تغذیه سالم

چه خوراکی و نوشیدنی هایی باعث سوزش معده می شود ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

غذاهایی که باعث سوزش معده می‌شوند

علاوه بر سوزش، ممکن است در قسمت بالای شکم یا زیر قفسه سینه احساس ناراحتی، نفخ و احساس سیری هنگام غذا خوردن و تهوع نیز تجربه کنید.

برای درمان سوزش معده و رفلاکس که واقعاً حالتی ناخوشایند است، راه‌های مختلفی وجود دارد و به طرقی بسیار ساده می‌توان به رفع این مشکل پرداخت.

وجود اسید زیاد در معده می‌تواند علت سوزش معده باشد و این حالت ممکن است به دلایل مختلف پیش بیاید.

غذاهای نامناسب برای سوزش معده

شکلات، چای و قهوه سوزش معده را تشدید می‌کنند

این سه ماده غذایی ترکیباتی به نام متیل گزانتین دارند که باعث آرامش عضله‌ها می‌شوند. این ترکیبات می‌توانند بر روی دریچه‌ای که مانع از ورود غذا به مری می‌شود، اثر منفی بگذارند. به این وضعیت به اصطلاح رفلکس معده یا RGO می‌گویند.

به همین دلیل بهتر است از مصرف مواد غذایی حاوی متیل گزانتین پرهیز کنید. همچنین، نوشیدن قهوه می‌تواند استرس را افزایش بدهد و استرس هم یکی از عوامل بدترکننده رفلاکس معده است.

به‌جای شکلات‌های شیرین و خامه‌ای، شکلات تلخ باکیفیت را انتخاب کنید. سعی کنید مصرف چای و قهوه را کم کنید و از عرق کاسنی یا دم‌کرده‌های ملایم دیگر استفاده کنید.

در مورد شیر هم توجه کنید. اگر دچار سوزش معده هستید، نوشیدن شیر زیاد می‌تواند مشکل را بدتر کند. درست است که در کوتاه‌مدت می‌تواند سوزش معده را تسکین دهد، ولی در بلندمدت میزان ترشحات معده را افزایش می‌دهد و آن را اسیدی می‌کند.

غذاهای بسیار چرب

برای کاهش سوزش معده، اولین قدم این است که مصرف غذاهای خیلی چرب را کمتر کنید. غذاهای چرب می‌توانند باعث کاهش فعالیت عضلانی شوند که مانع از بازگشت مواد غذایی به مری می‌شود و فقط سوزش معده را بیشتر می‌کند.

غذاهای چرب معمولاً دیر هضم هستند و مدت بیشتری در معده می‌مانند، بنابراین احتمال ترش کردن معده را بیشتر می‌کنند. توصیه می‌شود مصرف مواد غذایی حاوی چربی‌های اشباع مانند کره، گوشت قرمز، سوسیس و کالباس یا سیب‌زمینی سرخ‌کرده را کاهش دهید.

به‌جای آن می‌توانید از مواد غذایی با پروتئین کم‌چرب مانند مرغ بدون پوست، ماهی، سبزیجات خشک یا ماست کم‌چرب استفاده کنید. همچنین، روغن کلزا که سرشار از امگا 3 است، می‌تواند به کاهش التهابات ناشی از برگشت غذا به مری کمک کند.

غذاهای خیلی چرب از خوراکی هایی باعث سوزش معده می شود

غذاهای تند سوزش معده را بیشتر می‌کنند

ادویه‌های تند مانند فلفل، فلفل سیاه و سایر ادویه‌های تند می‌توانند سوزش معده را تشدید کنند. این غذاها می‌توانند مری را تحریک کنند و ترشحات اسید معده را بیشتر کنند. به همین دلیل، خطر رفلاکس معده نیز بالا می‌رود.

