تغذیه سالم

چندین دلیل برای نخوردن سوشی ! (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

سوشی؛ بخوریم یا نخوریم؟

سوشی یکی از مشهورترین خوراکی‌های سنتی ژاپنی است. به گفته فاخره بهبهانی، کارشناس بهداشت مواد غذایی، مدتی است که برخی از ایرانی‌ها با الهام از مدل تغذیه ژاپنی‌ها به طرفداران این غذا تبدیل شده‌اند. سوشی از برنج پخته شده ژاپنی که با سرکه طعم‌دار شده، ماهی خام، سبزیجات و … درست می‌شود و در لایه‌ای از جلبک پیچیده و سرد سرو می‌شود.

ماهی‌هایی مانند ماهی تن، قزل‌آلا، دم‌زرد، اسنپر و مارماهی از محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای تهیه سوشی هستند. این غذا معمولاً با سس سویا یا زنجبیل ورقه‌ای خورده می‌شود. اما آیا به خاطر وجود ماهی خام، ممکن است سوشی برای سلامتی مشکل ایجاد کند؟ مولفه‌های سوشی معمولاً مغذی هستند؛ ماهی سرشار از پروتئین، امگا ۳، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

جلبکی که برای پیچیدن سوشی استفاده می‌شود، به نام نوری شناخته می‌شود و غنی از مواد مغذی است و خواص ضدالتهابی و ضدسرطانی مشابهی با سویا دارد. برنج حاوی کربوهیدرات و به ویژه ویتامین‌های گروه B است. زنجبیل نیز دارای خواص ضدسرطانی، کاهنده چربی خون، ضدمیکروب و ضدالتهاب است.

برای تهیه سوشی از ماده‌ای به نام خمیر واسابی استفاده می‌شود که از ترب سبز ژاپنی درست می‌شود. اما به دلیل کمبود آن در ایران، عموماً از ترب معمولی، پودر خردل و رنگ سبز استفاده می‌شود که به واسابی شباهت دارد. این گیاهان نیز خود خواص تغذیه‌ای خوبی دارند. اما ماهی که در سوشی به کار می‌رود، به خاطر این که معمولاً خام است، ممکن است مشکل‌ساز باشد. زیرا این ماهی به سرعت فاسد می‌شود و می‌تواند میکروب‌ها و انگل‌های بیماری‌زا داشته باشد که برای سلامتی خطرناک هستند و مصرف این غذا ممکن است خطرات جدی به همراه داشته باشد.

میکروب‌ها و انگل‌های بیماری‌زای موجود در فرآورده‌های خام دریایی به انسان منتقل می‌شوند. این شامل باکتری‌هایی مثل سالمونلا و لیستریا و همچنین انگل آنیزاکیس و ویروس‌هایی مانند نورواک است که می‌توانند علائمی مانند دل‌پیچه، تهوع، استفراغ و علائم عمومی مانند سردرد، تب، و گرفتگی عضلات را ایجاد کنند و در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند، مانند زنان باردار، کودکان، سالمندان، و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای ممکن است باعث مرگ شود.

تشخیص سلامت سوشی، غیرممکن است

سوشی آماده را می‌توان به مدت یک تا دو روز در یخچال و تا یک ماه در فریزر نگهداری کرد. اما نگهداری آن در فریزر توصیه نمی‌شود زیرا طعم آن را تغییر می‌دهد. سوشی نباید بیش از یک ساعت در دمای اتاق یا رستوران بماند. به دلیل اینکه برخی عوامل بیماری‌زا می‌توانند طعم، بو، مزه، شکل و رنگ سوشی را تغییر ندهند، تشخیص سلامت آن به طور غیررسمی تقریباً غیرممکن است و نیاز به تایید آزمایشگاهی دارد.

منبع: خبرآنلاین

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا