چای کمپوست چیست و چگونه تهیه می شود؟ (2 نکته مهم)

چگونه چای کمپوست درست کنیم؟
چای کمپوست یک نوع کود مایع است که مواد مغذی مختلفی را در خود دارد و میتوانید با مخلوط کردن آن با آب از آن بهرهبرداری کنید. این کود برای گیاهان مختلف مثل گلها، سبزیجات یا گیاهان آپارتمانی بسیار مفید است و به رشد و شکوفایی آنها کمک میکند.
طرز تهیه چای کمپوست را قدم به قدم برای شما توضیح میدهم.
آب کمپوست
برای درست کردن چای، شما به حدود 3 گالن (11 لیتر) آب نیاز دارید. بهتر است آب را چند ساعت در نور خورشید و هوای تازه بگذارید. این کار باعث میشود که کلر موجود در آب از بین برود. دلیل این کار این است که کلر باکتریهای مفید را از بین میبرد. اگر آبتان از منبعی باشد که کلر ندارد، نیازی به این مرحله نیست.
پمپ هوا
برای تهیه چای کمپوست، نیاز به یک سطل پلاستیکی 5 گالنی (19 لیتر) دارید. دستگاه آیراتور یا پمپ هوا را در پایین سطل قرار دهید و آن را به یک پمپ هوا خارجی متصل کنید. این پمپ باید قادر به جابجایی حداقل 5 گالن (19 لیتر) آب باشد.
باید بدانید که بدون پمپ، چای درست شده بیهوا میشود و کارایی نخواهد داشت. پس از اطمینان از اتصال، یک لوله منعطف به انتهای سطل و انتهای دیگر آن را به پمپ متصل کنید.
افزودن کمپوست به سطل
پس از قرار دادن لوله پمپ در سطل، باید به اندازه نصف آن کمپوست بریزید. دقت کنید که مقدار کمپوست درست نیم سطل باشد؛ نه کمتر و نه بیشتر. همچنین از سالم بودن کمپوست اطمینان حاصل کنید.
افزودن آب به سطل
حالا باید آب بیشتری به سطل اضافه کنید تا پر شود. سپس یک اونس ملاس (شیره نیشکر) اضافه کرده و همه چیز را هم بزنید. ملاس به باکتریها کمک میکند تا بیشتر رشد کنند. در زمان اضافه کردن ملاس، خوب هم بزنید تا ملاس با آب و کمپوست ترکیب شود. حالا پمپ را روشن کنید.
چای را برای ۲ یا ۳ روز خیس کنید
بگذارید چای به مدت ۲ تا ۳ روز خیس بخورد. معمولاً چای کمپوست حدود ۳۶ تا ۴۸ ساعت طول میکشد تا آماده شود. هر چه مدت بیشتری آن را خیس کنید، میکروبهای بیشتری در چای رشد میکنند.
فقط دقت کنید که چای بیشتر از ۳ روز نماند، چون میکروبها پس از این مدت غذای کافی نخواهند داشت. هر روز هم بزنید. بعد از ۳ روز، میتوانید پمپ را خاموش کنید، چون مراحل تهیه چای کمپوست به پایان رسیده است و حالا میتوانید از آن استفاده کنید.
هدف تولید چای کمپوست:
هدف ما این است که باکتریها، قارچها و دیگر موجودات مفید را در کمپوست زیاد کنیم.
این مایع را میتوان روی برگها اسپری کرد و یا به غلظتهای مختلف عرضه کرد.
با تجهیزات ساده و بدون نیاز به دانش فنی پیچیده میتوان این چای را تهیه کرد.
باعث افزایش مقاومت گیاهان در برابر بیماریها بعد از استفاده از چای میشود.
به رشد گیاه کمک میکند.
میتوان به عنوان آفتکش طبیعی استفاده کرد.
مواد مغذی برای گیاه و خاک فراهم میکند.
به عنوان جایگزین مواد شیمیایی آسیبزا استفاده میشود.