چه خوراکی و نوشیدنی هایی باعث سوزش معده می شود ؟ (2 نکته مهم)

بهتر است از خوردن غذاهای تند که باعث سوزش در دهان می‌شوند، دوری کنید. برای خوش‌عطر کردن غذایتان می‌توانید از جعفری و پیازچه استفاده کنید. ادویه‌های غیر تند مانند زردچوبه مانعی ندارد، زیرا خواص ضدالتهابی دارد.

همچنین از مصرف غذاهای شور هم بپرهیزید، زیرا به نظر می‌رسد نمک هم می‌تواند باعث بازگشت غذا به مری و سوزش معده شود.

غذاهای تند از خوراکی هایی باعث سوزش معده می شود

نعنا و سوزش معده

نعنا می‌تواند به غذا طعمی عالی ببخشد، اما اگر دچار سوزش معده هستید، بهتر است از مصرف آن پرهیز کنید، چون نعنا دارای اسیدهایی است که می‌تواند رفلکس معده را به وجود آورد.

همچنین از خوردن آب‌نبات، نوشیدنی یا آدامس‌های نعنایی نیز خودداری کنید. آدامس‌ها می‌توانند هوای بیشتری به معده وارد کنند. توصیه می‌شود در ماه بیش از یک بار از نعنا مصرف نکنید و به‌جای آن از جعفری، آویشن و گشنیز استفاده نمایید.

“`

خوراکی هایی باعث سوزش معده می شود

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی ممکن است برای کسانی که سوزش معده دارند مشکل ایجاد کند. اگر دچار سوزش معده هستید، بهتر است قبل از خوردن گوجه فرنگی، پوست آن را بکنید و دانه‌هایش را در آورید.

چون پوست و دانه‌های گوجه فرنگی به آسانی هضم نمی‌شوند و مدت بیشتری در معده می‌مانند.

اگر خوردن گوجه فرنگی برای شما مسئله‌ای ندارد، مصرف آن خوب است. زیرا این خوراکی سرشار از آنتی‌اکسیدان است و برای بدن مفید می‌باشد.

گوجه فرنگی از خوراکی هایی باعث سوزش معده می شود

مرکبات باعث سوزش معده میشوند

اگر سوزش معده دارید، باید در مصرف پرتقال، گریپ‌فروت و لیمو احتیاط کنید. طعم ترش این میوه‌ها ممکن است مری را تحریک کند.

علاوه بر این، مرکبات می‌توانند باعث افزایش اسید معده و سوزش دیواره‌های لوله گوارش شوند. اما این به این معنی نیست که نباید مرکبات را بخورید، زیرا این میوه‌ها برای بدن بسیار مفید هستند.

تنها کافی است که در مصرف آنها زیاده‌روی نکنید. روزی یکی از مرکبات کافی است.

خوراکی هایی باعث سوزش معده می شود

پیاز

اگر دچار سوزش معده هستید، بهتر است پیاز را فراموش کنید. پیاز جزء غذاهای تخمیری است و می‌تواند موجب کاهش سطح ایمنی در عضلاتی شود که مانع از بالا آمدن اسید می‌شوند.

در نتیجه، مصرف پیاز ممکن است باعث سوزش معده و احساس درد در مری شود. می‌توانید از پیاز پخته استفاده کنید که هضم آن آسان‌تر است، اما بیش از یک یا دو بار در هفته مصرف نکنید.

خوراکی هایی باعث سوزش معده می شود

الکل و نوشابه‌های گازدار

نوشیدن الکل و نوشابه‌های گازدار مشابه ریختن بنزین روی آتش است. این نوشیدنی‌ها باعث افزایش هوای داخل معده می‌شوند.

به همین دلیل، معده پر می‌شود و بر روی عضله‌ای که مانع از برگشت غذا به مری است فشار می‌آورد و باعث ترش کردن معده می‌شود.

تا جایی که می‌توانید از چنین نوشیدنی‌هایی دور باشید. به جای آنها از آب یا آب‌میوه‌های طبیعی که اسید کمتری دارند استفاده کنید.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا