رسپی

نمی‌دونی ناهار چی درست کنی؟ (۵ ایده متنوع برای چهارشنبه ۲۳ خرداد)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

امروز ناهار چی درست کنم؟ چه غذایی بپزم که تکراری نباشه؟ فرقی نمی‌کند که شما دانشجو، خانه‌دار یا شاغل باشید، این سوال دغدغه همه افرادی است که دوست دارند آشپزی کنند و ناهار خوشمزه و متفاوتی برای خود و عزیزانشان تهیه کنند.

به همین دلیل امروز، در بیست و سومین روز خرداد ماه ۱۴۰۳، در این مطلب از رضیم بلاگ پنج غذای متنوع و خوشمزه به شما پیشنهاد می‌دهیم تا با توجه به سلیقه‌تان یکی از آن‌ها را برای ناهار امروز درست کنید و از آن لذت ببرید.

پیشنهاد ۵ غذا برای ناهار امروز شما

در ادامه می‌توانید با غذاهای متنوع برای ناهار و طرز تهیه آن‌ها آشنا شوید. با ما همراه باشید.

۱- قورمه سبزی

قورمه سبزی یکی از محبوب‌ترین و سنتی‌ترین خورشت‌های ایرانی است و احتمالاً کمتر کسی پیدا می‌شود که عاشق آن نباشد. این غذای خوشمزه با چند ماده ساده مانند لوبیا قرمز، سبزی خورشتی، گوشت تکه‌ای و لیمو عمانی درست می‌شود.

در بعضی شهرها به جای لوبیا قرمز، از لوبیا چیتی و به جای سبزی خورشتی، از سبزی‌های محلی و معطر استفاده می‌شود. قورمه سبزی را می‌توان هم با مرغ و هم با گوشت تکه‌ای درست کرد.

مراحل تهیه قورمه سبزی

مراحل درست کردن قورمه سبزی به این صورت است:

  1. برای اینکه بعد از خوردن قورمه سبزی دچار نفخ نشوید، بهتر است لوبیاهای قرمز را از شب قبل در آب بخیسانید و هر چند وقت یک‌بار آب آن را عوض کنید.
  2. سپس سبزی‌های خورشتی مانند اسفناج، تره، گشنیز، شنبلیله و جعفری را خوب بشویید و روی تخته به صورت ریز خرد کنید. (اگر سبزی تازه ندارید، می‌توانید از سبزی قورمه که قبلاً سرخ شده و در فریزر دارید، استفاده کنید.)
  3. بعد از خرد شدن سبزی‌ها، کمی روغن در ماهیتابه ریخته و سبزی‌های خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. هر چه بیشتر سبزی‌ها را تفت دهید، خورشت جا افتاده‌تر خواهد شد.
  4. پیازها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و پیازهای خرد شده را تفت دهید.

برای ادامه طرز تهیه این غذای محبوب، روی لینک رسپی قورمه سبزی کلیک کنید.

۲- قلیه مرغ

قلیه مرغ یکی از خوشمزه‌ترین و سنتی‌ترین غذاها است که به قلیه ماهی شباهت دارد و اصالت آن به استان‌های جنوبی ایران برمی‌گردد. قلیه مرغ با فیله مرغ آماده می‌شود و عطر گشنیز و شنبلیله در کنار طعم‌دار شدن مرغ، ترکیبی خوشمزه ایجاد می‌کند.

مراحل تهیه قلیه مرغ برای ناهار

مراحل تهیه قلیه مرغ

مراحل درست کردن قلیه مرغ به روش جنوبی به این صورت است:

  1. ابتدا فیله‌های مرغ را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی‌شان گرفته شود. سپس آن‌ها را در یک ظرف مناسب قرار دهید و مقداری نمک، فلفل سیاه و زعفران به آن‌ها بزنید و خوب ماساژ دهید تا طعم بگیرند.
  2. بعد از این که فیله‌ها طعم‌دار شدند، آن‌ها را در ظرف بگذارید و درب آن را ببندید. سپس فیله‌ها را به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.
  3. در این مرحله، گشنیز و شنبلیله تازه را تمیز کنید و برگ‌های خراب آن‌ها را جدا کنید. سبزی‌ها را خوب بشویید و بعد آنها را خرد کنید.
  4. سپس پیاز را بشویید و پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. در قابلمه‌ای که قصد دارید قلیه مرغ را در آن درست کنید، مقداری روغن بریزید و پیازهای خرد شده را داخل آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
  5. اکنون سیر را بشویید و پوست بگیرید و آن را پوره کنید و به پیازها اضافه کنید. کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود. در همین مرحله مقداری زردچوبه و فلفل سیاه یا قرمز به مخلوط اضافه کنید.

برای ادامه طرز تهیه این غذای محلی…

“““html

و مخصوص روی لینک رسپی قلیه مرغ کلیک کنید.

۳- مانی پلو دامغانی

مانی پلو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که به شهر دامغان در استان سمنان تعلق دارد. این غذا می‌تواند با گوشت تکه‌ای، گوشت چرخ‌کرده یا مرغ تهیه شود و به همراه لپه، برنج، رشته پلویی، کشمش و زرشک سرو می‌شود.

