مواد لازم و آموزش کوکوی نخود برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش کوکوی نخود
کوکوی نخود یک غذای ساده و قدیمی از خاورمیانه است که با مواد مختلفی درست میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله آموزش کوکوی نخود، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
نخود | ۱ لیوان |
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد بزرگ |
سیر | ۳ حبه |
تخم مرغ | ۲-۳ عدد |
پودر تخم گشنیز و زیره | هر کدام ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش کوکوی نخود
مرحله اول
برای درست کردن کوکوی نخود خوشمزه، اول نخود را از شب قبل در آب بخیسانید. اگر میتوانید، چند بار آب را عوض کنید تا نفخ نخود گرفته شود.
مرحله دوم
حالا نخود را آبکشی کنید و با ۲ لیوان آب در یک قابلمه بریزید. سیبزمینی را پوست بکنید و به قابلمه اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
مرحله سوم
برای پختن نخود، حدود یک ساعت زمان لازم است، اما بعضی نخودها دیرپز هستند و ممکن است تا ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه زمان ببرد. وقتی نخود و سیبزمینی آماده شدند، آنها را آبکش کنید.
مرحله چهارم
حالا سیبزمینی و نخود را در غذاساز یا مخلوطکن بریزید و خوب میکس کنید تا یکدست شود. سپس پوره را در یک کاسه بریزید تا کمی خنک شود.
مرحله پنجم
پیاز را رنده کنید و با دست فشار دهید تا آب اضافیاش خارج شود. سپس سیر را هم رنده کرده و به همراه پیاز آب گرفته و تخممرغ به کاسه حاوی پوره نخود و سیبزمینی اضافه کنید.
مرحله ششم
حالا پودر تخم گشنیز و زیره، مقداری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به کاسه اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. اگر مایه کوکو خیلی شل بود، کمی آرد سوخاری اضافه کنید.
مرحله هفتم
روی کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مایه کوکو استراحت کند. بعد از یک ساعت، کاسه را از یخچال خارج کرده و یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید.
مرحله هشتم
در این مرحله مقداری روغن به تابه اضافه کرده و بگذارید گرم شود. سپس از مایه کوکو به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و به شکل یک توپ گرد در بیاورید. کمی آن را فشار دهید و درون تابه بیندازید.
مرحله نهم
حالا صبر کنید تا یک سمت کوکو سرخ شود، سپس برگردانید تا سمت دیگر هم سرخ شود. تمام مایه کوکو را به همین شکل سرخ کنید و سپس در یک ظرف بچینید و با دورچین دلخواه سرو کنید.