مواد لازم و آموزش کیش اسفناج برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش کیش اسفناج
کیشها شبیه پایها درست میشوند. ابتدا خمیر آن جداگانه پخته میشود و سپس با مواد دلخواه پر میشود. کیش اسفناج، که شامل اسفناج خرد شده، پنیر خامهای، پنیر پیتزا و سس بشامل است، یک گزینه عالی برای پیشغذا یا غذای سبک در مهمانیها محسوب میشود. طعم و ظاهر آن بسیار زیبا است و حتی کسانی که اسفناج دوست ندارند هم ممکن است از این غذا خوششان بیاید. همچنین میتوانید این کیش را با مقدار کمتری پنیر خامهای و پنیر پیتزا درست کنید تا برای افرادی که رژیم غذایی دارند مناسبتر باشد.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
کره به دمای محیط رسیده | ۱۱۰ گرم |
ماست | ۳ قاشق غذا خوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد | دو و نیم پیمانه |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چای خوری |
نمک | نصف قاشق چای خوری |
مواد داخل کیش | |
اسفناج خرد شده | ۳۰۰ گرم |
پنیر خامهای | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
سیر | ۳ حبه |
شیر | ۱ پیمانه |
آرد | ۲ قاشق غذا خوری |
کره | ۲۵ گرم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
جوز هندی | یک چهارم قاشق چای خوری |
پنیر پیتزا | ۱ پیمانه |
دستور پخت کیش اسفناج
مرحله اول
برای شروع، بایستی…“`html
برای تهیه کیش اسفناج، ابتدا یک کاسه مناسب برمیداریم. سپس کره نرم شده، ماست و تخم مرغ را به کاسه اضافه میکنیم و با همزن دستی خوب مخلوط میکنیم. بعد کمی نمک به آن اضافه میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله، آرد و بکینگ پودر را به آرامی به مخلوط اضافه میکنیم تا خمیری نرم و نچسب تهیه شود. خمیر را ورز میدهیم تا یکدست و منسجم شود. سپس یک کاسه دیگر برمیداریم و کف آن را چرب میکنیم.
مرحله سوم
خمیر را در کاسه قرار میدهیم. روی آن را با سلفون میپوشانیم و به مدت یک تا دو ساعت در یخچال میگذاریم تا استراحت کند. پس از این مدت، روی میز کار را آرد پاشی میکنیم و خمیر را با وردنه باز میکنیم.
مرحله چهارم
کف قالب را چرب کرده و خمیر را درون آن قرار میدهیم. اضافات خمیر را برش میزنیم. با چنگال روی خمیر را سوراخ میکنیم و دوباره به مدت نیم ساعت در یخچال میگذاریم. در این حین، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم میکنیم.
مرحله پنجم
سپس قالب را از یخچال بیرون میآوریم. روی خمیر را با کاغذ روغنی میپوشانیم و بر روی آن حبوبات خام میریزیم و به مدت ۱۵ دقیقه در فر با همان دما قرار میدهیم تا خمیر پخته شود.
مرحله ششم
پیاز را میشوییم و پوست میکنیم. یک تابه برمیداریم و کمی روغن زیتون به آن اضافه میکنیم و روی حرارت میگذاریم. پیازها را در روغن تفت میدهیم تا سبک و طلایی شوند. سپس سیر را رنده کرده و به پیازها اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
پس از آن، کمی تفت میدهیم تا عطری مطبوع از سیر آزاد شود. سپس اسفناجهای خرد شده را به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا آب آن کشیده شود. کمی نمک و فلفل به آن میزنیم و در آخر پنیر خامهای را خرد کرده و به مخلوط اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
این مخلوط را خوب هم میزنیم و از روی حرارت برمیداریم. یک قابلمه کوچک برمیداریم و مقداری کره داخل آن میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کره نرم شود. باید دقت کنیم که حرارت زیاد نباشد تا کره نسوزد.
مرحله نهم
سپس آرد را به مخلوط کره اضافه کرده و تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. بعد یک لیوان شیر گرم به آرامی به آن اضافه کرده و سریع مخلوط میکنیم تا گلوله نشود. سس سفید را مرتب هم میزنیم تا به غلظت دلخواه برسد.
مرحله دهم
میتوانیم کمی جوز هندی به سس اضافه کنیم و سپس از روی حرارت برمیداریم و به مخلوط اسفناجها اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا یکدست شود. نان پخته شده در فر را از فر بیرون میآوریم و حبوبات را با کمک کاغذ روغنی از روی خمیر برمیداریم.
مرحله یازدهم
حالا مواد اسفنجی را روی خمیر میریزیم و آن را پر میکنیم. سپس روی آن را با پنیر پیتزا میپوشانیم. قالب را دوباره به فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه میگذاریم تا پنیر آب شود و روی آن طلایی شود.
مرحله دوازدهم
اگر روی پنیر طلایی نشد، میتوانیم حدود ۳ دقیقه گریل فر را روشن کنیم تا پنیر رنگ بگیرد. سپس قالب را از فر بیرون میآوریم و کیش را از قالب خارج کرده و روی سینی توری قرار میدهیم تا خنک شود. بعد برش میزنیم و سرو میکنیم.