر را با کاغذ روغنی میپوشانیم. از خمیر به اندازه یک گردو برمیداریم و آن را با دست باز کرده و از مخلوط خرما درون آن قرار میدهیم.
مرحله چهارم
سپس کلوچهها را درون فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کردهایم، به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه میگذاریم تا پخته و زیر آن طلایی شود. بعد از پخت، آنها را از فر بیرون میآوریم و میگذاریم کمی خنک شوند.
مرحله پنجم
در نهایت، کلوچهها را از سینی درآورده و در ظرف مورد نظر میچینیم و سرو میکنیم. زوایای خمیر را به هم میچسبانیم و با دست کمی فشار میدهیم تا شکل کلوچه به خود بگیرد. سپس روی کاغذ روغنی گذاشته و با مهر یا هر وسیله دیگری که دوست دارید، روی آن را شکل میدهیم.