مواد لازم و آموزش کوفته لپه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کوفته لپه
کوفته لپه از غذاهای معروف یزد است که به روشهای مختلف تهیه میشود. برای یادگیری نحوه تهیه این غذا به صورت مرحله به مرحله، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
لپه | نصف پیمانه |
برنج نیم دانه | ۴ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
آلو خشک | ۱۲ عدد |
سبزی معطر خشک | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه، دارچین و روغن | به مقدار کافی |
آموزش کوفته لپه
مرحله اول
برای تهیه کوفته لپه خوشمزه، لپه را در یک کاسه آب بگذارید و بگذارید چند ساعت خیس بخورد تا نرم شود. پس از این زمان، لپه را به همراه برنج نیم دانه و ۲ لیوان آب در یک قابلمه بریزید.
مرحله دوم
قابلمه را روی حرارت بگذارید و بگذارید لپه و برنج به مدت یک ساعت بپزند تا نرم شوند. سپس آنها را آبکش کنید و در یک کاسه بریزید.
مرحله سوم
حالا لپه و برنج را با یک گوشتکوب خوب له کنید و بگذارید خنک شوند. سپس گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، آرد نخودچی، سبزی معطر خشک و مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم
یکی از پیازها را رنده کنید و بعد از گرفتن آب اضافیاش به کاسه مواد اضافه کنید. همه مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس کاسه را با سلفون بپوشانید و در یخچال بگذارید.
مرحله پنجم
پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با کمی روغن در یک تابه تفت دهید تا نرم شود. سپس رب گوجه فرنگی و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و…
“““html
تابه را روی حرارت میگذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله، رب گوجهفرنگی را خوب تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند. سپس ۳ لیوان آب به تابه اضافه کرده و با دیگر مواد مخلوط میکنیم تا سس یکدست شود. در ادامه، حرارت را زیاد میکنیم تا سس شروع به جوشیدن کند.
مرحله هفتم
وقتی سس جوش آمد، حرارت را کم میکنیم و میگذاریم سس به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. سپس کاسهای که مواد کوفته را در یخچال گذاشتهایم، از یخچال خارج میکنیم و به اندازه یک نارنگی از مواد کوفته برمیداریم.
مرحله هشتم
مواد کوفته را در دستانمان باز کرده و یک آلو خشک را وسط آن قرار میدهیم. سپس مواد کوفته را به شکل گرد در میآوریم و درون سس میگذاریم. به همین ترتیب، همه کوفتهها را آماده کرده و در تابه میچینیم.
مرحله نهم
در این مرحله درب تابه را میگذاریم و اجازه میدهیم کوفتهها به مدت ۳۰ دقیقه بپزند. بعد از این زمان، کوفتهها را به آرامی میچرخانیم و میگذاریم ۳۰ دقیقه دیگر بپزند. سپس آنها را در ظرف سرو میکشیم و آماده سرو میباشند.