موچی چیست ؟ آیا خوردنش خطرناک است ؟ (2 نکته مهم)

“`html
موچی چیست؟ با غذای موچی ژاپنی بیشتر آشنا شوید
غذاهای ژاپنی یکی از متنوعترین غذاهای دنیا هستند و نهتنها در ژاپن بلکه در کشورهای دیگر هم محبوبیت زیادی دارند. این غذاها بر اساس مواد اولیهای که در آنها استفاده میشود، تقسیمبندی میشوند. برای مثال، غذاهای دریایی، غذاهای برنجی، همچنین غذاهای گوشتی و گیاهی از دستههای اصلی غذاهای ژاپنی هستند.
در این مقاله میخواهیم درباره یکی از مشهورترین غذاهای برنجی ژاپنی به نام موچی صحبت کنیم. طعم این غذا به ذائقه ما ایرانیها نزدیکتر است و میتوانید آن را به راحتی در خانه تهیه کنید.
موچی چیست ؟
موچی یک نوع خوراکی ژاپنی است که با برنج مخصوص ژاپنی به نام موشیگوما تهیه میشود. برای درستکردن آن، برنج را با آب میپزند و سپس با کوبیدن آن در هاون، به حالتی چسبناک تبدیل میکنند که قابلیت شکلگرفتن دارد.
نوع دیگری از موچی که با آرد غلات تهیه میشود، به این صورت است که آرد را با آب گرم مخلوط کرده و سپس بعد از ورز دادن، بخارپز میکنند. این غذا یکی از غذاهای سنتی ژاپن است که در جشن سال نوی ژاپنی بهعنوان یک غذای ویژه سرو میشود.
البته باید بدانید که بهدلیل چسبناک بودن موچی، ممکن است خوردن آن برای برخی افراد، مانند کودکان و سالمندان، کمی دشوار باشد و آنان را در معرض خطر خفگی قرار دهد و بنابراین این غذا برای آنها توصیه نمیشود.
شیرینی موچی چیست؟ شیرینی موچی نیز نوعی دسر ژاپنی است که از همین خمیر موچی تهیه میشود. این دسر معروف به کیک برنجی با مغز توت فرنگی یا موچی توت فرنگی، در طعمها و مغزهای مختلفی درست میشود، از جمله مغز کاکائو. موچی در کشورهای آسیای شرقی، به ویژه کره، طرفداران زیادی دارد. نکته جالب این است که از این شیرینی خوشمزه در ژاپن بهعنوان کادو نیز استفاده میشود.
برای تهیه شیرینی موچی، از خمیر لوبیای قرمز استفاده میشود که آن را میتوان به راحتی در خانه تهیه کرد. برای درستکردن خمیر لوبیای قرمز، لوبیاها را چند ساعت خیس کرده و سپس همراه با آب میپزیم تا نرم و له شوند. سپس آنها را در میکسر ریخته و له میکنیم.
در مرحله بعد، آب، عسل، شکر و کمی نمک به آن اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا خمیر بهدست آید. استفاده از آرد برنج برای تهیه این خمیر نیز رایج است که در مقالات آینده به روش تهیه آن بیشتر خواهیم پرداخت.
موچی بستنی
اما بستنی موچی چیست؟ بستنی موچی یک نوع بستنی ژاپنی است که با ترکیبی از خمیر چسبناک و خود بستنی درست میشود. بدین صورت که پس از تهیه خمیر، روی آن آرد ذرت ریخته، آن را به شکل گرد برش میزنند و سپس یک اسکوپ بستنی درون آن قرار میدهند و خمیر را گرد کرده و داخل فریزر میگذارند.
امروزه بستنی موچی در ایران هم رایج شده است و میتوانید آن را در کافیشاپها امتحان کنید و یا با یاد گرفتن طرز تهیه، به راحتی در خانه درست کنید. این بستنی را میتوان در اشکال و طعمهای مختلف درست کرد و تزئینات آن به سلیقه شما بستگی دارد. میتوانید گلولههای خمیری را در پودر نارگیل، شکلات ذوب شده یا پودر شکلات بغلتانید.
همچنین استفاده از ترافلهای رنگی میتواند زیبایی این بستنی را دوچندان کند. میتوانید با خرید ترافل رنگی و ریختن آن در کاسه، کمی از خمیر بستنی موچی را خیس کرده و در ترافلهای رنگی بغلتانید.
همانطور که دیدید، همه این دسرها با خمیر برنجی ژاپنی درست میشوند که به دور مغزهایی مانند توت فرنگی یا بستنی کشیده میشوند. یکی از ویژگیهای مثبت این دسر ژاپنی این است که میتوانید هر نوع ماده دلخواهی را داخل آن قرار دهید، مانند مغز آجیل، شکلات، ژله، مربا و حتی میوههای مختلف.
“““html
چند پرسش و پاسخ
۱. از کجا میتوان موچی یا مواد لازم برای تهیه موچی را خرید؟
شما میتوانید مواد لازم برای درست کردن موچی را از بیشتر فروشگاههای مواد غذایی یا سوپرمارکتها خریداری کنید. اگر این مواد را در فروشگاه نزدیک خود پیدا نکردید، میتوانید از سایتهای اینترنتی مختلف برای خرید آنها استفاده کنید. همچنین اگر زمان کافی برای تهیه موچی ندارید، میتوانید انواع موچیهای آماده را از همین سایتها بخرید.
۲. کیک برنجی (موچی) و کوفته برنجی (دانگو) چه تفاوتی با هم دارند؟
موچی با دمکشیدن و لهکردن برنج گلوتینوس تهیه میشود، در حالی که دانگو از جوشاندن و ورز دادن آرد برنج گلوتینوس درست میشود. در هر صورت، هر دو دارای بافت نرم و لطیفی هستند.
۳. آیا مصرف موچی سلامت را به خطر میاندازد؟
متأسفانه اگر موچی بهطور احتیاطی خورده نشود، ممکن است برای سلامت فرد خطراتی ایجاد کند. بافت چسبناک موچی ممکن است در حلق گیر کند و باعث خفگی شود.
در ژاپن، هر سال حدود ۳۰۰ نفر بالای ۶۵ سال بر اثر خفگی با موچی جان خود را از دست میدهند. به همین دلیل، دولت ژاپن هر سال به مردم هشدار میدهد. بنابراین اگر در خانه شما سالمند، کودک یا فردی با فک ضعیف وجود دارد، بهتر است به آنها موچی ندهید. اما میتوانید موچیها را به قطعات کوچکتر خرد کنید و از کودک یا فرد سالمند بخواهید که آنها را به آرامی بجود و بخورد.
۴. آیا موچی مناسب افراد وگان یا گیاهخوار هست؟
بله، موچی که با آرد برنج گلوتینوس و برخی حبوبات یا میوهها درست میشود، میتواند انتخاب خوشمزهای برای افراد وگان یا گیاهخوار باشد. اما برخی افراد در تهیه موچی از گوشت یا محصولات لبنی مثل شیر، پنیر و خامه استفاده میکنند. این نوع موچیها به دلیل استفاده از مواد غیر گیاهی مناسب گیاهخواران نیستند.
منبع : ایران کوک
سایت رضیم
“`