رسپی

پرده پلو را به سبک ترکی درست کنید

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

پرده پلو، یکی از غذاهای محبوب و سنتی در ترکیه است که با برنج، گوشت، سبزیجات و ادویه‌ها تهیه می‌شود. در این مقاله از رضیم بلاگ، به شما طرز تهیه پرده پلو به سبک ترکی را آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه پرده پلو

  • مدت زمان لازم برای آماده‌سازی و پخت این غذا بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه است.
  • مقدار مواد ذکر شده در این دستور برای ۳ تا ۴ نفر کافی است.
  • تهیه این پلو به صورت کلی در سطح متوسطی قرار دارد.

مواد لازم برای تهیه پلو

برنج ایرانی  ۲ پیمانه
آب  ۳ پیمانه
روغن مایع  ½ پیمانه
زعفران دم‌کرده  ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل  به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه مواد میانی

گوشت چرخ‌کرده گوساله  ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط  ۲ عدد
فلفل دلمه‌ای سبز  ۱ عدد
فلفل دلمه‌ای قرمز  ۱ عدد
گوجه‌فرنگی  ۲ عدد
رب گوجه‌فرنگی  ۱ قاشق غذاخوری
فلفل پاپریکا  ۱ قاشق چایخوری
دارچین  ½ قاشق چایخوری
نمک و فلفل  به مقدار لازم
نخود فرنگی و ذرت  ۱ پیمانه (اختیاری)

مواد لازم برای تهیه خمیر

“““html

آرد  ۱.۵ پیمانه
ماست  ۱/۲ پیمانه
روغن مایع  ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ  ۱ عدد
نمک  ۱ قاشق چایخوری
آب  ۱/۲ پیمانه (در صورت نیاز)
زرشک، خلال بادام، زعفران دم‌کرده، جعفری ساطوری  برای تزیین

مرحله اول: آماده‌سازی برنج و زرشک

برنج را تمیز کرده و بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب و نمک خیس کنید.

زرشک را هم به همین ترتیب بشویید و به مدت ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید.

مرحله دوم: ترکیب گوشت، پیاز و ادویه‌ها

گوشت چرخ‌کرده را با مقداری پیاز رنده شده که آب‌ آن را گرفته‌اید، نمک و فلفل مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا مواد به هم بچسبد. سپس از مواد به اندازه‌های یکسان جدا کرده و آنها را در دست گرد کنید.

به همین ترتیب همه گوشت‌ها را شکل دهید.

بیشتر بخوانید: رسپی غوره پلو شمالی

مرحله سوم: سرخ کردن کوفته‌ها

در یک تابه مناسب کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید.

صبر کنید تا روغن گرم شود سپس کوفته‌ها را درون روغن بیندازید و کمی زمان دهید تا رنگ آنها تغییر کند.

وقتی که کوفته‌ها رنگشان تغییر کرد، با احتیاط تابه را تکان دهید تا کوفته‌ها به طور یکنواخت سرخ و طلایی شوند. سپس آنها را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: آماده‌سازی و افزودن سبزیجات

پیاز دوم را بشویید و پوست بکنید. آن را به شکل نگینی خرد کنید.

در همان تابه که کوفته‌ها را پختید کمی روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را اضافه کنید.

کمی تفت دهید تا پیازها نرم و طلایی شوند. سپس فلفل دلمه‌ای‌ها را بشویید و به شکل خلالی برش بزنید.

فلفل‌ها را به تابه اضافه کرده و تفت دادن را ادامه دهید.

پرده پلو را به سبک ترکی درست کنید

گوجه‌فرنگی‌ها را بشویید و به صورت مکعبی خرد کرده و به تابه بیفزایید.

بیشتر بخوانید: رسپی پیلاف بلغور و نخودفرنگی

در این مرحله، رب گوجه‌فرنگی، فلفل پاپریکا، دارچین، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید تا سس جا بیفتد.

اگر از نخودفرنگی و ذرت استفاده می‌کنید، آنها را هم اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه دیگر بپزید.

