مواد لازم و آموزش کیک شیفون شکلاتی خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش کیک شیفون شکلاتی
کیک شیفون شکلاتی یکی از خوشمزهترین میانوعدهها است که بافتی سبک و نرم دارد و میتوانید آن را به عنوان دسر برای مهمانان خود سرو کنید. برای یادگیری روش کامل و مرحله به مرحله تهیه کیک شیفون شکلاتی، با سایت آموزشی چیشی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد | یک و نیم پیمانه |
شیر گرم | نصف پیمانه |
۴ تخممرغ درشت یا ۵ تخممرغ ریز | ۴ یا ۵ عدد |
شکر | یک پیمانه |
روغن | نصف پیمانه |
وانیل | یک قاشق مرباخوری |
بکینگ پودر | یک و نیم قاشق چایخوری |
پودر نسکافه (به دلخواه) | یک قاشق غذاخوری |
آموزش کیک شیفون شکلاتی
مرحله اول
ابتدا نصف پیمانه شیر گرم را با یک قاشق پودر نسکافه مخلوط کنید و خوب هم بزنید. سپس بگذارید در دمای اتاق بماند. اضافه کردن پودر نسکافه بستگی به سلیقه شما دارد، اگر نخواستید میتوانید از شیر خالی استفاده کنید.
مرحله دوم
حال تخممرغهایی که از یخچال بیرون آورده و به دمای اتاق رسیدهاند را در یک کاسه مناسب بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا کاملاً یکدست و پفدار شوند.
نکته: حتماً تخممرغها را خوب هم بزنید تا پف کرده و کشدار شوند. این مرحله خیلی در پف کردن کیک تاثیر دارد.
مرحله سوم
بعد از این، شکر را به تخممرغها اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مخلوط کمکم کرم رنگ و کشدار شود. حالا وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد خوب ترکیب شوند و یک بافت نرم بگیرید.
مرحله چهارم
در این مرحله روغن را به مخلوط اضافه کنید و کم کم هم بزنید. سپس مخلوط شیر و نسکافه را به مواد اضافه کرده و هم بزنید. برای جلوگیری از خشک شدن کنارههای ظرف، آنها را هم دورگیری کنید.
مرحله پنجم
سپس در ظرف دیگری، آرد را الک کنید و بکینگ پودر و پودر کاکائو را به آرد اضافه کرده و کاملاً مخلوط کنید. برای جلوگیری از گلوله شدن، دوباره این مخلوط را الک کنید.
نکته: اگر میخواهید کیک بیشتر طعم کاکائو داشته باشد، میتوانید از آرد کم کرده و به پودر کاکائو اضافه کنید.
مرحله ششم
حالا مخلوط آرد و پودر کاکائو را در ۳ مرحله به مخلوط تخممرغها اضافه کنید و هم بزنید. بهتر است آرد را روی مخلوط الک کنید تا بافتی یکنواخت به دست آید و همه مواد به خوبی ترکیب شوند.
“““html
نکته: لطفا مواد را در یک جهت هم بزنید تا کیک شما بافتی سبک و نرم داشته باشد.
مرحله هفتم
این مرحله شامل چرب کردن قالب کیک و انداختن کاغذ روغنی است. شما میتوانید از کاغذ روغنی استفاده نکنید، سپس مواد کیک را در قالب بریزید و به آرامی قالب را ۲ یا ۳ بار بزنید تا هوای اضافی خارج شود.
مرحله هشتم
حالا قالب را در فر قرار دهید که ده دقیقه قبل در دمای ۱۸۰ درجه روشن کردهاید و کاملاً گرم شده است. بگذارید کیک به مدت ۵۰ دقیقه بپزد، در نیم ساعت اول اصلاً در فر را باز نکنید.
نکته: اگر از فر خانگی استفاده میکنید، زمان پخت کیک حدود یک ساعت است.
مرحله نهم
بعد از ۵۰ دقیقه، در فر را باز کنید و یک سیخ چوبی یا چاقو را داخل کیک فرو کنید. اگر مواد به سیخ نچسبید، یعنی کیک آماده است و میتوانید آن را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شود.
مرحله دهم
پس از اینکه کیک شیفون شکلاتی خنک شد، آن را به آرامی در ظرف مناسب قرار دهید و به سلیقه خودتان با خامه، گاناش، شکلات صبحانه، شکلات چیپسی، ترافلهای رنگی و تکههای میوه تزئین کرده و سپس سرو کنید.