چطوری مرغ تیکا ماسالای هندی خوشمزه درست کنم؟ (مرحله به مرحله)

“`html
چیکن تیکا ماسالا هندی با ادویه ی مخصوص گرام ماسالا
غذاهای هندی در کشورهای مختلف دنیا بسیار محبوب هستند. بسیاری از غذاهای هندی گیاهی و بدون گوشت درست میشوند، اما با گذشت زمان و بسته به سلیقه مردم، بعضی از آنها با گوشت هم تهیه میشوند. یکی از محبوبترین غذاهای هندی چیکن تیکا ماسالا است که با گوشت مرغ و ادویههای خاص درست میشود. این غذا عطر و طعم و رنگ خاصی دارد.
مواد لازم برای تهیه ی مرغ تیکا ماسالا
- ران مرغ استخوانی ۸ عدد
- لیموترش آبدار ۱ عدد
- زنجبیل ۲ قطعه بزرگ
- سیر پوست کنده ۱۰ حبه
- ماست یونانی ۴۰۰ میلی لیتر
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- برگ گشنیز خرد شده ۱ قاشق چایخوری
- زیره آسیاب شده ۱ قاشق چایخوری
- ادویه ی گرام ماسالا ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- رنگ غذای قرمز (اختیاری) به مقدار لازم
- فلفل قرمز کوچک ۱ عدد
مواد لازم برای سس مرغ تیکا ماسالا :
- کره گیاهی ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز بزرگ ریز خرد شده ۱ عدد
- دانههای زیره ۱ و نیم قاشق چایخوری
- دانه خردل ۱ و نیم قاشق چایخوری
- شنبلیله پودر شده نصف قاشق چایخوری
- پودر پاپریکا نصف قاشق چایخوری
- هل ۴ عدد
- چوب دارچین بزرگ ۱ عدد
- پوره گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- بادام زمینی آسیاب شده ۵۰ گرم
- شکر قهوهای نرم به مقدار لازم
- سرکه ۱ قاشق غذاخوری
- سس گوجه ی پاساتا ۶۸۰ میلی لیتر
- خامه ی ترش ۱۰۰ میلی لیتر
- هلها را به آرامی بشویید و اجازه دهید خشک شود
مواد لازم برای سرو مرغ تیکا ماسالا :
- برگ تازه گشنیز به مقدار لازم
- بادام پرک شده به مقدار لازم
- ادویه ی گرام ماسالا به مقدار لازم
- نمک دودی (اختیاری) به مقدار لازم
دستور تهیه مرغ چیکن تیکا ماسالا هندی
مرحله ۱
پوست مرغها را جدا کنید. در یک کاسه، نصف قاشق چایخوری نمک و آب لیمو بریزید و رانهای مرغ را در آن بگذارید و خوب مخلوط کنید تا تمام مرغها با نمک و آب لیمو پوشانده شوند. سپس آن را کنار بگذارید و به سراغ ماریناد بروید.
مرحله ۲
در یک غذاساز کوچک، زنجبیل و سیر را با هم میکس کنید تا خمیر شود و در صورت نیاز کمی آب اضافه کنید. نیمی از این خمیر را برای سس کنار بگذارید. مواد باقیمانده را به غذاساز اضافه کنید، سپس میکس کنید تا خمیر کاملاً یکدست شود. ماریناد را روی مرغ بریزید و حداقل ۴ ساعت بگذارید استراحت کند. (یک شب یا ۲۴ ساعت بهتر است).
مرحله ۳
برای تهیه سس، ۲ قاشق غذاخوری روغن یا کره گیاهی را در یک قابلمه بزرگ گرم کنید. پیازها را روی حرارت متوسط به مدت ۱۵ دقیقه بپزید تا قهوهای شوند. ادویهها و باقیمانده خمیر سیر و زنجبیل را اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه بپزید.
پوره گوجهفرنگی، بادام زمینی آسیابشده، کمی پودر شکر و سرکه را اضافه کنید و هم بزنید. حدود ۱ دقیقه بپزید. سس پاساتا را اضافه کنید و سپس ۱ لیوان آب به آن اضافه کنید و بگذارید آرام بپزد. این کار حدود ۲ ساعت طول میکشد تا سس غلیظ و قرمز به دست آید.
مرحله ۴
گریل را در بالاترین حالت تنظیم کنید. مرغها را از سس ماریناد خارج کنید و سس ماریناد را برای سس کنار بگذارید. مرغها را روی یک سینی فر بچینید.
به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه در فر بپزید تا سطح آنها کمی خشک و قهوهای شود. بعد از آن سینی را از فر خارج کنید و با آب مرغها کنار بگذارید. سس را دوباره گرم کنید و ماریناد را به سس اضافه کنید.
“““html
کنار گذاشته را اضافه کنید. سپس مرغ و آب مرغ را با خامه ترش به سس اضافه کنید و اجازه بدهید ۴۰-۶۰ دقیقه با حرارت متوسط بپزد تا مرغ ها کاملاً نرم شوند.
مرحله ۵
در انتها کره یا روغن باقیمانده را هم بزنید و روی مرغها بریزید. اجازه بدهید چند دقیقه بماند. اگر میخواهید از کاری یا زردچوبه هندی استفاده کنید، در این صورت اجازه دهید با هم کمی بپزد تا طعم خامی ندهد. شما میتوانید از ادویه گرام ماسالا و نمک دودی به عنوان چاشنی استفاده کنید و پس از کشیدن در ظرف سرو، گشنیز خرد شده و بادام پرک شده را روی آن بریزید. همچنین میتوانید به سلیقه خود آن را با نان یا برنج سرو کنید.
نکات کلیدی دستور تهیه چیکن تیکا ماسالا
چیکن تیکا ماسالا هم با برنج و هم با نان سرو میشود. همچنین چیکن تیکا کبابی یا گریل شده نیز دو نوع دیگر از این غذای هندی محبوب هستند. به جای خامه، میتوانید از شیر نیز استفاده کنید. برای تهیه چیکن تیکا، میتوانید از فیله مرغ یا ران مرغ هم استفاده نمایید.
چیکن تیکا ماسالا به روشهای مختلفی تهیه میشود؛ به عنوان مثال، در بعضی از دستورها از رب و پوره گوجهفرنگی استفاده نمیشود. اما این دستور یکی از رایجترین و خوشمزهترین دستورهای پخت چیکن تیکا ماسالا است. میزان ادویههای تند چیکن تیکا را میتوانید بر اساس ذائقهتان کم یا زیاد کنید. به جای کره میتوانید از روغن زیتون و یا روغن سرخکردنی ساده استفاده کنید.
معمولاً چیکن تیکا ماسالا را به همراه سالاد هندی مخصوص سرو میکنند: برای تهیه سالاد هندی به خیار حلقهای نازک، گوجهفرنگی نگینی درشت، پیاز خلالی به مقدار زیاد، گشنیز خرد شده و مقداری ماست چکیده کمی ترش نیاز دارید. همه مواد را با هم مخلوط کرده و همراه با چیکن تیکا نوش جان کنید.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه پانی پوری، میان وعده فوقالعاده هندی