نگهداری پیاز سرخ شده؛ نکات طلایی برای ماندگاری بالا

“`html
پیاز داغ یکی از مواد اصلی در همه غذاهای ایرانی است و کار هر آشپز را ساده میکند. چون خیلیها وقت کافی برای آشپزی ندارند، دنبال روشهایی برای تسهیل در کارشان هستند. یکی از این راهها، فریز کردن پیاز داغ است. با این کار، دیگر لازم نیست زمان زیادی صرف تهیه پیاز داغ برای هر غذا کنید. اما نگهداری پیاز داغ برای طولانیمدت نکات خاصی دارد که در این مقاله از مجله رضیم به آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
روش نگهداری پیاز سرخ شده برای طولانی مدت
برای نگهداری پیاز سرخ شده به مدت طولانی و با کیفیت مناسب، از روشهایی که در ادامه شرح داده میشود، استفاده کنید.
۱- پیاز سالم انتخاب کنید
اولین قدم برای نگهداری پیاز سرخ شده با کیفیت، انتخاب پیازهای سالم است. اگر پیازها نرم یا بدبو هستند، آنها را استفاده نکنید چون باعث خراب شدن پیاز داغ میشوند.
بیشتر بخوانید: نگهداری پیاز سرخ شده؛ نکات طلایی برای ماندگاری بالا
۲- پیازها را بجوشانید
بعد از انتخاب پیازهای سالم، پوست آنها را بکنید و خوب بشویید. سپس آنها را به اندازه دلخواه برش بزنید. یک قابلمه آب را روی حرارت بگذارید تا بجوشد. وقتی آب جوش آمد، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و چند دقیقه بگذارید بجوشد. دقت کنید که پیازها له نشوند، وقتی کمی نرم شدند، آنها را آبکش کنید.
۳- پیازها را خشک کنید
پس از آبکش کردن پیازها، آنها را روی یک دستمال تمیز بگذارید تا کاملاً خشک شوند.
۴-روغن را داغ کنید
یک تابه یا قابلمه بزرگ را روی حرارت بگذارید و بعد از گرم شدن، مقداری روغن سرخ کردنی در آن بریزید تا داغ شود. به خاطر جوشاندن پیازها، پیازها روغن کمتری جذب میکنند، اما باید از میزان مناسب روغن استفاده کنید.
۵- پیازها را سرخ کنید
وقتی روغن داغ شد، پیازها را به تابه اضافه کنید و با نمک و زردچوبه سرخ کنید. سعی کنید پیازها را در چند مرحله متناسب با حجم ظرف سرخ کنید. قبل از اینکه پیازها خیلی تیره شوند، آنها را از تابه خارج کرده و روی یک دستمال کاغذی یا آبکش بگذارید تا روغن اضافیشان خارج شود.
بیشتر بخوانید: بهترین ذرت برای درست کردن پاپ کورن
۶- پیازها را در ظرف مناسب بریزید
اگر میخواهید پیاز داغها را در یخچال نگهدارید، آنها را در یک ظرف دربسته بریزید و بیشتر از ۵ روز نگه ندارید.
برای فریز کردن، حتماً پیازهای سرخ شده را در کیسه زیپدار بریزید و با نی، هوا را خارج کنید. این کار باعث میشود پیاز داغها ترد بمانند.
اگر پیاز داغها را در ظرف دیگری میخواهید نگهداری کنید، مطمئن شوید که ظرف کاملاً تمیز و خشک باشد؛ چون ممکن است بعداً باعث کپک شود.
قبل از اینکه درب ظرف را بگذارید، بگذارید پیاز داغها کمی در دمای پایین بمانند تا عرق نکنند.
“`
۷- مدت زمان نگهداری پیاز داغ در فریزر
شما میتوانید پیاز داغ را به مدت ۶ ماه در فریزر نگهداری کنید. بهتر است مقداری پیاز داغ آماده کنید که برای ۲ ماه شما کافی باشد.
بیشتر بخوانید: روشهای جلوگیری از جوانه زدن پیاز
نکات کلیدی برای نگهداری پیاز سرخ شده برای طولانی مدت:
- اگر میخواهید پیاز داغ را برای آش استفاده کنید، لازم نیست آن را بجوشانید. کافی است قبل از سرخ کردن، کمی در تابه بدون روغن تفت دهید تا سبک شود و سپس روغن اضافه کنید.
- برای نگهداری پیاز داغ که برای آش تهیه کردهاید، نیازی به زیپ کیپ و هوادهی نیست.
- هنگام انتقال پیاز داغ به ظرف نگهداری، حتماً از قاشق تمیز استفاده کنید تا از کپکزدن جلوگیری شود.
- هرچه مدت زمان بیشتری پیاز داغ در فریزر بماند، طعم و عطر آن کمتر میشود.
- نگهداری پیاز داغ در یخچال توصیه نمیشود.
- میتوانید پیاز داغها را در قالب یخ بریزید و نگهداری کنید و به ازای هر بار مصرف، یکی از قالبها را استفاده کنید.
- مراقب باشید که پیازها در دماي مناسب منتقل شوند تا عرق نکنند. اگر بعد از ریختن در ظرف این اتفاق افتاد، درب ظرف را برای مدتی نبندید تا دما پایین بیاید.
- بهتر است پیاز داغها را در ظرفهای کوچک بستهبندی کنید و به اندازه یک وعده مصرف باشد.
در این مقاله از مجله رضیم، روش نگهداری پیاز سرخ شده برای مدت طولانی را توضیح دادیم. با رعایت نکات گفته شده، میتوانید پیاز داغ با کیفیتی فریزری تهیه کنید و در زمان آشپزی صرفهجویی کنید.