چگونه زغال اخته می تواند به کاهش وزن شما کمک کند؟ (2 نکته مهم)

خواص زغال اخته | لاغری و کاهش وزن بسیار سریع
درخت زغال اخته درختی کوچک است که معمولاً به بلندی ۵ تا ۱۰ متر میرسد. تنه آن قهوهای تیره است و زمانی که میوه میدهد، شاخ و برگ زیادی پیدا میکند. در فصل پاییز، برگهایش میریزد ولی خیلی زود دوباره سبز میشود. وقتی درخت شکوفه میدهد، پر از گلهای کوچک و زرد رنگ میشود که زیبایی خاصی به طبیعت میدهد.
از این گلهای زرد برای تزئینات استفاده میشود. زغال اخته وقتی نرسیده باشد طعم تندی دارد و کمتر کسی میل به خوردن آن دارد. اما وقتی رسیده شد، با وجود کمی طعم اسیدی، طعم بهتری پیدا میکند. ممکن است طعم آن را شبیه به آلبالو ترش بدانید.
زغال اخته یکی از میوههایی است که دارای ویتامینها و خواص شگفتانگیزی است. در گذشته، استفاده از زغال اخته محدود به نوشیدنیها، مربا و کمپوتها بود. ولی به مرور زمان، تحقیقات زیادی دربارهٔ خواص زغال اخته و فواید آن برای سلامتی انجام شده است.
این تحقیقات نشان دادهاند که زغال اخته فوایدی دارد که در کمتر ماده غذایی طبیعی پیدا میشود. حتی پوست درخت زغال اخته نیز خواص درمانی دارد و میتوان آن را مانند دارچین استفاده کرد. مثلاً میتوانید آن را در آب بخیسانید و بگذارید کمی بجوشد. همچنین، برای بهرهوری بیشتر از خواص زغال اخته، بهتر است میوهاش را تازه و خام مصرف کنید. فرآیندهای دیگر مثل خشک کردن یا پختن میتواند ترکیبات مفید آن را از بین ببرد. در این مقاله بیشتر دربارهٔ این میوه شگفتانگیز و خواص آن صحبت خواهیم کرد.
خواص بینظیر زغال اخته عبارتند از :
خواص زغال اخته – سرشار از آنتیاکسیدانها – لاغری و کاهش وزن:
زغال اخته سرشار از آنتیاکسیدان است که به بدن در برابر رادیکالهای آزاد و بیماریهای مزمن کمک میکند و بسیار ضروری است. این آنتیاکسیدانها برای کاهش وزن و چربی سوزی موثر هستند. زغال اخته با تنظیم سطح انسولین و قند خون، چربیسوزی را در بدن افزایش داده و از تجمع چربی جلوگیری میکند. همچنین زغال اخته به پاکسازی رودهها کمک کرده و مانع تجمع سموم و چربیها در بدن میشود. در برخی مطالعات، عصاره زغال اخته بر روی آنزیمهای گوارشی مانند لیپاز تأثیر میگذارد که این آنزیم مسئول تجزیه چربیها در بدن است. بنابراین، زغال اخته میتواند به عنوان مادهای مؤثر برای جلوگیری از تجمع چربی و کنترل بیماریهای مربوط به چربی خون در نظر گرفته شود.
خاصیت سیرکنندگی :
زغال اخته به دلیل مقدار بالای فیبر میتواند حس سیری ایجاد کند و مانع از پرخوری شود.
خواص زغال اخته – ادرارآوری :
طبق آموزههای طب سنتی چین، یکی دیگر از خواص زغال اخته خاصیت ادرارآوری آن است. زغال اخته باعث میشود ادرار به راحتی تولید و خارج شود که این امر به بهبود عملکرد کلیهها و کاهش فشار خون بالا کمک میکند و به سمزدایی بدن نیز یاری میزند.