نمی‌دونی ناهار چی درست کنی؟ (۵ ایده متنوع برای چهارشنبه ۲۳ خرداد)

رسپی مانی پلو دامغانی

مراحل تهیه مانی پلو دامغانی

برای تهیه مانی پلو دامغانی با گوشت تکه‌ای، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا لپه را بشویید و در یک کاسه آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود و سریعاً بپزد. همچنین برنج را بشویید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب بخیسانید.
  2. پس از خیساندن لپه‌ها، آن‌ها را آبکشی کرده و همراه با کمی آب در قابلمه بگذارید تا با حرارت ملایم بپزند. دقت کنید که لپه‌ها له نشوند.
  3. پیاز را بشویید و خلالی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید.
  4. وقتی پیازها سبک شدند، تکه‌های گوشت خرد شده را اضافه کنید و بگذارید رنگ آن تغییر کند. سپس کمی فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.
  5. زمانی که بوی ادویه‌ها بلند شد، آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
  6. برای آبکش کردن برنج، یک قابلمه آب روی حرارت بگذارید و مقداری نمک به آن بیفزایید. وقتی آب جوش آمد، برنج را اضافه کنید و به مرحله بعد بروید.

برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه روی لینک رسپی مانی پلو دامغانی کلیک کنید.

۴- ساندویچ مرغ بندری

ساندویچ مرغ بندری یکی از ساندویچ‌های خوشمزه و محبوب است که بیشتر در شهرهای جنوبی ایران درست می‌شود. طرز تهیه آن خیلی ساده است و با چند ماده اولیه زیبا و در دسترس مانند سینه مرغ، پیاز، فلفل دلمه‌ای، قارچ و پنیر گودا درست می‌شود.

مراحل تهیه ساندویچ مرغ بندری

مراحل تهیه ساندویچ مرغ بندری

مراحل تهیه ساندویچ مرغ بندری به این شکل است:

  1. ابتدا گوشت مرغ را به صورت باریک برش دهید و در کاسه‌ای بریزید. سپس مقداری لیمو ترش، روغن زیتون، سس خردل، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و پودر پاپریکا به آن اضافه کنید.
  2. مواد را خوب مخلوط کنید تا مزه‌دار شوند، سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.
  3. تابه‌ای را روی حرارت قرار دهید و گوشت مرغ را در آن تفت دهید تا خوب مزه‌دار شود.
  4. پیاز را خلالی خرد کرده و با مقدار کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس به تابه مرغ همراه با سس تند، فلفل قرمز، پودر سیر، زردچوبه و آویشن اضافه کنید.
  5. زمانی که مواد تفت داده شد، پوست گوجه‌فرنگی را بگیرید و خرد کنید. سپس گوجه‌فرنگی‌ها را به همراه فلفل دلمه‌ای و قارچ به مواد اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا نرم شوند.

برای ادامه رسپی این ساندویچ خوشمزه روی لینک رسپی ساندویچ مرغ بندری کلیک کنید.

۵- شامی لپه

شامی لپه یکی از غذاهای خوشمزه شمالی است که مشابه کوکو سیب‌زمینی و کتلت می‌باشد. برخی آن را با گوشت چرخ‌کرده و برخی بدون گوشت درست می‌کنند. این غذا را می‌توان به صورت خوراک با نان یا با برنج در ناهار سرو کرد.

“““html

مراحل تهیه شامی‌ لپه برای ناهار

مراحل تهیه شامی لپه

مراحل تهیه شامی لپه به این شکل است:

  1. اول از همه، لپه‌ها را تمیز کرده و بشویید. چند ساعت قبل از پخت، آن‌ها را با آب بخیسانید و در این مدت چند بار آبشان را عوض کنید.
  2. لپه‌های خیسانده‌شده را با کمی آب در قابلمه‌ای بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزد تا لپه‌ها نرم شوند.
  3. وقتی لپه‌ها پخته شدند، با گوشتکوب آن‌ها را له کنید. اگر می‌خواهید کار سریع‌تری انجام دهید، می‌توانید لپه‌های پخته‌شده را در میکسر یا غذاساز بریزید و پوره کنید. سپس لپه‌های له شده را در ظرفی بریزید و کنار بگذارید.
  4. حالا سیب‌زمینی را بشویید و پوست بگیرید. آن را به ۲ تا ۴ قسمت برش بزنید و با مقداری آب، نمک و زردچوبه در قابلمه‌ای بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا سیب‌زمینی‌ها خوب بپزند و نرم شوند.
  5. بعد از پخت، سیب‌زمینی‌ها را از آب خارج کنید و بگذارید کمی خنک شوند. سپس با گوشتکوب یا چنگال آن‌ها را له و پوره کنید و به ظرف لپه اضافه کنید.

برای ادامه دستور پخت این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی شامی لپه کلیک کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی از غذاهای مناسب برای وعده ناهار به شما پیشنهاد دادیم. حتماً این غذاهای خوش‌عطر و خوشمزه را در برنامه غذایی‌تان قرار دهید و از طعم عالی آن‌ها لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا