مواد لازم و آموزش کوکو سبزی با سبزی خشک برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش کوکو سبزی با سبزی خشک
کوکو یکی از غذاهای معروف و محبوب ایرانی است که با تخممرغ و سبزیجات مختلف تهیه میشود. یکی از انواع معروف این غذا، کوکو سبزی است. معمولاً این کوکو با سبزی تازه درست میشود، اما وقتی سبزی تازه در دسترس نیست، میتوان از سبزی خشک استفاده کرد. سبزی کوکو شامل مخلوطی از جعفری، پیازچه، شوید، ریحان و مرزه است، و برای تهیه سبزی خشک نیز هم از همین ترکیبات استفاده میشود. این کوکو طعم بسیار خوبی دارد و با سبزی تازه تفاوتی ندارد. در برخی از کوکو سبزیهای مجلسی، برای بهبود طعم، از زرشک و گردو هم استفاده میشود.
مواد لازم برای ۳ نفر | |
سبزی خشک | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۳ عدد |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر گردو | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه و پودر گل محمدی | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت کوکو سبزی با سبزی خشک
مرحله اول
برای تهیه کوکو سبزی با سبزی خشک، ابتدا باید سبزی خشک را آماده کنیم که شامل مخلوط جعفری، پیازچه، شوید، ریحان و مرزه است. یک کاسه برمیداریم و سبزی خشک را داخل آن میریزیم.
مرحله دوم
سپس روی آن آب جوش میریزیم و حدود یک ساعت میگذاریم بماند تا سبزی نرم شود. وقتی سبزی به خوبی خیس خورد، آن را در یک آبکش میریزیم تا آب اضافی آن خارج شود. سپس با دست کمی فشار میدهیم تا آب اضافه کاملاً خارج شود.
مرحله سوم
در یک کاسه دیگر، تخممرغها را میشکنیم و با چنگال کمی هم میزنیم تا یکنواخت شود. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و پودر گل محمدی را اضافه میکنیم و دوباره خوب مخلوط میکنیم.
مرحله چهارم
حالا سبزیهای خیسخورده را اضافه کرده و با آرد و پودر گردو مخلوط میکنیم. کمی بیشتر هم میزنیم تا همه مواد یکنواخت شوند. یک تابه برمیداریم و مقداری روغن در آن میریزیم و روغن را در سطح تابه پخش میکنیم.
مرحله پنجم
تابه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن گرم شود. سپس مایه کوکو را داخل تابه میریزیم و درب تابه را میگذاریم تا با حرارت ملایم بپزد. بعد از مدتی، با کفگیر، کوکو را به صورت مثلثی برش میزنیم و تکهها را جداگانه برمیگردانیم.
مرحله ششم
در نهایت صبر میکنیم تا طرف دیگر کوکو هم پخته و برشته شود. سپس کوکوها را از تابه خارج کرده و در یک ظرف مناسب سرو میکنیم. کوکو را میتوان با نان یا با برنج سرو کرد. میتوانیم برای تزیین هم از گردوی درشت و نصف شده، زرشک سرخ شده و ماست چکیده استفاده کنیم.