سپس کوفته‌ها را به سس اضافه کرده و مواد را به هم بزنید. حرارت را خاموش کرده و تابه را کنار بگذارید.

مرحله پنجم: آماده‌سازی خمیر

در یک کاسه مناسب، آرد، ماست، روغن مایع، تخم‌مرغ و نمک را با هم مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید.

اگر خمیر سفت بود، می‌توانید کمی آب اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید تا خمیر نرم و لطیفی به‌دست آید.

قعر کاسه را کمی چرب کنید و خمیر را درون آن بگذارید.

روی کاسه را بپوشانید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به خمیر در دمای محیط استراحت دهید.

مرحله ششم: پخت برنج

در یک قابلمه مناسب مقداری آب، روغن و نمک بریزید.

قابلمه را روی حرارت بگذارید و منتظر بمانید تا به جوش بیاید، سپس برنج‌های خیسانده شده را به قابلمه اضافه کنید.

۵ تا ۷ دقیقه زمان دهید تا برنج نیم‌پز شود، سپس آن را در آبکش بریزید.

به برنج زعفران دم‌کرده، روغن مایع، نمک و فلفل به مقدار دلخواه اضافه کنید و آرام هم بزنید.

بیشتر بخوانید: رسپی انبه پلو؛ طعمی بهشتی از هندوستان

مرحله هفتم: چیدن پرده پلو در قابلمه

کف یک قابلمه مناسب را با کمی روغن چرب کنید.

خمیر…
“““html

استراحت کرده را روی سطح آرد پاشی شده به شکل دایره‌ای به قطر کمی بزرگ‌تر از کف قابلمه باز کنید.

خمیر باز شده را به آرامی داخل قابلمه منتقل کنید و لبه‌های آن را روی دیواره‌های قابلمه بالا بیاورید.

نیمی از مخلوط برنج را روی خمیر پهن شده در قابلمه بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید. مواد میانی پخته شده (گوشت و سبزیجات) را روی برنج بریزید.

باقیمانده مخلوط برنج را روی مواد میانی و به طور یکنواخت پخش کنید. لبه‌های خمیر را که روی دیواره‌های قابلمه قرار داده بودید، روی برنج جمع کنید تا کل پلو را بپوشاند.

روی قابلمه دم‌کنی قرار دهید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بپزید تا پلو کاملاً پخته و دم بکشد.

بیشتر بخوانید: رسپی پلوی علی پاشا

مرحله هشتم: تزیین و سرو پرده پلو

بعد از پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. سپس پلو را به آرامی در ظرف مورد نظر برگردانید. در این مرحله خمیر به عنوان ته دیگ پلو سرو می‌شود.

کمی روغن در یک تابه کوچک گرم کنید و زرشک خیس شده و خلال بادام را به مدت ۲ دقیقه تفت دهید تا کمی طلایی شود.

پلو را با زرشک و خلال بادام تفت داده شده، زعفران دم‌کرده و جعفری ساطوری تزیین کنید.

غذای پرده پلو ترکیه ای

به ۴ نکته مهم و طلایی زیر در پخت پرده پلو توجه کنید

  • برای اینکه خمیر پرده پلو در حین پخت پاره نشود، می‌توانید کمی آرد سوخاری روی سطح خمیر قبل از ریختن مواد میانی بپاشید.
  • از یک قابلمه چدن یا قابلمه با پوشش نچسب برای پخت پرده پلو استفاده کنید تا خمیر به ته قابلمه نچسبد.
  • در صورت تمایل می‌توانید مقداری کره روی خمیر پهن شده مالیده و بعد برنج را روی آن بریزید.
  • می‌توانید از گوشت مرغ به جای گوشت چرخ‌کرده گوساله استفاده کنید.

با رعایت این مراحل و نکات می‌توانید پرده پلوی خوشمزه و مجلسی به سبک ترکی تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. این غذا به دلیل طعم و مزه فوق‌العاده، عطر و بوی دل‌انگیز و ظاهر بسیار زیبا، انتخابی عالی برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها است. امیدواریم که رسپی فوق مورد توجه شما علاقمندان به دنیای رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا