گندم دوروم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ (2 نکته مهم)

گندم دوروم چیست و چه تفاوتی با گندم معمولی دارد؟
گندم دوروم (که به آن گندم الجزایری هم گفته میشود) و گندم کامل انواعی از گندمهای محبوب هستند که برای تهیه نان، ماکارونی، رشته فرنگی و کوسکوس به کار میروند. این دو نوع گندم از لحاظ غذایی شباهتهای زیادی دارند، اما تفاوتهای آنها بیشتر به ساختار ژنتیکی و شیوههای استفاده آنها مربوط میشود. در ادامه با ما باشید تا بیشتر درباره کاربردها و تفاوتهای گندم دوروم و گندم کامل صحبت کنیم؛
ویژگی و کاربردهای گندم دوروم
گندم دوروم (نام علمی: Triticum turgidum) معمولاً در فصل بهار کشت میشود و در پاییز برداشت میشود. این نوع گندم به خوبی با آب و هوای گرم و خشک دریای مدیترانه سازگار است.
دانهی گندم دوروم میتواند به شکل سمولینا (آرد درشتی که معمولاً برای ماکارونی استفاده میشود) و همچنین برای تهیه غلات صبحانه، پودینگ، نان و خمیر پیتزا استفاده شود.
گندم کامل چیست؟
گندم کامل (نام علمی: Triticum estivum) دانهای دست نخورده است که سه قسمت اصلی دارد؛
- سبوس: لایهی سخت و بیرونی دانه که سرشار از فیبر، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهاست.
- جوانه: حاوی ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات مفید گیاهی به همراه مقادیر کمی کربوهیدرات، چربی و پروتئین است.
- آندوسپرم: بزرگترین جز دانه است که بیشتر از کربوهیدرات و پروتئین تشکیل شده است.
در زمان پالایش گندم، سبوس و جوانه – به همراه بسیاری از مواد مغذی آنها – از بین میروند. به همین دلیل گندم کامل ارزش غذایی بیشتری نسبت به گندم تصفیه شده دارد. اصطلاح گندم کامل معمولاً به گندم معمولی اطلاق میشود که در سرتاسر جهان استفاده میشود.
تفاوتها و شباهتهای گندم دوروم و گندم کامل
در کل، هر دو نوع گندم (کامل و دوروم) سرشار از فیبر، ویتامینهای گروه B، آهن، مس، روی، منیزیم و همچنین آنتیاکسیدانها و مواد مفید گیاهی هستند.
تفاوتها
گندم دوروم سفتتر است و در فرایند تهیه آرد، نشاسته آن ممکن است آسیب ببیند. نکته مهم این است که آرد گندم دوروم برای تهیه نان مناسب نیست، زیرا نشاستهی آن در تهیه آرد آسیب میبیند و این موضوع توانایی تخمیر و پف کردن آن را کاهش میدهد. همچنین گندم دوروم فاقد ژنوم D است که معمولا در گندم معمولی وجود دارد.
خواص پودر جوانه گندم که تا کنون نمی دانستید + طرز تهیه
خمیرهای تهیه شده از گندم دوروم انعطافپذیری بالایی دارند، بنابراین برای تولید ماکارونی بسیار مناسب هستند. ولی خمیرهای تهیه شده از گندم کامل خاصیت ارتجاعی بیشتری دارند و به همین دلیل برای تهیه نان بهتر میباشند.