مواد لازم و آموزش کیک نخودچی خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش کیک نخودچی
کیک نخودچی یکی از کیکهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با روشهای مختلف درست میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک نخودچی، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم کیک نخودچی | |
آرد قنادی | ۱ لیوان |
آرد نخودچی | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۳ عدد |
شکر | ۱ لیوان |
شیر | ½ لیوان |
روغن مایع | ½ لیوان |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذاخوری |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
پوست پرتقال | ۱ قاشق مرباخوری |
اسانس پرتقال | ۵ قطره |
کنجد | به مقدار کافی |
آموزش کیک نخودچی
مرحله اول
برای درست کردن کیک نخودچی خوشمزه، ابتدا پرتقال را با آب میشوییم و پوست آن را جدا میکنیم. سپس پوست پرتقال را با رنده ریز میزنیم و در یک کاسه قرار میدهیم. کمی آب سرد روی آن میریزیم.
مرحله دوم
بعد از ۳۰ دقیقه، پوست پرتقال را در آبکش میگذاریم تا آب اضافیاش کنار برود. سپس یک قابلمه انتخاب میکنیم و پوست پرتقالها را درون آن میریزیم و تا نیمه با آب پر میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله، قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و صبر میکنیم آب جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، پوست پرتقالها را دوباره آبکش میکنیم و در قابلمه میگذاریم. این کار را ۲ تا ۳ بار انجام میدهیم تا تلخی پوست پرتقالها گرفته شود.
مرحله چهارم
اکنون یک کاسه مناسب آماده میکنیم و تخم مرغها را همراه با وانیل و شکر به آن اضافه میکنیم. با همزن برقی به مدت ۵ دقیقه هم میزنیم تا مواد خوشقوام و سفید شود. سپس شیر را اضافه میکنیم و…
“`
ما مقداری روغن مایع به مخلوط تخممرغ اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
اکنون پوست پرتقال رنده شده و اسانس پرتقال را به مخلوط تخممرغ میافزاییم و خوب هم میزنیم تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند. در یک کاسه دیگر، آرد قنادی، آرد نخودچی و بکینگپودر را میریزیم و این ترکیب را دو بار الک میکنیم تا ذرات ریزتر شوند.
مرحله ششم
حالا مخلوط آرد را داخل الک میریزیم و به طور تدریجی و در سه مرحله روی مخلوط تخممرغ الک میکنیم. سپس با استفاده از لیسک، مخلوط را هم میزنیم تا همه مواد به خوبی ترکیب و یکدست شود. بعد یک قالب مناسب انتخاب میکنیم و کف آن را کمی با روغن چرب کرده یا یک لایه کاغذ روغنی قرار میدهیم.
مرحله هفتم
در این مرحله، فر را بر روی حرارت ۱۸۰ درجه میگذاریم و منتظر میمانیم تا فر کاملاً گرم شود. سپس مایه کیک را داخل قالب میریزیم و قالب را چند بار به آرامی روی سطح کار میزنیم تا حبابهای هوا درون مایه کیک کاملاً از بین بروند.
مرحله هشتم
اکنون کمی کنجد را به عنوان تزئین روی کیک میپاشیم و سپس قالب کیک را درون فر قرار میدهیم و اجازه میدهیم کیک به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه در فر بماند تا پخته شود. پس از گذشت این زمان، با خلال دندان یا سیخ چوبی، کیک را تست میکنیم.
مرحله نهم
برای این کار خلال دندان یا سیخ چوبی را درون کیک فرو میبریم. اگر چیزی به آن نچسبیده باشد، یعنی کیک کاملاً پخته است. سپس کیک را از فر خارج میکنیم و اجازه میدهیم خنک شود. بعد از خنک شدن، میتوانیم آن را به صورت دلخواه برش بزنیم. نوش جان.