خواص زغال اخته – سرشار از ویتامین C :
مهم است بدانید که مصرف زغال اخته برای جلوگیری از بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا مفید است. زغال اخته یکی از منابع غنی ویتامین C به شمار میآید. این ویتامین خاصیت ضدالتهابی، ضدویروسی و ضدباکتری دارد. البته فقط زمانی از این خاصیت بهرهمند خواهیم شد که زغال اخته را خام و دستنخورده مصرف کنیم. حرارت دادن یا پختن آن ویتامین C را از بین میبرد.
خواص زغال اخته – درمان اسهال :
یکی از مهمترین خواص زغال اخته، کمک به درمان اسهال و اسهال خونی است. این میوه حاوی مقدار زیادی «تانین» است که باعث گسی دهان میشود. از دیرباز، از زغال اخته برای درمان اسهال استفاده میشده است.
زمانی که دهان بسته میشود، بعضی از بافتها منقبض میشوند. این انقباض باعث میشود تا مایعات کمتری از بدن خارج شود. این اولین گامی است که به بهبود اسهال کمک میکند. علاوه بر میوه زغال اخته، از گلهای درخت آن هم برای درمان اسهال استفاده میشود.
خواص زغال اخته – افزایش انرژی و توانمندی :
زغال اخته بسیار مقوی و قدرتبخش است. این خاصیت به خاطر مواد معدنی و مغذی فراوانی است که در آن وجود دارد. زغال اخته حاوی موادی چون کلسیم، پتاسیم، آهن و زینک است. همچنین منبع خوبی از سدیم است. سدیم به کوتاه کردن زمان بهبودی پس از بیماریها کمک میکند. برای مثال میتوان بعد از بهبودی از اسهال شدید، با خوردن شربت زغال اخته دوره بازیابی قوا را کوتاهتر کرد.
زغال اخته – تقویت بدن در برابر بیماریها :
استفاده از زغال اخته به بدن کمک میکند که در برابر برخی بیماریها و مشکلات مقاومتر شود. از جمله این بیماریها میتوان به تب، بیماریهای روده، بیماریهای قلبی-عروقی و وبا اشاره کرد.
چگونه زغال اخته مصرف کنیم؟
نحوهی مصرف زغال اخته متفاوت است و بستگی به سلیقه شما دارد. در ایران معمولاً زغال اخته مانند آلبالو خشک میشود و در ربهای مختلف استفاده میشود. بعضی افراد میوه آن را بهصورت خام میخورند، برخی دیگر مربای آن را درست میکنند، یا هستههای آن را جدا کرده و با پرتقال و شکر میپزند. سس حاصل میتواند روی بستنی یا غذاهای دیگر ریخته شود. عدهای هم زغال اخته را مثل آلبالو خشک کرده و استفاده میکنند.
معایب مصرف زغال اخته
در حال حاضر هیچ عارضه خاصی برای مصرف زغال اخته شناسایی نشده است، فقط ممکن است بعضی افراد به آن حساسیت داشته باشند.
چگونه زغال اخته را نگهداری کنیم؟
بهتر است زغال اخته تازه را در کیسه پلاستیکی سربسته در یخچال نگهداری کنید تا چند روز تازه بماند. اگر میخواهید بیشتر از این سالم بماند، میتوانید آن را فریز کنید یا خشک کنید.
در نهایت میتوان گفت که ویتامینها و مواد معدنی زغال اخته این میوه را به گزینهای مناسب برای افزودن به رژیم غذایی تبدیل میکند. زغال اخته همچنین به بهبود عملکرد کلیهها و کبد کمک کرده و برای بافتهای داخلی دستگاه گوارشی خاصیت تسکیندهنده دارد. علاوه بر این، به خروج عفونتها از بدن کمک کرده و باعث بهبودی سریعتر پس از بیماریها میشود.
اگر زغال اخته را بهصورت خام مصرف کنیم، میتوانیم از خواص آنتیاکسیدانی آن نیز بهرهمند شویم. در طب سنتی نیز درباره خواص زغال اخته توصیههایی وجود دارد، از جمله درمان دیابت و آلرژی. اگر بیماری خاصی دارید، قبل از شروع مصرف این میوه مفید، با پزشکتان مشورت کنید.
منبع: گردآوری شده رضیم